Глава 2, Detective Colorless ( загадки за учене на детективи )

Глава 2, Detective Colorless ( загадки за учене на детективи )

Глава 2Мистерията в снежния хотел

Престаплението е извършено в зимният курорт в който си отседнал . Станало е убийство на млад мъж . Всички хора в хотел са заподозрени . Тъй като хотелът е малък има 7 госта заедно с теб , общо има 10 човека в него . Навън от 2 дни има зимна бурия и никой не може нито да излезе нито да влезе от хотела , а жертвата до вчера бе жива . Това води до извода че убиецът със сигурност е сред хората в хотела .
 Има четири жени и пет мъже без теб . Заподозрените жени са Г-с Грийн състезателка по сноуборд дошла за тренировка , Г-с Пинк приятелката на жертвата , Г-жа Ориндж редовен посетител на хотела от 15 години и Г-жа Браун която работи в хотела като камериерка в хотела . Сред мъжете Г-с Блу който е дошъл на почивка от градския живот за малко , Г-с Йелоул писател дошъл да черпи вдъхновение в планините , Г-с Ред опревителят на хотела , Г-с Блак които е готвачът и Г-с Уаит състезател по ски ( дошъл е заедно с Г-ца Грийн тъй като са брат и сестра ) . Единствените останали сте ти и жертвата .
   Жертвата е убита в лобито заради което всички са заподрени с изключение на теб . Тук като от целият ти престой всички са знаели да ли някой приближава или се отдалечава от стаята ти , заради скърцането на вратите и подът . Заради което и са те избрали за детектив в тази реакция . 
   Около нея са нахвърляни случайните предмети : мъжко яке ( вероятно неговото собствено ) , празни поставки за снимки , въже за катерачи , швейцарско ножче оцапано с кръв , мокра торба , празен пакет с ментови дъвки и една свещт . До тялото беше закачено и посланието " Тя е единствено и само моя . Никога няма да я дам на някой като теб . " По самото тяло имаше 6 разеса на китките , 3 дълбоки пронизвания с ношчето , 2 дълбоки разреда в гърдите и 5 в корема . Те са били само за заблуда обаче жертвата първо е била задушена и след това рязана . Най вероятно е направил това с надеждата никой от присъстващите да не разбере , тъй като е мислил че няма да го забележат , но твойте с опит тренирани очи разгадават това за секунди . 
   Г-с Блак стои до теб да помогне с каквото може и тъй като като като готвач е свикнал да вижда кръв . До Г-ца Пинк стоят Г-с Йелоул , Г-с Ред , Г-жа Браун и Г-с Блу . В ъгълът стоят Г-ца Грийн и брат и Г-с Уаит и обсъждайки нещо . Единствено Г-жа Ориндж стоеше сама на дивана четейки книга . 
Започваш разпит с всеки един от тях по отделно . Първа бе Г-ца Пинк . Тя все още плачейки за жертвата започна да отговаря на твоите въпроси . " Къде беше от 22:30 вечерта до 5:00 сутринта . " Попита я ти с смразяващ глас като на демон и с очи на вълк готов да разкъса всичко пред себе си . Тя едва говорейки промълви през сълзи " Бях в нашата стая и спях . Аз обикновенно си лягам в 21:00 и ставам от 5:30 до 6:30 . Мислех че е отишла някъде той обикновенно си ляга по-късно от мен . Моля Ви  Детектив Коллорлес разрешете случая . Желая извършителят да мине зад решетките . Моля ви . " Проплака  тя с очи гледашти директно в твоите с искрен и ясен мотив [ Тя наистина иска извършителят зад решетките . При това с цялото си сърце . ] Помисли си ти . И знаеше че е истина . Бе се научил да разпознаваш хората по очите им в онзи болезнен ден . Там ти се закле да не се отказваш от всяка мистерия независимо от това колко е трудна или опасна . " Забеляза ли нещо странно в поведението му . " я  попита ти с загрижен глас сякаш казвайки и " Не се бой . Ще го направя " . " Не . Държеше се съвсем нормално ... Чакайте вчера се държеше малко по странно . А и го видях да взима с себе си пакет ментови дъвки , въпреки че винаги е казвал че ги мрази . " Каза тя вече спирайки част от сълзите . [ Това е следа при това голяма . ] помисли си ти " Благодаря за отделеното време Г-це Пинк . " Каза ти въодушевено . 
 Следващият за разпит в списъкът ти бе Г-с Блак . Като и предишния ят път го питаш така сякаш ще го убиеш и за най-малкото . Задаваш му същият въпрос , неговият отговор те изненада доста " До около 22:00 стоя буден да подготвям част от храната за закуска или да мия чиниите . Също ставам в около 5:30 да подготвя храната за закуска . А и аз бях този който се обади , не мога да повярвам че ме подозирате какъв срам ! " Каза той ядосан и се взираше в очите ти . Запази самообладание и рали да не го питаш повече въпроси . 
   Следваща беше Г-жа Ориндж продължавайки с същият въпрос неиният отговор бе " Лежах преди да заспя около час-два и си легнаха около 22 . Сутринта се събудих от виковете на готвача че е намерил труп . Слязох и вас ви видях там . Оттам нататък повече не съм мърдала . " каза тя с безкрайно спокойно лице . " Не се ли уплашихте от кръвта и разрезите . " Каза ти а тя отвърна " Аз съм учителка по биология в гимназия чиито главен предмет е медицина . Правила съм много дисекции и е нормално да не се страхуваме от кръв . " Продължи с това свое каменно и спокойно изражение тя .
  Г-с Уаит влезе в стаята с спокоен , седна срещу теб и зачака въпросът ти . Както и при всеки предишен ти зададе същият въпрос а той ти отговори веднага след това " Със сестра ми сме си чупили костите и получавали наранявания доста пъти . Свикнали сме да виждаме както своя така и чужда кръв . Жал ми е за Г-ца Пинк и за жертвата . Горкичките . " Каза той с истинско съжаление . Същото беше и със сестра му Г-ца Грийн . 
   На ред бе Г-жа Браун тя изглеждаше бледа и слаба , макар че през останалият ти престой ти изглеждаше като че ли старата жена пращи от сила и енергия . С нея бе по мек тъй като бе по стара но и по зле изледаща , изглежда не и понасяше кръвта , но разбра че е чула нещо странно от долните етажи . 
   Като свърши и със нея . Започна да си говориш и със Г-с Ред той също каза че е чул нещо странно от долните етажи и че едно от швейцарските-ножчета липсва .
   След него бе ред на Г-с Блу задавайки му малко по различен въпрос го попита " Какво знаеш за убийството" . " Нищо не знам сър . И на представа си нямам защо някой би извършил нещо такова . Това е богохулство . " Каза Г-с Блу и започна да се оглежда наоколо нервно . Съдейки по това му поведение разбираш че той е заклет християнин . Отказваш се от по нататъчно задаване на въпроси знаейки че е безполезно да му обясняваш каквото и да е било .
  Дойде редът на Г-с Йелоул той направо започна разговора си с теб . Казвайки " За пръв път съм на местопрестапление . Това ще даде много добър материал за следващата ми книга . Посетете за груповата детективе но аз съм писател на криминални романи и гледам да се добивам с все повече добър и качествен материал . Така че ако може ми кажете всичко което е относно случая . " Гледаше те седнал с усмивка сякаш си задължен да разказваш за случилото се . Тогава ти се ядосваш и му изкрещяваш " Ето за това мразя такива като теб , не ви пука кого ще нараните или оскверните стига да имате материал за някаква скучна статия или книга ! " Крясъкът ти бе толкова силен че сигурно и във фоайето са те чули . С това свърши и този разпит.
   Г-ца Браун ти носеше чаша чай казвайки " Късмет , дано имаш успех в това " след като и благодариш виждаш че на количката има пакетче ментови дъвки същите като на престаплението . Спираш я и питаш спокойно " На кого са тези дъфки ? 'тя най спокойно отговаря " Сигурно на Г-с Блак , той преди е бил пушач и за да си спре навика е започнал да дъфче дъфките , но му е станал много силен навик и не може да се справи без тях . Ще отида да му ги върна . " С това всичко в твоята глава се подрежда и разбираш кой е виновникът , и мотивът му разбира се .

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах
popping

Няма връзка с Интернет.

Моля, свържете се към мобилна мрежа, за да използвате портала.

Презареди ⤾