Топ 10 анимета, които си струва да си пуснете в страшната 🎃 хелоуинска нощ!
30 Oct

Топ 10 анимета, които си струва да си пуснете в страшната 🎃 хелоуинска нощ!

Топ 10 анимета, които си струва да си пуснете в страшната 🎃 хелоуинска нощ!

Ах, октомври - месецът на 🍂 жълтите листа, студеното и дъждовно време, което понякога ни носи спомени на жестокото лято 🥵. Но освен, че съвсем скоро ще ни настигне ❄ зимата, ни предстои и един доста ⭐️комерсиализиран празник сред нашите ширини, който все повече хора трепетно очакват - 🎃 Хелоуин!

Макар кукерите 👹от националния фолклор в момента да са в почивка, то нищо не ни пречи да се насладим и на всичките 🧟 страшни костюми по улиците, пакостливи трикове на малки разбойници и да намерим поредното извинение, за да се натъпчем до пръсване с 🍭 лакомства.

Но със сигурност ви минава през главите какво ще правите, след като оберете бонбонките на някоя 👵🏼 зомбирана бабка или забиете няколко пирона във входната врата на 🧛🏼 вапирясалия чичо от съседния блок, в опит да му направите екзорсизъм. 👻 Ако сте по-своенравна особа или просто ви мързи да се занимавате с тези зловещи деяния, от Animes Portal сме ви подготвили 10 страшни заглавия, изпълнени с кървави сцени, психологически загадки и много екшън! Оставете 🎃 тиквените фенери настрана и вижте какво ще ви предложим за нощта на 🦇 Вси светии.

Satsuriku no Tenshi

Решихме, че е редно още с първото предложение да започнем с 😱 хорър. Пригответе се да се ужасите от количеството кръв в „Angels of Death“. Тази кратка поредица е адаптация на едноименната видео игра и се съсредоточава върху Рейчъл Гарднър (Rachel Gardner) - момиче, което се събужда в мазето на сграда, без да си спомня как е попаднало там. Докато търси изход, тя среща странния Зак (Zack) с коса и му казва, че иска да умре. Той ѝ отвръща, че ще я убие, ако тя му помогне да намери изход от това място. Така двамата тръгват 🏃 да търсят изход, преминавайки през всяко ниво на сградата. Колкото повече се лутат, толкова повече Рейчъл започва да си припомня всичко и съвсем скоро миналото ѝ започва да я настига. Анимето е изпълнено с 🩸 кръв и ужасяващи кадри, които няма да ви пощадят и ще ви запознаят с тъмни и смущаващи теми. Феновете на екстремния ужас ще намерят това заглавие едновременно за интересно, ужасяващо и сърцераздирателно.

Kuroshitsuji

Блестящият състав от герои и забързаният сюжет на „Black Butler“ го правят 💘 любимо аниме сред феновете на мистерията, след излъчването на сериала през 2008 г. Шоуто е пълно с 👿 демони, 👼 ангели и мрачни богове на смъртта (шинигами), които се борят за човешки души, въпреки че сюжетът се съсредоточава предимно върху младия граф Сиел Фантомайв (Ciel Phantomhive) и неговият демоничен иконом Себастиан Михаелис (Sebastian Michaelis).

Higurashi no Naku Koro ni

When They Cry“ е хорър-трилър аниме, излъчено през пролетния сезон на 2006 година. В село Хинамизава група приятели прекарват заедно безгрижните си 🌞 летни дни. Традиция в селото е всяка година да се 🥳 празнува специален празник. Около времето на фестивала всяка година има поредица от 🔪 убийства, които са свързани едно с друго. Действието се смрачава и нещата загрубяват, когато приятели се забъркват в смахнатите странности на селото. За феновете, които не им прилошава от кръв - това е анимето за вас.

Ajin: Demi-Human

Ajin: Demi-Human“ ни отвежда в света на Кей Нагай (Kei Nagai) - ученик, който открива, че е Ajin, след като е блъснат от 🚛 камион. Тъй като Ajin са безсмъртни и способни на почти мигновено регенериране, те са преследвани от правителството за като тестови 🐰 зайчета в различни 🧪 експерименти. Кей е принуден да бяга, за да не стане част от правителствените изтезания, и по този начин започва своето гмуркане в света на Аджин и размириците между анормалните и обикновени хора, последните приемащи способността им като нещо чудовищно. Някои от вас може и да не останат очаровани от начина на анимиране, който е изпълнена в 3D стил. Въпреки това анимацията си остава прилична, да не говорим за невероятната история. Между бруталните сцени на осакатяване и нечовечността на правителствените системи, „Ajin: Demi-Human“ ще ви привлече, ще ви ужаси и ще ви остави без съмнение в трепетно очакване до самия му край.

Goblin Slayer

Първият епизод на „Goblin Slayer“ е основният източник на противоречия за анимето. Въвеждането на сексуалното насилие като отправна точка е рисковано и  отблъскващо, особено когато феновете нямат представа какво да очакват. Самото количество от гоблини е това, което ги прави почти невъзможни за убиване, но опитният убиец на гоблини знае как да се справи с тях. В случай, че искате да научите повече за това аниме, то хвърлете един поглед на нашата статия, с която съсредоточаваме вниманието си повече върху главния персонаж в историята!

Monster

Аниме, което наскоро претърпя възраждане, благодарение на социалната платформа TikTok, „Monster“ вижда бял свят на телевизионните екрани през 2004 г., адаптирано по едноименната манга. Анимацията разказва за млад неврохирург на име Кензо Тенма (Kenzo Tenma), който е разочарован от пристрастията на болницата, в която работи. Заглавието определено попада в категорията „истинските чудовища са хора“ и макар да е малко дълго (72 епизода) със сигурност си заслужава да се види от феновете на ужасите, смесени с трилър и мистерия. А ако искате да разберете повече за тази невероятна история от Наоки Урасава, то погледнете друга наша статия, изцяло посветена на това аниме!

Hellsing

Историята на Хелсинг проследява вампира Алукард (Alucard), който трябва да служи на английското правителство и да преследва други свръхестествени заплахи, включително себеподобни, свещеници-убийци или немъртви нацистки армии. В случай, че по някаква причина сте проспали да изгледате Hellsing, след като го направите определено няма да може да спите. Това аниме смесва екшън със зловещи елементи на пълен ужас — героите се трансформират в многооки зверове или отмъстителни духове.

Another

Продължаваме с хорър-трилъра „Another“,  излъчен през зимния сезон на 2012 година. Шоуто следва клас 3-3 от училището Yomiyama North Middles. Класът участва в традиционното за тях едногодишно преструване, че един от съучениците им не съществува. Това е така, защото в миналото се е случила травмираща всички 💀 смърт, след като допълнителен ученик се е присъединил към класа. Тази година това е Мей Мисаки (Mei Misaki). Когато Куичи Сакакибара (Kuichi Sakikabara) се прехвърля в клас 3-3, той ❌ отказва да я игнорира. Това причинява серия от неизбежни смъртни случаи сред класа по много 🩸 кървав начин. Анимето е само един сезон, който съдържа 12 епизода, но силно 👍 препоръчваме да не го подминавате!

Kiseijuu: Sei no Kakuritsu

Parasyte: The Maxim“ е екшън-хорър аниме, което дебютира през есенния сезон на 2014 година. След като 👽 извънземни слизат на земята, някои от тях проникват в мозъците на хората. Един от нападнатите хора е Шиничи Изуми (Shinichii Izumi). Но вместо да се откаже от контрола над 🧠 мозъка му, след борба с гостоприемника, 🦠 паразитът е поема контрол над дясната му ръка. Шиничи и новият му спътник в живота Дясна/Миги (Migi) трябва да се защитават от други паразити.

Dorohedoro

Главният герой в „Dorohedoro“ е Кайман (Kaiman) - човек, който изпитва злоба към 🧙 магьосниците, които някак са превърнали лицето му в това на 🐊 крокодил. Магьосниците са известни с това, че експериментират с обитателите на 🟤 Дупката - мрачното измерение, където живеят хората. Те могат свободно да пътуват между Дупката и собственото си измерение, като създават 🚪 магически врати и ги разсейват, за да попречат на някой да нахлуе в техния свят. А това от своя страна улеснява маговете да проклинат хората, без да рискуват те да търсят отмъщение. Кайман обаче е имунизиран срещу магьоснически трикове, което го прави идеален ловец на всякакви чудати и отвратителни създания.

 

А според вас изпуснахме ли някое епично 🧟 хорър аниме по случай празника? Споделете долу в 💬 коментарите вашите предложения, които си струва да гледаме в 👻 страшната нощ!

Коментари

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах

Няма връзка с Интернет.

Моля, свържете се към мобилна мрежа, за да използвате портала.

Презареди ⤾