Vagabond

バガボンド

Публикувана на:
23/03/1999г.
Статус:
Завършен
Тип:
Manga
Томове:
37
Глави:
327
Сериализация:
Monthly Action
Жанрове:
Action, Historical, Adventure, Seinen, Drama, Samurai
Автори:
Inoue, Takehiko (Story & Art), Yoshikawa, Eiji (Story)

През 16-ти век в Япония, Шинмен Такезо (Shinmen Takezou) е див и груб млад мъж, както по външния си вид, така и по поведението си. Агресивната му природа му печели колективния укор и страх от съселяните си, карайки него и най-добрия му приятел Матахачи Хониден (Matahachi Honiden) да избягат от селото, в търсене на нещо по-добро от провинциалния живот. Копнеейки за слава, дуото се регистрира в армията на Тойотоми (Toyotomi), но когато Тойотомите претърпяват смазващо поражение от ръцете на клана Токугава (Tokugawa Clan) в битката за Секигахара, те на косъм успяват да се измъкнат живи.

След като решават да се разделят, Шинмен се отправя на самоназначена мисия към дома, за да уведоми семейството на Хониден (Hon'iden) за оцеляването на Матахачи. Вместо това обаче, е провъзгласен за издирван престъпник, обвинен за предполагаемото убийство на приятеля си, основно заради насилственото му минало. След като се оказва заловен, той е завързан на дърво и оставен да умре. Пътуващият монах Такуан Сохо (Takuan Soho) се смилява над „дяволското дете“, тайно освобождава Шинмен и му дава новото име Мусаши Миямото (Musashi Miyamoto), за да избегне преследването от властите.

Vagabond е фикшън, преразказващ живота на един от най-известните японски мечоносци, Мусаши Миямото, възходът му от мечоносец без други желания, освен да стане „Непобедимия под небесата“ до просветен воин, който бавно научава за важността на близките приятели, самосъзнанието и същността на живота.

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах

Няма връзка с Интернет.

Моля, свържете се към мобилна мрежа, за да използвате портала.

Презареди ⤾