Често задавани въпроси

Защо да се регистрирам?

След регистрация имате индивидуален личен профил, който можете лесно да управлявате. Чрез него ще имате достъп до допълнителни функционалности, които Animes Portal предлага, като например:

 • Добавяне на приятели. Лесна и бърза комуникация между ваши познати и намиране на нови.

 • Стени! Всеки потребител има своя лична стена, през която има възможността да добавя снимки с линкове, видео клипове, интересни уеб сайтове, емотикони. Може да се води дискусия под всеки статус, в зависимост от преференциите на всеки потребител.

 • Гледане на анимета и филми. Тази възжмоност е ексклузивно за регистираните ни потребители.

 • Теглене на анимета, филми и манга. Появява се нов бутон ( ) под всеки трейлър, ако не желаете да го гледате през сайта или все още не е добавен за онлайн преглед.

  Поради големият обем анимета ще мине време докато попълним онлайн каталога си. Ако сте ентусиазирани отакута и имате желание да се включите към инициативата ни, то можете без проблем да се присъедините като станете UPLOADER.

 • Лична библиотека, в която да добавите:

  • Анимета – Любими, следвани (ако следите излизащи епизоди или сте планували бъдещо гледане) и завършени (вече изгледани).
  • Филми – Любими и гледани
  • Манга – Любима, следена и прочетена
  • Фенфикшъни – Качени и любими
 • Фенфикшъни (ФенФик). В сайта може да споделите личните си фенфикшъни, да пишете коментари на други, за да стимулирате авторите им, да добавите в любими или да гласувате в класацията.
 • Коментари и гласуване. Пишете коментари на всички качени заглавия в сайта. Гласуване за любимите си и помагане за изкачване в класацията.
 • Влизане в други категории като 16+
 • Участия в конкурси и игри с награди. Всеки обича наградите, ние също! Затова сме решили за най-активните и редовни посетители да има различни занимателни игри и конкурси, с истински предметни награди!
Как да се регистрирам?

В десния горен ъгъл ще откриете надпис „ВХОД“, заедно с пулсираща картинка. След натискането ѝ ще ви се появи кутийка, чрез която лесно може да влезете в профила си или да си създадете такъв.

Ето и основните стъпки, за да създадете новия си профил:

 • Въвеждате желаното от вас потребителско име (никнейм, прякор или истинско име).
 • Валиден имейл адрес. За да може при забравена парола или друг проблем да се свържем.
 • Парола, която трябва да повторите два пъти.
 • И накрая да се съгласите с нашите „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“.
Забравих си паролата?

На всеки се случва да забрави паролата си. Затова и имаме опция за забравена парола! Когато се опитвате да влезете в акаунта си, може да забележите удебелен текст за забравена парола в съобщението за грешка. Ако не го откривате, то можете да посетите страницата директно от тук. Въведете e-mail адреса, с който сте се регистирали и системата ще изпрати нова генерирана парола, с която да влезете отново. И не забравяйте да я смените с нова веднъж щом сте се логнали! :)

Как се печелят точки?

Всеки регистиран потребител има възможността да събира точки, които ще може да използва за различни дейности, които ще обявим след време. Ето и някои от начините, по които можете да се сдобиете с точки:

 • Писане на коментари
 • При цялостно попълнен потребителски профил
 • Участва в нашия екип като MEDIA или UPLOADER, допринасяйки с ново съдържание.
 • Когато предлагате заглавие от анимета / филми / манга, което не е качено до момента. Имайте в предвид, че ако някой друг вече е предложил заглавието, то той ще получи точка, защото е бил първи! :)
 • При участие в различни конкурси и игри.
Какво е Anicombat?

Anicombat е нашата нова игра, в която можете да участвате и да изберете кой от любимите ви герои да победи в надпреварата. Нова битка ще пускаме два пъти в седмицата, като за всяко участие ще ви е нужна 1 точка. Когато дадена битка приключи и сте гласували за „печелившата“ страна, то ще получите като награда автоматично 2 точки! Ако сте на загубилата страна - ще се наложи да изпробвате късмета си в следващата. :)

Ако искате да видите любимите си герои в битка, то не се колебайте да се свържете с нас и да дадете своето предложение - отворени сме за идеи!

Как се става UPLOADER?

Веки от вас, който има малко повече свободно време и изявява желание да допринесе към развитието на Animes Portal, може да помогне като се присъедини към нашия екип. Всичко, което трябва да направите е да се свържете с нас! Всеки потребител с ранг UPLOADER има правата да качва съдържание в сайта ни като анимета, филми, манга. Липсват любимите ви анимета? Няма проблем, вече ще можете и сами да ги качите! :) Единственото ни изискване е добър английски език.

Какви са OFFICIAL профилите?

Както може би подсказва името му, всеки профил, който притежава ранг OFFICIAL принадлежи на официални групи или известни организации. С тях, ние ви даваме възможност лесно да разберете кой акаунт е истински и се поддържа от реалните собственици. Търсите връзка с официална субс група? Няма проблем, просто търсете измежду OFFICIAL профилите! :)

Защо виждам реклами при онлайн епизодите?

За да можем да ви предоставим опция за онлайн гледане, се нуждаем от хостинг с голям обем, който да покрие изискванията ни. Рекламите са един от компромисите, за да можем да постигнем нашата цел. Animes Portal се поддържа изцяло от нашите лични финанси и нямаме възможност за платени сървъри за видеосподеляне.

Затова сме ОК с рекламите - те ни пускат реклами, ние имаме възможност за споделяне на обемни видео файлове. Надяваме се, че ще ни разберете и няма да ви тормозят прекалено много.

Защо форумът изисква нова регистрация?

Без него сега нямаше да има Animes Portal! Всичко започна от него през далечената 2008 година, събирайки изключително много информация. Поради естеството на платформата, на която се намира, то ние нямаме достъп до данните, за да можем да ги импортираме в сайта, а не искаме да премахваме и част от нашата история! :)

Какво е Фенфикшън?

Това са история, базирана на вече съществуващ филм / аниме / манга / разказ и тн. и пресъздадени вече в напълно нова история. Авторът на оригинала е един, а при фикчетата може да бъде всеки прочел историята му и пресъздал своя версия. В повечето случаи героите, местата, дори и целите им са същите, но сюжетът е различен.

Ако не откривате отговор на вашия въпрос, то не колебайте да се свържете с нас. В най-кратък срок ще върнем отговор и ако е често задаван - ще се появи в тази секция.

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах