Глава 3, САСКЕ ШИНДЕН. Реалността 18+

Глава 3, САСКЕ ШИНДЕН. Реалността 18+

Глава 3Сир ВетрилоТъмнокосият мъж седеше на тревата и се вглеждаше някъде в далечината. Времето бе хубаво, слънчево, и при всеки нов порив вятърът развяваше черните кичури коса. Часът бе около три следобед. Саске не бе ял нищо от сутринта и трябваше бързо да намери някаква храна. Измина седмица от неговото заминаване от селото и той усещаше, че отново се е върнал към режима „Ако има храна – добре, ако няма, ще потърся утре. Или вдругиден“. Да, тежко е да странстваш, без всякакви удобства, понякога гладен, понякога жаден. Но Учиха Саске до голяма степен изживя живота си така. Това бе неговият начин. Неудобният. И може би такъв за повечето нинджи. Студ, жега, насекоми, мръсотия – да си нинджа прилича малко на това да си пощальон – нищо не те спира да изпълниш мисията си докрай /и да предадеш писмото/.
„Трябва да си набавя провизии за следващите два дни. Наблизо има село.“
Саске се изправи и тръгна към населеното място, което разглеждаше в далечината. Пътят към селото минаваше покрай много ниви.
-          Хей! Отдръпни се! – Голям фургон препусна към портите, а Саске в последния момент мина вляво от пътя, за да минат бягащите напенени коне.
-          Цирк! Цирк! – Купчина дечурлига се втурнаха след фургона, възгласите им стигаха чак до небето, щастието на тези мънички лица сияеше отдалеч.
Хмм.“ – Учиха се загледа в шумната тълпа деца и една едва доловима усмивка се прокрадна по устните му. След това отново стъпи на пътя и продължи към портите на селцето. Коремът му прокъркори жално, което всъщност го смути неописуемо.
„По дяволите.“
Селото не беше голямо колкото Коноха, но и не беше малко. Главната улица бе осеяна с различни магазинчета, но целта на Учиха сега бяха магазините с храна и ресторанчетата. След няколкоминутно ходене, Саске реши да влезе в едно малко уютно заведение за храна. За негово щастие нямаше много хора и той спокойно пристъпи напред.
Ккккъъърррр. „...Дявол те взел, бездънна ямо!“ Капчици пот избиха по челото му и той несигурно посочи към първото написано на менюто. „Толкова съм гладен!“ След безгласната поръчка, Тъмнокосият си избра място в единия ъгъл и седна да чака храната. Изведнъж погледът му се замъгли и той рязко затвори очи. В Съзнанието му се промъкнаха ралични спомени от различни блюда, които бе опитвал и особено тези, които бе готвила майка му.
-          Сър, поръчката Ви! Добър апетит! – Девойката, която донесе храната му, се усмихна мило и остави подноса пред него.
-          Хнн. – Саске започна да яде бавно, опитвайки се да се наслади на различните вкусове, преплитащи се на езика му. От доста време не бе ял нормална храна. По-миналата вечер не беше намерил нищо, с което да засити ужасния глад и в края на краищата се задоволи с жаби. Ами, каквото му предложи блатото. Така че днес това си беше царски пир. Отвън тълпата живееше, чуваше се смях и детски плач, викащи продавци, гонещи продавци, псуващи бабички. Ем, това се оказа доста интересно според Учиха.
След вкусното ядене, Саске реши да плати и да продължи да разглежда селото. Минавайки по улиците, Тъмнокосият мъж можеше да почувства щастието на околните, да впие тяхната енергия и да се порадва на това, че пътят, който бе избрал в живота си, е правилният.
Вървейки така, умислено, Саске не реагира веднага, когато едно малко момче се блъсна в него и падна назад.
-          Внимавай къде вървиш. – Детето вдигна глава, за да пресече погледа си с този на високия тъмнокос мъж. Гласът му замря, а сърцето му падна в петите.
-          Сссъжа-лявам, сър!
-          Хей, Муки, защо избяга? Сега баща ми ще те напердаши едно хубаво! – Момичето, появило се почти веднага, изправи детенцето на крака и със страхопочитание погледна към Саске.
-          Извинете ни, господине!
-          Хнн. – Саске проследи как детето и девойката минаха по перпендикулярната улица и изчезнаха от поглед. Не след дълго обаче Учиха се намери на площада, където пристигналият цирк бе опънал не голяма шатра, а тълпата се редеше и викаше с вълнение. „Странни хора.“ Саске реши да заобиколи шума, който особено не обичаше, и шатрата остана назад.
-          Хей, ти! Закъсня! Добре, че имаме 3 минути! Бързо! – Една лелка награби Саске и с едно побутване го вмъкна в някаква палатка зад големата шатра и му подаде някакви принадлежности. – Наистина, много ни спасяваш! Този проклет дъртак, сир Анонимо, е пиян като кирка и не може да си стои на краката, камо ли да прави фокуси!
-          Фокуси? Извинете, но аз... – Саске се опита да разбере какво ставаше в момента, но настоятелната лелка не му даваше.
И така, след по-малко и от 2 минути, Саске необяснимо как, защо и по каква тъпа случайност, стоеше пред червена завеса със сребърна пръчка в ръка, цилиндрична шапка и папионка. А до него се появиха девойката от улицата и момченцето, което се блъсна в него, пременени, красиви и усмихнати.
-          Хей, сър! Вие какво правите тук? – Саске погледна детето с леден поглед и отвърна:
-          Случайно.
-          Как така? Но Вие сте магьосник! Черният магьосник! Невероятно, не знаех! – Детето се зарадва и погледна със сияещ поглед високия мъж.
„Каква досада...“
-          И сега, драги зрители, ще се насладите на наистина невероятно шоу! Посрещнете невероятния, неповторим сир Ветрило! –  „Учиха, по дяволите! Какво ветрило?!“ След тези думи завесата започна да се отмества и заслепени от ярката светлина, девойката и момченцето тръгнаха напред, а публиката възторжено завика. Шатрата беше мъничка, но достатъчна, за да побере завидно количество хора. – О! Но къде е сир Ветрило? – Хората се спогледаха в неразбиране, а момченцето се огледа притеснено, разбирайки, че високият тъмнокос мъж беше изчезнал вдън земя.
„Това всъщност е забавно.“ – Саске стоеше на пътечката в последния ред и гледаше театъра пред себе си, усмихвайки се.
-          Сир Ветрило е изчезнал! – Публиката се ококори неразбиращо, учудено. Какво се случваше? След малко девойката каза нещо, за да разсея хората, а след нея и момченцето заговори и при аплодисментите, които получаваха от публиката, Саске разбра, че всичко ще е наред. Начинът, по който „хванаха“ Саске неподготвен и почти го накараха да прави фокуси, не му се понрави особено. Но затова пък направи невероятен номер на телепортиране, хех.
Тъмнокосият остави всички магически атрибути и напусна територията на цирка. „По-далеч, по-добре.“ За нощуване той избра крайна странноприемница. Нощта настъпи неусетно и той се намери в леглото, уморено гледащ към тавана. Всички днешни събития се изредиха на бърз кадър и той разбра колко е хубаво, когато в живота ти се случват странни, но приятни неочаквани неща. Все още му бе трудно да излезе от зоната си на комфорт, но затова имаше достатъчно време да опитва.

Коментари за глава 3

Публикувай своето мнение...

Значи всеки път попада в едни такива ситуации тоя нашия герой ей 👍👍 Подкрепям те с двете ръце 👐

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах
popping

Няма връзка с Интернет.

Моля, свържете се към мобилна мрежа, за да използвате портала.

Презареди ⤾