Топ 10 анимета, които да гледате този Свети Валентин!
13 Feb

Топ 10 анимета, които да гледате този Свети Валентин!

Топ 10 анимета, които да гледате този Свети Валентин!

Февруари е тук! 🔥 Нали знаете, този досаден втори месец от годината, който напомня за новогодишните решения, които все още не сме започнали. Но, хей, поне има 💘 Свети Валентин. Стрелата на Купидон лесно ни помага да забравим тревогите си (и членството си във фитнеса), заменяйки ги с кутии 🍫 шоколад, 🌹 червени рози и 😍 романтични анимета. Защо да не се насладите на този прекрасен ден, като гледате как любимите ви анимационни герои преживяват доброто, лошото и грозното на това пътуване с увеселително влакче, което наричаме любов? От Animes Portal сме ви подготвили 10 анимета, които трябва да гледате в Деня на влюбените.

I want to eat your pancreas

Започнете аниме маратона си за Свети Валентин с един от най-добрите филми на 2018 г. - Kimi no Suizou wo Tabetai. Заглавието проследява Сакура Ямаучи (Sakura Yamauchi), младо момиче с рак на панкреаса, и отчуждения Харуки Шига (Haruki Shiga), които прекарват времето си заедно в последните дни на Сакура.

Kimi no Suizou wo Tabetai

На пръв поглед може да изглежда, че филмът не предлага нищо повече от обичайните романтични клишета, като например младо момиче, страдащо от болест, и дистанцирано момче. Но в действителност историята му е много по-дълбока, благодарение на фокуса върху 🎉 празнуването на живота и приятелството. Разбира се, това не означава, че тя не е пълна с неочаквани сърцераздирателни моменти. „I want to eat your pancreas“ е красива, тъжна история, която ще ви накара да изпитате всички чувства и ще ви накара да оцените времето, което ви остава с любимите ви хора.

 

Your Name

В центъра на вниманието са провинциалното момиче Мицуха Миямидзу (Mitsuha Miyamizu) и токийското момче Таки Тачибана (Taki Tachibana). Е, до момента, в който мистериозен инцидент кара двамата гимназисти да си 🔁 разменят телата, водейки до множество въпроси - и неудобни моменти.

Kimi no nawa.

За да не съсипят животите си, те измислят план да си оставят бележки. По този начин, когато се върнат обратно „у дома“, ще могат да продължат там, където другият е спрял. Първоначално остават 😐 разочаровани от новите си животи. Но в крайна сметка развиват чувства един към друг и решават да се срещнат лично. Срещата в собствените им тела обаче се оказва много по-трудна, отколкото някога са си представяли.

Kimi no Na wa. е не само визуален шедьовър, но и разказва очарователна любовна история, която ще ви 😂 разсмее и 😭 разплаче - понякога едновременно. Не само това, зрителите получават и място на първия ред за различни 🇯🇵 японски традиции и обичаи.

 

Tsurezure Children

💝 Любовта е неудобна, особено когато си тийнейджър. Хормоните пречат, а освен това има и различни други емоции, които правят признаването на чувствата малко трудно. Само попитайте героите от „Tsurezure Children“. Анимето проследява гимназисти на различни етапи от романтичното ухажване - от невъзможността да признаят чувствата си до това да не знаят какво е истинската любов - и различните препятствия, които срещат по пътя си.

Tsurezure Children

Макар всеки епизод да е от едва 12 минути, заглавието успява да засегне всички необходими моменти, карайки ви дори да се разкрещите на екрана. В крайна сметка „Tsurezure Children“ ни учи, че любовта невинаги е красива или пряка. Тя е пътуване с 🎢 увеселително влакче, на което трябва да се държиш здраво, за да не паднеш.

 

Vampire Knight

Vampire Knight“ ни отвежда в престижната академия „Крос“, където съществуват две групи ученици - дневен клас и нощен клас, като вторият се състои от аристократични вампири. Благодарение на училищните пазители, Юки Крос (Yuki Cross) и Зеро Кирю (Zero Kiryu), дневният клас дори не подозира, че споделя територията на училището с 🩸 кръвосмучещи същества.

Vampire Knight

Но Зеро ненавижда тази работа и таи дълбока омраза към вампирите. Юки, от друга страна, може да вижда само доброто в тях, особено когато става дума за президента на нощния клас, Канаме Куран (Kaname Kuran), който се оказва и ръководител на Обществото на вампирите.

Нещата за триото се усложняват, когато се намесват чувствата, което кара Зеро и Канаме да се опитат да предпазят Юки както от хората, така и от вампирите. Резултатът е мръсен любовен ♻ триъгълник, в който си заслужава да се потопите.

 

Toradora

Понякога любовта може да бъде и забавна! Можете да прекарате цялото си време в копнеж по един-единствен човек, само за да пропуснете възможността, която стои точно пред вас. За съжаление, това се случва с Тайга Айсака (Taiga Aisaka) и Рюджи Такасу (Ryuuji Takasu), които са влюбени в двама от най-популярните ученици в тяхното училище. Когато научават за тайните си увлечения, те решават да си помогнат един на друг. Но противоположните им характери са сериозно препятствие, което води до множество конфликти.

Toradora

Макар да изглежда като престъпник, Тайга има добро сърце. В същото време Такасу е саркастичен, но е готов да унищожи всеки, който ѝ посегне. Благодарение на 🏹 стрелата на Купидон, двамата се 💘 влюбват един в друг. Истинските им взаимоотношения създават някои смешни и драматични моменти. Затова ако търсите романтична комедия, на която да се насладите с някой специален човек, то тогава определено хвърлете едно око на Toradora.

 

My love story!!

Ore Monogatari!!“ е перфектната комбинация от комедия и романтика, която се фокусира върху забавната, бурна връзка на двойка тийнейджъри. Анимето разказва за гимназиста (и двойник на Якудза) Такео Гoуда (Takeo Gouda), който заради едрото си излъчване 😢 няма никакъв късмет с момичетата. Но когато спасява младата Ринко Ямато (Rinko Yamato) от насилник във 🚄 влака, нещата започват да се оправят и скоро след това двамата започват да излизат заедно.

Ore Monogatari!!

„My Love Story!!! изследва препятствията, които двойката среща, докато връзката им се развива, доказвайки, че любовта идва във всякакви форми и размери. Сериалът използва много романтични елементи, но без да прекалява с тях. Това е идеалното заглавие, което можете да гледате с половинката си в 💞 Деня на влюбените, докато стоите сгушени под одеялото.

 

School Days

Не всяко романтично аниме е за влюбване и сладки моменти. Любовта има и грозна страна, a „School Days“ ни разказва именно такава история. Анимето започва като типична романтика - Макото Ито (Makoto Itou) е влюбен в новопрехвърлилата се Котоноха Кацура (Kotonoha Katsura), но се страхува да направи първата крачка. Най-добрата му приятелка, Секай Саиноджи (Sekai Sainoji), се опитва да му помогне, но тя всъщност е тайно влюбена в него. 🤭

School Days

Въпреки че нещата започват забавно и мило, те вземат драстичен обрат, когато Макото се възползва от влюбването си и публично ги опозорява. Но нещата не приключват само с това, мръсната любовна афера подтиква тези млади жени да направят неописуеми неща, за да бъдат момиче номер едно в очите на своя възлюбен.

Затова ако искате да видите една любовна история, която поема ужасен завой, то тогава не забравяйте да изгледате „School Days“.

 

Nodame Cantabile

Nodame Cantabile“ проследява връзката между сериозния пианист и 🎻 цигулар Чиаки Шиничи (Chiaki Shinichi), който мечтае да стане диригент, и ексцентричната 🎹 пианистка, с огромен скрит потенциал, Нода Мегуми (Noda Megumi). И двамата учат музика в престижната музикална академия „Момогаока. Макар страстта им към 🎼 музиката да ги сближава, противоречивите им характери водят до много злополучни, но забавни моменти.

Nodame Cantabile

Романтиката на музикалната двойка е 🍒 черешката на тортата. Анимето е изпълнено с шантав хумор и музикална партитура, която ще ви накара да обикнете любовта - и самото заглавие. За разлика от много други романтични анимета, които проследяват изпитанията и трудностите на тийнейджърската любов, „Nodame Cantabile“ се фокусира върху връзката между двама възрастни. Потопете се в тази бавно развиваща се любовна история, която отделя време да изследва различните етапи на 🌸 ухажването.

 

Orange

На всички ни се е случвало да искаме да се върнем назад във времето и да поправим грешките си. Но това е невъзможно, освен ако не разполагате с работеща машина на времето. За щастие на Нахо Такамия (Naho Takamiya), тя е открила друг начин да избегне пропуските, които променят живота ѝ. Всичко това се случва благодарение на 📨 писмо, което получава от самата себе си - 10 години напред в бъдещето. Макар Такамия да е скептично настроена към съобщението, то описва няколко случващи се събития. Вярвайки, че бележката е от нейното 26-годишно аз, тя прочита, че бъдещият ѝ живот е изпълнен със съжаление. Но също така и я предупреждава да държи под око новия си съученик и възлюбен, Какеру Нарусе (Kakeru Naruse).

Orange

Orange“ не само изследва романтичната връзка между главните герои, но и представя любовта между група приятели - приятелство, което продължава повече от десетилетие. 💪

 

High score girl

Годината е 1991, а 🎮 аркадните видеоигри са на мода, вдъхновявайки децата да се опитат да станат професионални геймъри. Едно от тези деца е шестокласникът Ягучи Харуо (Yaguchi Haruo). Той не е най-умният или най-атлетичният ученик, но не може да се отрече, че е майстор на видеоигрите. Момчето прекарва цялото си ⏰ свободно време в местната игрална зала, за да усъвършенства уменията си, което от своя страна му дава увереност и гордост. Но когато популярното богато момиче от класа му, Уно Акира (Oono Akira), с лекота го побеждава в Street Fighter 2, това го съкрушава. Сега той има само една мисия в живота си - да победи Акира по възможно най-унизителния начин.

High score girl

Още от самото начало, „High Score Girl“ се вписва в носталгичната обстановка на игрите от 90-те години, допълнена от тълпата, която се събира около децата, докато играят различни игри в игралната зала. Но любовната история не остава на заден план пред носталгията. Получаваме поглед към техните сладки геймърски умения и виждаме как връзката им се развива от силно съперничество до 💝 сладък романс.

 

❓ Какво ще кажете, привлякохме ли вниманието ви? ✍️ Напишете в коментарите какво аниме сте си харесали за Свети Валентин. Доскоро, накама! 👋

източник: fandom.com

Коментари

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах

Няма връзка с Интернет.

Моля, свържете се към мобилна мрежа, за да използвате портала.

Презареди ⤾