Страшни истории разказани в тъмното

Страшни истории разказани в тъмното

Страшни истории, легенди, митове. Паранормални явления. Мистериите, които винаги се събуждат, когато е тъмно, а вие сте заспали.... И ви гледат и гледат.

Глава 1
Нека направим днешното пътуване малко по-различно и вместо да посетим дворци, храмове и музеи, да се разходим из тъмните улички, да изследваме тайните пролуки между сградите, да надникнем в изоставените къщи, от които вечер идват странни звуци, напомнящи крясъци и плач…

Първата ни спирка е Шотландия. Представете си, че тъкмо сте се прибрали от работа, отпуснали сте се удобно на дивана с книга в ръка, пиете чай и се наслаждавате на спокойната вечер. Изведнъж някой чука на вратата, не очаквате никого, но въпреки това ставате, за да проверите кой е. Пред вас стои малко момиченце, докато я гледате си припомняте нещо, което сте прочели преди няколко дни – легендата за Бялата смърт. 
Това е история за шестгодишно момиче, което мразело живота толкова много, че решило да изличи всяка следа от себе си. Тя унищожила всичките си вещи, а накрая извършила самоубийство. Само няколко дни по-късно всички членове на семейството ѝ починали при странни обстоятелства. Легендата гласи, че когато научите за живота на момичето, духът му ще ви се яви вечер, ще почука на вратата, всяко почукване ще е все по-силно, докато накрая не му отворите. Тогава ще ви убие, за да заличи всяка следа от себе си и да запази съществуването си в тай
на.Пренасяме се в страната на изгряващото слънце. Някъде из уличките на модерните японски градове срещате красива жена с хирургическа маска на лицето. Гледката не ви изненадва, защото много хора в Япония носят маски, когато са настинали. Тя ви спира и ви пита „Красива ли съм?“, ако отговорите с „не“, то тя ще извади огромни ножици и ще ви убие с тях, ако пък кажете „да“ тя ще свали маската, за да разкрие обезобразеното си лице и ще зададе въпроса си отново. Отрицателен отговор от ваша страна отново би означавал смърт, а положителен – разпорване на устата ви от ухо до ухо. Това е легендата за Кухисаке-Онна, още позната като жената с разрязаната уста. Някои казват, че тя е била съпруга на самурай. Един ден му изневерила, а когато той разкрил предателството ѝ, я наказал, разрязвайки устата ѝ с острия си меч. Въпреки че на пръв поглед бягството от Кухисаке-Онна изглежда невъзможно, се твърди, че ако отговорите с „Горе-долу.“ или ѝ подхвърлите бонбони, ще я разсеете достатъчно, за да успеете да се измъкнете.


Коментари за глава 1

Публикувай своето мнение...

Браво,страхотни истории много ми харесаха ,втората една приятелка на зеленото в 4-ти клас ми я разказа.Много ми харесват още веднъж браво. Много интересно.

Aз бях там бе бульо

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах
popping

Няма връзка с Интернет.

Моля, свържете се към мобилна мрежа, за да използвате портала.

Презареди ⤾