Howl no Ugoku Shiro

ハウルの動く城

Английско заглавие:
Howl's Moving Castle
Премиера:
20/11/2004г.
Тип:
Филм
Продължителност:
1.57 ч.
Аудитория:
G (Всички възрасти)
Студио:
Studio Ghibli
Озвучаване:
Българско
Държава:
Япония
Жанрове:
Fantasy, Adventure, Romance, Drama
Продуценти:
Hayao Miyazaki

Това чудато парче архитектура, тази какафония от съскаща пара и скърцащи стави, с дим, издигащ се докато се движи... Този замък е домът на великолепния магьосник Хол (Howl). Той е известен с магическата си сила, но и с това, че е истинска „Казанова“ - или поне се носят такива слухове в малкия град на Софи Хатер (Sophie Hatter). Софи е дъщеря на обикновен шапкар, която не очаква много от бъдещето си и се задоволява единствено с усърдната си работа в магазина на своя баща.

Простичкият ѝ живот обаче поема вълнуващ завой, когато бива впримчена в смущаваща ситуация, а загадъчният магьосник се появява, за да я спаси. За съжаление тази среща, колкото и да е кратка, подтиква суровата и отмъстителна „Вещица на отпадъците“ (Witch of the Waste) да прокълне младото момиче, превръщайки я в старица.

В стремежа си да се върне към нормалното, Софи трябва да придружава Хол и безброй ексцентрични негови спътници, вариращи от силни огнени демони до подскачащи плашила. Всички те живеят в живия замък, впускайки се в опасно приключение, докато буйна война разкъсва кралството им.

Трейлър

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах

Няма връзка с Интернет.

Моля, свържете се към мобилна мрежа, за да използвате портала.

Презареди ⤾