Влезте в света на „Круела“ както никога досега в тази интригуваща манга адаптация от Хачи Ишие!
03 Apr

Влезте в света на „Круела“ както никога досега в тази интригуваща манга адаптация от Хачи Ишие!

Влезте в света на „Круела“ както никога досега в тази интригуваща манга адаптация от Хачи Ишие!

Когато си помислим за манга, най-често биха ни 🤔 хрумнали все нашумелите заглавия на „Shonen Jump“, които успяха да завладеят 🌏 света. Но ето, че в ръцете си държим манга адаптация на Дисни филма „Круела“ на от 2021 година, която просто нямаше как да не ни заинтригува!

Благодарение на нашите приятели от издателство ЕГМОНТ, от Animes Portal успяхме да се сдобием с копие, с което да се потопим в миналото на Круела де Вил и как тя е станала жената, която всички толкова добре познаваме... 💪 но през погледа на мангаката Хачи Ишие! Ишие е известна със своя талант да изобразява сложни човешки отношения и 🎭 емоции в своите творби. Тя е майстор в създаването на тъмни, интригуващи истории, като в същото време успява да запази своя индивидуален стил.

В „Круела - черно, бяло и червено“ мангаката поставя нови интерпретации върху една от ✨ най-известните икони на Дисни, като успява да запази мистериозния ѝ образ, но и да я превърне в нещо по-светло и 🌈 нюансирано.

Първото нещо, което веднага ни направи впечатление бе размера. Всички сме свикнали с 🤏 малките книжчици, но тази не е такава. Със своя малко по-обемен вариант, мангата се оказва доста приятна за държане и 🤓 четене, възползвайки се от по-голямата си площ, за да се насладим на всички детайли, които Ишие ни е нарисувала. 😍 А те не са малко! Типично за японските комикси, изданието започва отзад-напред. Отваряме първите страници и там идва втората ни 😲 изненада - чете се от ляво надясно, а не както сме свикнали от дясно наляво! Дали е заради факта, че изданието е предвидено за западната аудитория, можем само да гадаем. Но след като се отърсим от моментната изненада се потапяме в първата от трите глави, озаглавена ⬛ „Черно“.

Тя ни отвежда в Лондон през 70-те години, където откриваме Естелa, млада и ексцентрична крадла-аматьор, която много добре знае, че е способна да завладее подиумите със своите уникални  👗 дизайни. Но за да изпълни тази си цел са ѝ нужни пари, които 💸 няма! Заедно със своите приятели Джаспър и Хоръс, момичето живее на ръба... и извън закона! Но освен шикозните тоалети, които измисля всеки път преди поредния си 👀 „обир“, успяваме да видим и други аспекти от нейния живот - отношенията с майка ѝ, личното ѝ мнение за състоянието и развитието на модата във Великобритания и други.

Докато разлистваме страниците на ⚫⚪🔴 „Круела - черно, бяло и червено“ осъзнаваме, че трите глави в тази манга всъщност ни разказват как Естелa е открила своите отличителни цветове (бяло, черно и червено) и как се бори със самата себе си да приеме, че ще се превърна в Круела де Вил. Нейното вътрешно Аз през цялото време ѝ нашепва, че не трябва да бяга от това, което я очаква, не трябва да отрича това, което знае, че ще се случи, а трябва да го приеме с отворени 🫂 обятия.

За нас 📗 мангата е много добре ✍️ нарисувана и има стилен визуален ефект, който придава на историята уникален артистичен стил. Историята е интересна и добре развита, като успява да представи сюжета по начин, който показва силата и уязвимостта на Круела. Отделно бихме искали да 👏 поздравим редакторския екип за отличния тайпсет и употребата на забавни фрази като „да ударите кьоравото“, които успяха да ни накарат да се усмихнем, докато четем.

Ако сте фенове както на мангите, така и на Дисни, то това издание е отличен начин да се насладите на красиво изработената визия и на интересната история на „Круела“. ✅ Препоръчваме това четиво на всички, които търсят интересен и впечатляващ начин да се запознаят с историята на тази иконична 😈 злодейка.

Коментари

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах

Няма връзка с Интернет.

Моля, свържете се към мобилна мрежа, за да използвате портала.

Презареди ⤾