Death Note

Публикувана на:
01/12/2003г.
Статус:
Завършен
Тип:
Manga
Томове:
12
Глави:
108
Сериализация:
Shounen Jump (Weekly)
Жанрове:
Psychological, Shounen, Mystery, Drama, Supernatural
Автори:
Obata, Takeshi (Art), Ohba, Tsugumi (Story)

Шинигами (Shinigami), като „Бог на смъртта“, може да убие всеки, при условие, че видят лицето на жертвата и напишат името му в тетрадка, наречена „Тетрадката на смъртта“ (Death Note). Един ден Рюк (Ryuk), отегчен от своя шинигами живот и любопитен да види как би използвал тетрадката някой човек, решава да я пусне в човешкия свят.

Гимназистът и дете-чудо Лайт Ягами (Light Yagami) се натъква на „Тетрадката на смъртта“ и тъй като вярва, че светът има нужда от прочистване и справедливост, решава да я тества като изписва името на престъпник. Когато нещастникът умира непосредствено след експеримента с „Тетрадката на смъртта“, Лайт е много изненадан, бързо осъзнавайки колко опустошителна е мощта, която притежава в ръцете си.

С тази божествена способност, гимназистът решава да унищожи всички престъпници, за да изгради нов свят, в който престъпленията не съществуват и хората се кланят на него като Бог. Полицията обаче бързо открива, че сериен убиец е насочен към престъпниците и затова се опитват да арестуват виновника. За да се справят с това, японските следователи разчитат на помощта на най-добрия детектив в света - млад и ексцентричен мъж, известен само с инициала L.

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах

Няма връзка с Интернет.

Моля, свържете се към мобилна мрежа, за да използвате портала.

Презареди ⤾