Akatsuki no Yona

暁のヨナ

Някога кралството Коука (Kouka) било управлявано от червен дракон в човешко тяло. До себе си той имал подкрепата на четирима воини, чиято кръв била примесена с драконова. Те му помагали да ръководи и развива владенията си. След време тази история се превърнала в легенда, която била разказвана на децата.

Като единствена принцеса на Коука, Йона (Yona) живее безбожно лесен живот. Влюбена в братовчед си, Су-уон (Su-won), и пазена от бодигарда си, Сон Хак (Son Hak), на нея не ѝ липсва нищо и остава защитена от ужасната реалност отвъд пределите на замъка. Обратно на тази мирна заблуда, Коука е на прага на политически катаклизъм. След като любимият ѝ Су-уон инсценира кървав преврат и убива баща ѝ, Йона няма какво да направи, освен да избяга с Хак, единственият останал до нея.

Макар и заобиколена навсякъде от врагове, прокудената принцеса все още жадува да спаси своето царство. Нейното решение идва от свещеник изгнаник, който ѝ казва, че единствената ѝ надежда е да открие четиримата легендарни драконови воина. Водена от привидно фантастичния мит, Йона започва своето приключение, в търсенето на тези воини, решена да възстанови своето царство.

  • Добави в ...

Коментари

Публикувай своето мнение...

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах