Култовата популярност на „Kimetsu no Yaiba“: Защо подрастващите японци респектират повече Танджиро Камадо, отколкото собствените си майки?
23 May

Култовата популярност на „Kimetsu no Yaiba“: Защо подрастващите японци респектират повече Танджиро Камадо, отколкото собствените си майки?

Култовата популярност на „Kimetsu no Yaiba“: Защо подрастващите японци респектират повече Танджиро Камадо, отколкото собствените си майки?

Сигурни сме, че с прочитането на заглавието си помислихте - „Вие сериозно ли?“ Но не, това не е просто шега. „Demon Slayer“ официално получава повече уважение, отколкото родителите в 🇯🇵 Япония! Когато са попитани подрастващи ученици кого уважават повече, мнозина избират именно герои от нашумялото заглавие! 🤯

След дебюта си през 2016 година, „Kimetsu no Yaiba“ се превръща в една от най-популярните и обичани истории някога. Част от причината е респектиращи самураи и герои като Танджиро Камадо.

Наскоро започна четвърти сезон на аниме адаптацията, който можете да го гледате в сайта с превод на 🇧🇬 български! По случай този повод решихме да споделим с вас една новина, която обърка японците в интернет, но накара нас да се усмихнем. 🙃

Макар всички, които сме добре запознати с това заглавие, проучване направено през 2020 година показва, че известността му всъщност далеч надхвърля всички очаквания. 😮 Както всяка добра манга или аниме, „Demon Slayer“ от Койохару Готоуге представя трогателна история, която представя набор от вдъхновяващи герои, които феновете могат да почувстват близки, а сред някои подрастващите дори да послужат като примери за 💪 подражание! Един от тях е именно главният герой на поредицата Танджиро, чийто стремеж да излекува сестра си от 👿 демоничното проклятие го прави ✨ възхитителен за учениците от началните училища.

Според проучване на японската образователна компания Benesse, в което над 7 500 японски ученици на възраст между 8 и 12 години били попитани кого уважават най-много, повечето отговори били с имена на герои от „Убиец на демони“. Това показва, че преобладаващата част от подрастващите взимат пример от герои в поредицата или поне наистина много харесват историята и нейното увлекателно представяне. Отговорите на малчуганите определено изненадват, нареждайки високо в класацията любимите си научнофантастични персонажи, в сравнение реални фигури като например спортисти, филмови актьори, музикални звезди и инфлуенсъри.

Нещо повече, седем от десетте най-уважавани хора в страната са именно герои от „Demon Slayer“! 🔥 Нека погледнем самото класиране:

10. Муичиро Токито (Muichiro Tokito)

9. Зенитцу Агатцума (Zenitsu Agatsuma)

8. Кьоджуро Ренгоку (Kyojuro Rengoku)

7. Незуко Камадо (Nezuko Kamado)

6. Гию Томиока (Giyu Tomioka)

5. Тате 👨
4. Учители
3. Шинобу Кочо (Shinobu Kocho)

2. Мама 👩
1. Танджиро Камадо (Tanjiro Kamado)

Както сами може да се убедите всички позиции от 10 до 6 са все заети от герои на тази култова история. 🤯 Благодарение на тези данни можем ясно да видим как рисунки могат да вдъхват повече респект, отколкото истински човек. Но не просто кой да е, те задминават иначе силно уважавани личности като родители и учители! Колкото и да се опитват възрастните японци, силите им просто не стигат да преодолеят 💅 привлекателността на Шинобу Кочо.

Според проучването, освен че е убиец на демони от най-високо ниво, Шинобу е смятана за „по-семейно ориентирана“ дори от бащите. 🥲 Може би най-шокиращият резултат от проучването е унижаващата загуба, а именно второто място на майките от главния герой на франчайза - Танджиро Камадо! Докато уважението на учениците към майките им се съсредоточава върху факта, че те са мили, грижат се за семейството и са склонни да правят „неща“ вместо тях, личността на Танджиро оставя по-силно положително впечатление у тях. Изследването показва, че отдадеността на главния герой към семейството му, работната етика и неговото 💪 „никога не се предавай“ са били възхищавани от учениците и често се използва като причина да дадат най-доброто от себе си в ученето и други активности.

Това, че героите от „Kimetsu no Yaiba“ са толкова 📈 популярни сред учениците от началните училища се оказва, че не е изолиран случай. Мангата е толкова популярна, че дори авиокомпании и производителите на чанти се опитват да се приспособят към вълната, която заглавието предизвика сред обществеността. Може би това ще убеди мангаката Койохару Готоуге да създаде продължение, свързано с бест селъра и световен феномен, „Demon Slayer“? Можем само да чакаме и се надяваме.

Коментари

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах

Няма връзка с Интернет.

Моля, свържете се към мобилна мрежа, за да използвате портала.

Презареди ⤾