Code Geass: Hangyaku no Lelouch

コードギアス 反逆のルルーシュ

Лулуш Ламперуж (Lelouch Lamperoug) е британски ученик, който живее в Зона 11, земята, която някога била известна като Япония. През 2010-та година малката островна нация е нападната и лишена от своята идентичност, благодарение на силната Свещена Британска империя.

След като става свидетел на катастрофата на военно транспортния самолет, Лулуш се скита насред ограничената зона, за да изследва останките. Разследването му обаче е прекъснато, когато патрулиращи британски войници не го заплашват, че ще го екзекутират за нарушение на правилата. За щастие той е спасен от единствения оцелял от катастрофата - мистериозна жена на име С.С., която намира затворена в товарното отделение на самолета. Тя дарява Лулуш със силата на „Гийс“, свръхестествена способност, която му позволява абсолютно подчинение на онези, върху които се използва, което прави командите му неоспорими.

Сега, въоръжен с опустошителна сила, Лулуш приема личността на революционната фигура Зеро (Zero), обещавайки да заличи прокълнатата Британска империя и онези, които навремето са го наранявали.

  • Добави в ...

Коментари

Публикувай своето мнение...

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах