Detective Colorless ( загадки за учене на детективи )

Detective Colorless ( загадки за учене на детективи )

Тренирай се за детектив. Тези фенфикчета са направени, така че да си убиваш скуката и да решаваш загадки.

Глава 1

Извършено е убийство в апартамент на известен в цялата страна музикант . При пристигането ти има общо 5 човека две жени и двама мъже . Едната жена е съседката на собстеника на апартамента Г-ца 

 Йелол , другата е годеницата на собстеника Г-ца Пинк . Сред мъжете са мениджъра на музиканта ( Г-с Грим ) и собственика ( Г-с Блу ) . Заедно сте се събрали около трупа . ( Не искат случая да стане известен са те повикали тъй като си частен детектив ) .

   Трупът е на млада жена с кестенява коса , има 3 намушквания в  корема и 5 в гърдите , също една плитка рана на гърлото . В едната си ръка държи книга оцапана с кръв приличаща на библията , другата е отрязана и закачена на стената , до нея са написани думите " Ако още веднъж посмееш да направиш това теб ще те сполети същото " с кръвта на жертвата . От трупа се и носеше воня на гниене , изглежда беше на 2-3 дни .

  В стаята е разхвърляно и едва виждаш нещо , но очите ти веднага забелязват лошо скрития кухненски нож сред купчина дрехи на пода тренираните ти очизабелязват и стара рамка със снимка на жертвата само половината обаче другата изглежда беше изгорена при това на скоро . Забелязваш още три предмета които сякаш нямат място в този хаос и са били сложени сякаш скрити . Предметите са малка запалка , чук и пакет дъвки оцапан с кръв .

  Започваш да разпитваш хората започваш с Г-с Блу "Къде бяхте през последните 4 дни Г-с Блу " го питаш с смразяващт глас гледайки го в очите . Той трепереше като като чихуахуа на студ и в очите му се четеше истинско объркване . " Бях в другият край на страната по работа . Бах на фото сесия и интервю за 5 дни . Върнах се днес и видях този труп в домът си . Повиках мениджъра си за помощ и дойдохме във вашия офис да ви наемем да разрешите случая . " Каза Г-с Блу продължавайки да изпитва студени тръпки по цялото си тяло , ужасът в очите му се четеше съвсем ясно . 

   Следващият за разпит бе Г-с Грийн задаваш му същият въпрос . Той отговаря съвсем спокойно казвайки " Бях с Г-с Блу докато вършех задачите си . Но на вторият ден се почувствах зле и останах в стаята си . Обаче ми мина на следващият ден като по чудо , явно бях хванал едно-дневен вирус . Останалата част от времето прекарах с Г-с Блу на работа . Останалото е както каза Г-с Блу . " Докато изричаше това той сякаш казваше с очите си " Нека свършим по-скоро . Имам и по-важни неща за правене от това . " 

   Следващият за разпит е Г-ца Пинк както в преди и задаваш същият въпрос . Тя те гледа с пълно спокойствие и безизразно лице отговаря " Бях в града , но не съм идвала тук . Бях в своя апартамент и имаш работа . Едва вчера имах почивка тъй като бе събота . Тогава не напуснах домът си с изключение на ходенето ми до магазина за продукти . Г-с Блу ми се обади да го подкрепя в този тежък момент . " Задаваш и още 2 въпроса и те бяха " Случайно да сте купували дъвки ? " нейният отговор бе " Не мразя дъвки " а другият въпрос беше " Защо изглежда не се страхувате от кръв ? Изглеждате съвсем спокойна . " отговорът и бе доста ясен и спокоен " Баща ми беше лекар . Никога не съм изпитвала стах от кръв тъй като от малка не веднъж докато съм го чакала в болницата да се прибере е имало спешни операции с хора а най-разнообразни наранявания . Свикнала съм да виждам такива рани . " Отговори тя съвсем спокойно и искрено . В очите и не се четеше дори капка страх или съмнение . 

   Последна бе Г-ца . Задавайки и същият въпрос както на всички преди нея . Тя отговори панирано " Да не би да ви обидих по някакъв начин уважаеми детективе , а Ко е така моля да ме извините " каза тя много стресирано и продължи " Бях в своя апартамент през цялото време излизам обикновенно само да се разхождам или да отивам до магазина винаги в около 12:00 часа на обяд . Работя като писателка и предпочитам да стоя вътре и да работя . "  

   С нея свършишвайки разпита с всички заподозрени с крайцица на окото си виждаш Г-с Грийн да вади от сакото си дъвка различна марка обаче . 

  Сега  опитай да разгадаеш загадката .

Коментари за глава 1

Публикувай своето мнение...

Според мен годеницата е убиеца причина изневяра (малко е странно че живеят отделно) мениджърът разбира и се опитва да замаскира нещата защото е в негов интерес да не става публично като изгаря снимката на която е бил Блу и намушква жертвата за да прикрие причината за смъртта която е задушаване.

Мисля, че Г-с Грийн е основният заподозрян, заради пакетчето с дифки. А оставеното послание е за Г-с Блу. Но не разбирам мотива.

Ако искаш на лично мога да ти пиша за тях

Г-ца Пинк и Г-с Гри са убииците

За г-с Пинк грешиш тя е напълно невинна .

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах
popping

Няма връзка с Интернет.

Моля, свържете се към мобилна мрежа, за да използвате портала.

Презареди ⤾