Soul Eater

Death City е дом на академия „Death Weapon Meister“, основана от Шинигами (Shinigami) - самият Бог на смъртта. Създадена, за да поддържа мира, академията тренира „Майстери“ (Meisters) и „Демонични Оръжия“ (Demon Weapons) - хора, които приемат формата на оръжия, за да защитят човечеството от злото. Крайната цел на един Майстер е да създаде „Смъртоносна Коса“ (Death Scythe), достойна за ръцете на Шинигами. За да постигнат това, партньорът им по оръжие трябва да погълне душите на 99 зли човеци и една на вещица.

Мака Акбарн (Maka Albarn) и партньорът ѝ, Soul Eater "Soul" Евънс (Evans), са двама гимназисти, които се надяват да направят Смъртоносна Коса. Към тях се присъединява и енергичния Черна Звезда (Black☆Star) и партньорът му Цубаки Накацукаса (Tsubaki Nakatsukasa). Освен тях ще се запознаем и с Death the Kid - просто известно като Kid - и неговите партньори, близнаците Патриша „Пати“ (Patricia „Patty“) и Елизабет „Лиз“ Томпсън (Elizabeth „Liz“ Thompson)

Всички тези амбициозни ученици работят заедно, за да станат най-добрият отбор Майстер и Демонично оръжие, но минавайки през премеждия, мисии и много учебни изпитания.

Мака, Soul и техните приятели са заобиколени от много мистерии, появяват се нови врагове се тайни биват разкрити, а през това време те трябва да се борят, за да защитят академията, Death City и самия свят от врагове, далеч по-лоши от хората.

  • Добави в ...

Коментари

Публикувай своето мнение...

Много интересна, и анимето и мангата къртят!

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах