Глава 5, 𝑩.𝑳.𝑬.𝑫

Глава 5, 𝑩.𝑳.𝑬.𝑫

Глава 5Опетнени Pt.2 (Рей)

Приятели…каква простотия само. Отдавна научих, че нещата не са като във филмите и книгите. Там всичко е перфектно, карат се и се сдобряват и живота продължава да си върви. Реалността обаче е различна. Да се скараш с някого, който си смятал за близък няма да доведе до нищо. Това е просто един сблъсък на егота, от който каква полза – никаква. Да си излееш чувствата върху някого няма да реши проблемите ви. Като се замисля за всичко това някак си в ума ми изскача мисълта: „Добре, но не е ли много по-лошо да няма на кого да излееш тези чувства?“

Исках такъв човек…който е готов да ме изслуша и да поеме болката ми заедно с мен. Някой, който ще се притеснява за мен и ще го интересува какво и защо се случва в живота ми. Те трябва да очакват същото от теб и факта, че някой ти разказва как е минал денят му, какво му се е случило и какво е видял показва, че този човек ти има доверие. Такива простички неща като споделянето значат толкова много. Поне за мен това е приятелството.

-Бела, моля те да ме изслушаш – бях я притиснал до стената, а тя не мръдваше.

-Защо да те слушам… - каза това с раздразнен глас и отклонен встрани поглед, който сякаш искаше да избяга.

-Нищо няма да ти направя, заклевам се! - вдигнах  ръцете си – Моля  те искам да говоря с теб.

-Какво има толкова…

-Разбирам те, разбирам, че и на теб не ти е лесно – застанах до нея и се подпрях на стената – за това искам да-

-Какво имаше предвид с това, че си същия… - тя се изправи и застана пред мен – Какво пък разбираш ти…

-Знам, че си нямала лесен живот и също, че не искаш да говориш за това, но-

-Пак те питам какво разбираш толкова. Ти нищо не знаеш за мен, нищо не знаеш за живота ми, не се прави, че си загрижен. Отдавна изгубих доверието си в хората и ти не си по-различен от останалите…

Замръзнах. Нямах идея как да отвърна на това. Тя ме подреди отвсякъде. Не искаше да ме слуша, нито пък искаше да има нещо общо с мен. Имаше ли смисъл да стоя и да й се обяснявам? Щеше ли да ми повярва? Щеше ли да стане като по филмите? Не, нямаше…това също беше едно безполезно изливане на емоции, което нямаше да доведе до никъде.

-Може би си права… – изправих се – Ние се познаваме едва от 2 дни и нищо не знаем един за друг. Ще те оставя намира.

-Моля? – Бела ме гледаше странно – Какво имаш предвид?

-Отказвам се, виждам, че не искаш да имаш нищо общо с мен. Няма смисъл да искам приятелството ти ако не е взаимно чувство. Извинявай, че ти висях на главата и че се бърках в живота ти. Беше глупаво от моя страна.

-Ох – отново ме гледаше странно – Щом така смяташ…извини ме, трябва да тръгвам – тя мина покрай мен без да ме погледне и се затича към училище.
Когато си тръгна аз се свлякох на пода.

-Наистина съм голям идиот…

Може би исках прекалено много. Разбирането с хората е странно, даже прекалено странно. Нима очакваме два характера винаги да се разбират? Изобщо правилно ли е да си мислим, че винаги ще получаваме разбиране от човека, който наричаме приятел? Ами ако ние сме грешните какво правим?

Такива мисли ми се въртяха в главата докато отново бях легнал на чина със слушалките и просто не исках да говоря с никого. От време на време усещах парфюма на Бела и това ме депресираше допълнително. Уханието на рози, което усещах покрай нея ме разяждаше отвътре. Имах чувството, се съм най-големия идиот на света. Само говорех за това как я разбирам, а всъщност дори не я познавах. Нима очаквах тя да се хвърли в обятията ми и да се радва, че е намерила някой като нея? Наистина ли си мислех, че ще стане толкова лесно? Ако беше така да съм пълен с приятели, но не съм.  Не, това просто не е Бела. Но всъщност коя е Бела? 

А, да…Бела беше човекът, с когото исках да създам това приятелство, за което толкова мечтаех, но точно сега в очите ми тя е просто един непознат.

Да, ние сме просто непознати.

Коментари за глава 5

Публикувай своето мнение...

кога ще излезе 6 глава

Сега я пиша. Надявам се да успея тази нощ. Благодаря за подкрепата😢 💖 🙏🏼

Какво приятелство, бе Рей? Дори аз виждам, че я харесваш, а аз дори не участвам в историята... 😂😂😂 Браво, много добре става, can’t wait to read the 6th chapter❤️

Човека е тотално объркан. Къде се намира, какво прави и той не знае😹😅

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах
popping

Няма връзка с Интернет.

Моля, свържете се към мобилна мрежа, за да използвате портала.

Презареди ⤾