Глава 16, The Legend Of Kukeri

Глава 16, The Legend Of Kukeri

Глава 16Кълна се

На следващата сутрин от короната на голямото дърво, можели да се видят няколко силуета, които били насядали в подножието на корените му. Силуетите принадлежали на Велес, Столас и останалите, които стояли пред седналия на земята младеж. Хоп и Огняна също били наблизо, но очевидно стояли по-встрани за да не пречат на новия урок на момчето.
 
‘’Днес първо ще започнем с няколко урока за света извън Тъмната Гора, а веднага след това ще продължим с основната информация, която всеки един Експерт трябва да знае. Накрая ще завършим деня с практика и тренировка с техника за медитация.’’
 
Така Велес започнал да обяснява на младият си ученик, някои от основните неща за външният свят. Докато Велес говорил, от време на време старият Столас се включвал към урока за да допълни старият си другар.
 
Момчето имало невероятният шанс, да научи  много нови неща за околните села и градове, както и за техните обичай и култура.
 
Едно от най-интересните неща ,който момчето успяло да научи било това, че Тъмната Гора където живеели се намирала в огромна и могъща страна на име Канария. Името на страната било лично избрано от Императрица Карин Нария, която била един от най-могъщите Експерти по тези земи. Тя била силно уважавана както от нормалните хора, така и от многобройните кланове живеещи на територията на страната.
 
Малко след като Велес обяснил за могъщата императрица, Столас допълнил че в момента тя е най-вероятно е единственият Експерт в страната който е достигнал Ниво 5! Той също не забравил да каже че всеки Експерт на подобно ниво, имал силата да прави от планините ливади, а от езерата пустиня.
 
Спокойно можело да се каже, че всеки Експерт имащ подобни умения, само със замах на ръката си можел да разруши цял град пълен с войници.
 
Ученикът на Велес със захлас слушал една след друга, невероятните истории които двете старчета му разказвали. Изведнъж обаче в главата на момчето се зародил въпрос.”Учителю Велес, ако императрицата е Ниво 5 Експерт, на кое ниво сте вие?’’ Момчето казало тези думи, докато с пръст посочвало към всички присъстващи на поляната.
 
Въпросът на младежът бил доста разумен, но след него на поляната настъпила пълна тишина.       Всички включително Столас в този момент гледали към Велес, като че ли чакайки пазителя на гората, пръв да отговори на ученикът си.     
 
‘’Разбираемо е да имаш подобен въпрос скъпи ми ученико, все пак живееш на място с не един или двама Експерти. Преди да ти отговоря на въпроса обаче, ще трябва да те науча на специален ритуал, използван от всички Експерти!’’
 
Момчето не се изненадало от думата ритуал, защото много от тъй наречените ритуали, били описани в книгите на учителя му.
 
 Докато Велес говорел и обяснявал, ученикът му кротко слушал. Момчето очевидно знаело, че днескашния ден ще е един от най-важните в живота му и за това се опитвало да не се разсейва.
 
 От това което учителя му обяснил, младежът научил че ритуалът се наричал, ‘Клетва пред Небето и Земята’. Всеки един Експерт в този свят, ползвал тази клетва когато иска да сключи важен съюз  или контракт с друг Експерт.
 
 Клетвата  не можела да бъде анулирана по никакъв начин, нито от едната страна, нито от другата и служела като защита срещу лъжите и измамите. Тази клетва обаче, не се използвала само от Експертите, но и от техните ученици. Те трябвало да се закълнът, всеки път преди да научат техника за медитация или някоя от много многобройните тайни в този необятен свят.
 
От това което разбрал, бързият ум на момчето веднага му подсказал, че тази клетва е нещо като закон в светът на експертите, който да ограничава разпространението на секретна информация измежду простолюдието. Според момчето, това било и най-вероятната причина, експертите да бъдат почитани от обикновените хора, като легендарни същества!
 
 Въпреки че умът на момчето работил на максимални обороти, то не пропускало нито дума от това което му се говорило. Велес се справял много добре с обяснението на инструкциите за клетвата и за много кратко време, ученикът му успял да я научи.
 
‘’Тъй като през този ден ще узнаеш много от личните ми тайни, не бих искал някой външен Експерт да има възможността да ги открадне от умът ти. За това сега ще трябва да се закълнеш, пред Небето и Земята, да не казваш на никого за това колко Експерти има в гората и на каква медитираща техника са те научили.’’ Казал Велес на момчето докато с леко наведена глава го гледал в очите. 
 
‘’Ахх! Също така, когато някой те попита къде си израснал, просто можеш да му кажеш че си израснал с учителя си в малка колиба,  която се намира точно до Тъмната Гора. Така ще кажеш истината без да се притесняваш, че ще излъжеш някого.’’
 
Велес разбира се не забравил да обясни на ученикът си и за последствията в случай, че някой наруши този вид клетва. Велес веднага дал пример на момчето със съюзническата клетва, която той и старият Столас имали помежду си, но и не забравил клетвата на ученикът си.
 
Столас и Велес имали съюзнически контракт, който е бил направен с Небето и Земята като свидетел. Ако един от тях се опита да предаде или убие другият, то предателя ще умре в същия момент в който се опита да предаде или убие съюзникът си. Същото се отнасяло и за момчето! Ако някой ден то се опита да предаде тайните на Велес и останалите Експерти от гората, точно в този момент момчето ще умре и душата му ще бъде заличена от Небето и Земята.
 
Независимо да ли клетвата е направена от Експерт или нормален селянин, пред очите на Небето и Земята, всички те са като песъчинки на огромен океан.
 
Въпреки че клетвата притеснила момчето, то все пак разбирало нейната важност. За Експертите било жизнено важно да предпазят семейството и тайните си в свят, в който силните изяждат слабите.
 
Единственото нещо което момчето не успяло да разбере от разговора, било това как някой Експерт може да има умение с което можел да открадне спомените от умът му.
 
Моментът в който момчето видяло шанс да проговори, то веднага попитало учителят си. ‘’Учителю Велес! Преди малко ми казахте че има Експерти, които могат да откраднат спомените ми. Можете ли да ми кажете повече за тези, ‘Крадци на Спомени’?
 
‘’Хаха, крадци на спомени? Това е доста интересно име което им даде, но определено не си далеч от истината!’’ Засмял се Велес  на глас, след което му обяснил.
 
‘’Спомените ни са като малки балончета в съзнанието ни. Ако един от  тези Експерти иска да узнае тайните ти, той ще трябва да те залови и да използва специалната си техника за да прегледа мислите ти. Тези техники работят само срещу живи същества и имат много болезнени странични ефекти. За това въпреки че тези Експерти са рядкост, винаги бъди предпазлив и внимавай да не те залови някой лунатик, ставали?’’ Шеговито  му казал Велес.
 
‘’Ако това ще ти помогне, можеш да мислиш за клетвата пред Небето и Земята, като щит който е направен за тези Експерти. Все пак никой уважаващ себе си Експерт не би позволил на друг да му преглежда мислите! Ако някой  Крадец на Спомени се опита да разбере тайните ти от днескашния ден, той чисто и просто ще види само бели балончета в умът ти, скрити зад мъгла от енергията на Небето и Земята.’’
 
Така Велес обяснил за най-важния ритуалът в историята на легендарните Експерти.
 
‘’Сега след като ти обясних всичко, би ли искал да направиш клетвата която ще защити скъпите ти спомени, както и семейство ти в Тъмната Гора?’’ Велес казал тези думи със сериозен поглед, който показвал важността на този момент.
 
Младежът който до сега седял, изведнъж се изправил на крака и със силна решителност казало на учителя си. ‘’Ще направя всичко по силите си за да защитя домът и семейството ни!
 
‘’Добре тогава! Казал Велес с широката си усмивка, след което продължил да говори.
 
‘’Слушай ме внимателно и прави това което ти казвам! С дясната си ръка, докосни сърцето си и повтаряй думите след мен!’’
 
‘’Пред очите на Небето и Земята, аз кълна се в душата и живота ми, че ще пазя в тайна, Експертите от Тъмната Гора! Пред очите на Небето и Земята, аз кълна се в душата и живота ми, че ще пазя в тайна, техниката на учителя Велес.’’
 
Изведнъж момчето почувствало как енергията от заобикалящия го свят, като въже започнала да се усуква около душата му! Чувството което момчето изпитало, просто не можело да бъде обяснено с нормални думи. Въпреки това обаче, то инстинктивно знаело, че от сега нататък не можело да споделя нищо от нещата които чуе днес.
 
Внезапно се чуло ръкопляскане от всички присъстващи. Те носели усмивки на лицата и изглеждали много щастливи от смелостта на момчето да направи тази важна крачка в живота си.‘’Честито млади ми ученико! Току що направи първата стъпка към светът на Експертите.
 
 След думите на Велес, всички които се събрали да гледат, също изразили добрите си пожелания.
 
‘’Честито млади момко! Честито хлапе! Честито малка жабо..’’ Казал Столас след което се чули гласовете на черният заек Хоп, както и на принцесата Огняна.
 
‘’Сега след като се закле, можем да ти кажем повече за самите нас.’’
 
Веднага след думите на Велес, Хоп първи решил да каже повече за себе си. ‘’Както вече знаеш, името ми е Хоп, това което обаче не знаеш, е че аз съм Средно Ниво 2 Експерт и съм екзекуторът в Тъмната Гора. Отговорник съм за безопасността и редът в гората, както и  командващ заешката армия, подчинена на пазителя Велес!’’
 
 Хоп изглеждал много горд, докато говорел за себе си и дори правел страни движения показващи мускулите му. Като бонус, Хоп решил да обясни на момчето за разликата между основните нива и тъй наречените поднива.
 
От неговите думи, младежът  разбрал че всяко едно ниво, било разделено на други три поднива. Те били, Ниско Ниво, Средно Ниво и Високо Ниво.
 
Трите поднива, разделяли всяко ниво по-сила и служели като мост, между енергийните нива в телата на Експертите. Колкото повече енергия един Експерт събирал на основното си ниво, то толкова по-високо подниво ставал той. Разбира се това и означавало, че всеки път когато един Експерт преминава от едно основно ниво към ново, то неговото подниво също се променя.
 
Заекът също така му дал, много добър пример с който момчето успяло да разбере още повече за нивата на всеки Експерт.
 
Ако Експерт на основно Ниво 1, иска да стане основно Ниво 2, то този Експерт първо ще трябва да стане, Високо Ниво 1 Експерт. След което да събере достатъчно енергия от Небето и Земята за да стане  Ниво 2 Експерт. Когато това стане, не само ще се промени основното ниво на Експерта, но и неговото подниво, което ще премине от Високо Ниво в Ниско Ниво, което също така символизирало и началото на новото основно ниво.
 
След дългото бръщолевене на Хоп, бил редът на Огняна. Червенокосата девойка обаче, не изглеждала готова да споделя твърде много от тайните си. Тя само му казала че е Високо Ниво 1 Експерт и че гората е станал нейния нов дом, след като е трябвало да напусне родината си.
 
От думите на девойката, младежът веднага си припомнил за собствената си история и това го накарало да види Огняна в малко по-добра светлина. То усещало, че за разлика от него, Огняна най-вероятно  все още  пази спомени за родителите си  и родното си място..
 
Докато момчето си мислило на ум, Столас както винаги бил доста потаен и не казал много за себе си. Той само споменал че е пенсиониран ветеран на който хич не му се занимава с глупостите на днешната младеж . Старият Столас казал тези думи с затворени очи и гордо вдигната глава, сякаш очаквайки младежът да го попита за героичните му дни.  За негов лош късмет обаче, на младежът хич не му се занимавало с глупостите на изкуфелите старци.
 
Мълчанието накарало раздразненият бухал, бавно да  си отвори едното око, само за да види как в момента младият ученикът на Велес, изглеждал доста разсеян и даже изобщо не го слушал.
 
‘’СЛУШАЙ МЕ КОГАТО ТИ ГОВОРЯЯЯЯ!!!’’
 
Преобразеният в бухал Столас, толкова много се ядосал, че когато извикал с всички сили, звукът от викът започнал да се движи по поляната като вълна, която съборила момчето на земята.
 
Останалите Експерти, само можели да гледат от страни как Столас се кара и кълве момчето по главата.
 
През този дълъг ден, момчето определено успяло да научи, защо всички в гората изпитват толкова голямо уважение към откачения бухал.
 
От крясъците на Столас, момчето успяло да разбере, че бухалът не бил прост войник, а Средно Ниво 3 Експерт, който лесно можел да победи повечето експерти на същото подниво.
 
Така след цялата дандания, останал само Велес. Принципно старият чудак, винаги бил доста скромен по отношение на силите си и затова, младежът много се изненадал когато разбрал, че учителя му всъщност бил също като Столас, Ниво 3 Експерт! Разликата между двете старчета обаче, била не в основното им ниво, а в тяхното подниво. Той бил Високо Ниво 3 Експерт и заемал уважаваната позиция, пазителят на Тъмната Гора.
 
Момчето винаги е знаело, че учителя му е много силен и уважаван Експерт, но си нямало  представа, че всъщност той самият е най-силният Експерт в гората.
 
‘’Сега след като знаеш повече за нас, е време да те науча на личната ми техника за медитация!’’ Велес отново казал на момчето, след което му подал малка книга направена от кората на бреза. Книгата била чисто бяла а на корицата и бил изрисуван, малък черен дракон с разперени криле.
 
‘’Тази техника се нарича Драконов Дъх!” Изведнъж телепатично, думите на Велес се чули в умът на момчето. ‘’Когато бях още млад и буен, сънувах духът на Тъмната Гора. В този сън, успях да науча как да практикувам Драконовият Дъх и как да се докосна до душевното ми царство.’’
 
‘’Станах доста по-спокоен, по-смирен и грижовен към заобикалящия ме свят.’’ Велес в този момент изглеждал, сякаш си припомня безброй спомени от далечното си минало.
 
‘’Също така, техниката ми помогна да се запозная с истинския ти дядо! Тогава разбира се той беше още млад и пълен с енергия младеж, търсещ приключения, знания и разбиране за обширния свят и нейните чудесии.’’
 
Когато момчето чуло за истинския си дядо, то искало да каже нещо, но Велес не му дал възможността. Велес веднага му обяснил, как точно двамата се запознали и как след като си показали бойните техники, двамата станали добри приятели.
 
‘’Дядо ти беше първият ми приятел и учител! Той носеше гордото име Пет Живота и беше най-мъдрият Експерт който съм срещал. Той беше този който ми даде името Велес и ме направи Експертът който съм днес. Сега след толкова много години, най-после имам шансът да му се отплатя, като дам всичко от себе си за да те науча, как да бъдеш истински Експерт!’’
 
‘’Сложи дясната си ръка, върху драконът на книгата и приеми знанието в умът си!’’
 
Момчето без да се замисли, веднага направило това което Велес му казал и веднага поставило ръката си върху нея.
 
Само след секунда, бялата книга започнала да излъчва силна светлина, а драконът от картината започнал да изглежда все по-жив и по-жив! В първият момент, книгата само излъчвала светлина, но в следващия, светлината се събрала около нарисувания дракон и като стрела се изстреляла право в главата на държащото книгата момче.
 
*ТУП*
 
Когато светлина влязла в главата на момчето, то като дънер се строполило на земята.
 
‘’От тук нататък, всичко ще зависи от него!’’ Казал Велес на останалите, които просто седели и гледали към падналия на земята младеж.
 
Те не казали нищо на глас, но всички си мислели едно и също.
 
‘’Имам вяра в теб, ще успееш!!!’’

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах
popping

Няма връзка с Интернет.

Моля, свържете се към мобилна мрежа, за да използвате портала.

Презареди ⤾