Приключенията на Джейс Блекънд

Приключенията на Джейс Блекънд

Разказ насочен към популярната поредица игри World of Warcraft.Базирана на книгата ''Денят на дракона'' от същата поредица. История за младият магьосник Джейс и неговите премеждия във войнственият и суров свят на Азерот.

Глава 1
Приключенията на Джейс Блекънд
 
Всичко започна в деня, който Силванас Уиндрънър унищожи шлема на господството от настоящия крал Лич - Болвар Фордрагън и отключи портал към Тъмните земи, или светът на мъртвите. Но тази опасност не е единствената грозяща света на Азерот. В мисия към опасните усои на Чумавите земи, младият магьосник Джейс Блекънд, ще научи страховития план, целящ да  разкъса и унищожи  изцяло Ордата и Алианса.
 
Джейс въздъхна. Събития случили се на този свят го убеждаваха, че мир никога няма да просъществува на  Азерот. Все едно беше вчера денят, в който НЗот, последният и най-страховитият от старите богове, беше повален. Но победата не трая дълго. Силванас Уиндрънър, бившия военачалник на Ордата(съюз от войнствени раси като орки, тролове, таурени, немъртви, кървави елфи, гоблини и др.) отприщи силата на немъртвият крал Лич, за да отвори рифт към друг непознат свят. Младият маг беше убеден, че най-накрая неговото време за изява беше дошло. Армиите на Ордата и Алианса бавно се събираха там, готови да отидат в нов непознат свят. Джейс беше вече пълноправен магьосник, в началото на 20-те си години. С дългата си кестенява коса, отвеян поглед, сиви очи наподобяващи мъгла и нисък ръст не изглеждаше като голяма заплаха, но сред своите връстници той беше най-добрият на магически дуели,. Сега след като беше завършил академията за магове, желаеше да се докаже било то в мисия или битка. А този нов  неизследван свят сякаш го приканваше с мистериозните слухове плъзнали като студен полъх. Как само се залъгваше…
      В магическият град Даларан, съветът на шестимата архимагове, беше свикан, за да обсъдят настоящето положение. Според проучванията на архимаг Карлейн, от изток се задаваше нова опасност, която не беше за пренебрегване
        -   В момента нямаме ресурси да обърнем внимание към Чумавите земи- заяви архимаг Кадгар – Над Азерот грози гибел от силите които Силванас отприщи и отвори рифт към Тъмните земи.
 -Нищо такова не съм споменал, един екип от двама, най-много трима души стигат нали, драги архимагове – каза Карлейн – За ваше улеснение вече имам предложение за това кой може да отиде. Мисля , че няма да има възражения относно това.
В този момент Джейс влезе във Виолетовата цитадела. Веднага щом той се отзова, побелелият маг Кадгар започна:
-        Млади Джейс, вероятно знаете за Натанос Марис?
При споменаването на това име младият магьосник трепна леко, но кимна и попита:
       -  Да сър, но с какво това ме засяга?
       - Смятаме, че част от агентите на кралицата на баншитата Силванас, начело с Марис може да са голяма пречка за стабилизирането на мира между Ордата и Алианса. Имаме подозрения след някои  магически проучвания за проследяване, че те замислят нещо, но в момента около Чумавите земи са издигнали бариери, които пречат на магиите за проследяване или подслушване…
Страхотно, значи ще ме изпратят на възможно най-пустото и забравено от бога място“ – помисли си Джейс
        - …твоята мисия е разузнавателна. Целта ти ще е да събереш колкото може повече информация и да я предоставиш лично на мен щом напуснеш - С това Кадгар извади от робата си една кристална гадателна топка която странно просветваше и все едно от нея се показваше лицето на майстора на магията Кадгар, и я подаде на младият магьосник.
        - В Хартглен ще те очаква предводител, който ще ти помогне за мисията. Трябва само да му покажеш тази гадателна топка
Джейс, видимо разочарован от тази мисия се поклони пред архимаговете и побърза да се махне по-скоро от Виолетовата цитадела, когато кървавият елф, архимаг Ейтас Сънстрайдър, се обърна към него:
         -Младежо, в момента мирът между Ордата и Алианса е много неспокоен – подавайки на Джейс едно писмо, кървавият елф продължи –  Това писмо  ти дава право да се придвижваш в зони принадлежащи към Ордата. Това са моят подпис и печат и аз гарантирам за теб в случай, че попаднеш на тяхна територия.
        - Благодаря архимаг Сънстрайдър за оказаната помощ – каза Джейс и излезе, за да се подготви за далечно пътуване.
       - Смятате ли, че това момче може да се справи с тази задача? – попита измамно младата на вид Модера.
       - Въпреки своята възраст, той изглежда буден младеж. Иначе предишният ни лидер,който вече не е сред нас за съжаление, архимаг Ронин не би го взел под опеката си – каза  драконът в човешка форма и бивш аспект на магията Калек.
       -  Моля ви не се притеснявайте драги колеги, не бих му дал мисията, ако не бях сигурен, че ще се справи с нея – заяви Кадгар. А сега ако нямате възражения, да се съсредоточим върху главния катастрофален проблем в Нортренд. 

Глава

1

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах
popping

Няма връзка с Интернет.

Моля, свържете се към мобилна мрежа, за да използвате портала.

Презареди ⤾