Глава 5, Любов или омраза - историята на лорд и лейди Учиха

Глава 5, Любов или омраза - историята на лорд и лейди Учиха

Глава 5Рождения ден

-------------------------Рождения ден (срещата част първа)-------------------------

Това бе най-добрия му приятел-Наруто.Още от деца семействата им ги бяха запознали и от тогава са неразделни.Саске още се чудеше как такъв шегаджия като Наруто му е все още приятел.
-Боже,Саске! В какво си се забъркал пак?-Попита през смях русокосия.Очите му бяха насълзени,това много го забавляваше.Този път вече скъпият му приятел нямаше как да се отърве от прегръдката на така обичаня от всички брак.Ако трябва да сме честни,младия лорд Учиха неведнъж се е измъквал от такива ситуации,но сега нямаше как.Саске вече беше долу при Наруто,който продължаваше да се смее.Това го изнерви.”Не може ли просто да приеме новината и да не ми досажда с изтеричния си смях?”-попта той наум и въздъхна.
-В нищо,идиот.Идеята е на баща ми.-Отговори и блондина замлъкна.Лицето му придоби сериозен вид.
-Значи баща ти иска да се ожениш? Не е ли малко прибързано?
-И аз така мисля,затова смятам да говоря с него и то още сега.-Отвърна Саске.
-Знаеш ли в колко часа съм станал?-Заоплаква се Наруто.-Събудих се по-рано от обикновено и тъкмо да заспя пак,когато чух от коридора да се говори: „Младия лорд Учиха ще се жени.” Не можах да повярвам.Извиках толкова силно,че сигурно съм събудил целия дворец! Първоначално си помислих за Итачи,но ти? Изпаднах в шок.Набързо се приготвих и ето ме тук.-Довърши той и изчака реакцията на събеседника си.Саске примигна два пъти и каза:
-Мдаа.Отивам при баща си.-И закрачи по коридора.Наруто постоя малко на едно място,но после се отърси от транса и се запъти към кухнята.Беше изключително гладен,а както знаем той има навика да яде по много.
Часовете си минаваха,часовника отмерваше всяка секунда.Дойде време за голямото събитие.Сакура бе готова.Косата й беше вързана на кок,като два кичура падаха свободно от двете й страни.Роклята беше дълга до земята,без ръкави,а рамената й бяха голи.Изглеждаше прекрасно.Ино й бе дала диамантена огърлица,която пасна точно на шията й и подчвртаваше тънкият й врат.
След няма и един час щеше да се запознае с годеника си.Тази мисъл не й даваше мира.Защо не й казаха кой е? Какъв бе този човек,че да крият самоличността му от нея?


-------------------------Рожденият ден (срещата част втора)------------------------- 

-Какво?!-Викът на Саске се разнесе из стаята.-Затова ли ще се оженя за нея?!-Попита ядосно той.Очакваше всичко друго,но не и това.Баща му този път надмина себе си.Момичето щеше да бъде използвано!Младия лорд удари с юмруци по малката маса,която едва не се преобърна.
-Как може да направиш подобно нещо?!Как е могъл баща й да се съгласи с теб?
-Саске,хайде успокой се! Тя е млада,здрава и образована.Пасва идеално!
Саске едва се сдържаше.Беше бесен.Не искаше да постъпва така с момичето,но нямаше как.Баща му се бе погрижил всичко да е в реда на нещата,така че сватба щеше да има.Но как щеше живее с нея?Как щеше я погледне в очите?Все някак трябваше да го направи,поне да не се налагаше да я лъже.Не обичаше да го прави.Смяташе,че лъжците са недостойни хора,провинили се в едно или в друго.Не искаше да става такъв,затова се закле да казва на бъдещата си съпруга всичко или поне по-голямата част от истинта.Нямаше значение каква щеше да бъде жена му,единственото,което го интересуваше беше,че щеше да бъде негова.Много добре знаеше,че баща му не е гледал само образованието й,но и красотата.Това беше най-важната критерия и всичко друго вървеше след нея.Само,че той си нямаше и най-бегла представа колко е млада тя всъщност.
-За какво мислиш?-Попита Ино и седна на леглото до най-добрата си приятелка.
-За нищо важно.-Отвърна й тя и се загледа през прозореца.
-Нали знаеш,че там няма как да намериш решенията на проблемите си?-Каза тихо русокоската и проследи погледа й.Сакура кимна,затвори очи и проговори:
-Знам,просто....-Поспря за малко.Настъпи тишина.В стаята бе тъмно.Единствено диамантената огърлица блестеша огряна от Луната.Лейди Харуно се изправи и отиде до прозореца.
-Обичам да гледам звездите.Винаги съм искала да прекарам поне една нощ навън и да ги наблюдавам.-Отвърна замечтано тя и положи глава на студеното стъкло.
-Казваш го така,сякаш това е последната ти възможност да им се любуваш.-Прошепна Ино и погледна към нея.Сакура отвори очи и погледите им се срещнаха.
-А не е ли така?-Запита зеленоокото момиче.-Кога пак ще успея да ги видя,като всяка вечер ще спя в чуждо легло,с непознат до себе си,далеч от всичко,което обичам.
-Не си ли мислела,че може да заобичаш и него?-Попита Ино и се изправи.-Аз не вярвам да е лош,а още по-малко грозен.Може да се окаже човек като теб.Кой знае,може би харесва астрономията?-Възкликна тя и хвана ръцете на приятелката си.
-Хайде,не бъди тъжна.Това е рождения ти ден!-И се усмихна весело.Розовокоската дръпна главата си от стъклото и погледна към Ино.-Покажи му,че не падаш по-долу от него. Та това е твоя ден,за бога!-Извика тя и двете се засмяха.
-Може би си права.-Каза Сакура и отиде до огледалото.Загледа се в роклята си,в прическата,в лицето си.После се усмихна чаровно и възкликна:
-Време е.
-Е,готов ли си?-Попта Наруто.
-По-готов няма да бъда!-Отговори му Саске и двамата отвориха вратите на балната зала.Шоуто започваше.


Съобщение

Фенфикът ти се струва познат? Да, защото сме го импортирали от форума! Ако е твое произведение, не се колебай да ни пишеш, за да го прикачим към твоя профил!

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах
popping

Няма връзка с Интернет.

Моля, свържете се към мобилна мрежа, за да използвате портала.

Презареди ⤾