14 Nov

Sony е близо до придобиването на Crunchyroll?

Sony е близо до придобиването на Crunchyroll?

Информация от Nikkei разкрива, че Sony е на крачка от придобиването на популярната американска услуга за 📺 стриймване на аниме съдържание Crunchyroll.

Японската компания може да 💸 похарчи над 100 милиарда йени (около 956 милиона щатски долара) за сделката, което ще ѝ донесе 70 милиона потребители от целия свят. Sony, обаче не е боса в аниме индустрията, притежавайки свои собствени заглавия като Kimetsu no Yaiba, лицензирайки ги в различни стрийминг услуги. Студио Aniplex, което всъщност е собственост на японския гигант, стои зад създаването на популярното заглавие, като зад гърба си има богат каталог от филми и музика, основно разпространявани от чуждестранни компании.

Crunchyroll е основана през 2006 година в Сан Франциско. През 2018 г. става част от американския телекомуникационен гигант AT&T. В платформата има регистрирани 70 милиона безплатни и 3 милиона платени абонати.

Nikkei посочва, че Sony е получила ексклузивни права за 🤝 преговори с Crunchyroll, която може да осигури на японците достъп до над 1000 заглавия. Пандемията накара много хора по света да заложат на стрийминг услугите за забавления, така че 🔍 търсенето на този тип забавления расте. Netflix вече активно инвестира в анимация, а освен това на пазара навлиза и Disney, която стартира собствена стрийминг услуга.

А вие какво мислите за възможната сделка? Дали би облагодетелствала и феновете извън пределите на Япония?

Източник: nikkei.com

Коментари

Публикувай своето мнение...

Принципно е хубава новина за чужденците. Не всички анимета са в Crunchyroll има и такива, които са само във funimation(което принадлежи на sony). А хората, които се опитват да гледат анимета легално трябва да плащат и за двете, за да могат да гледат всички анимета като цяло. Ако sony купи Crunchyroll най-верояно вече няма да се налага да се плаща толкова много. Това едва ли ще се отрази кой знае колко за България щото почти никой тук не гледа легално. (Не се знае какво ще стане със сделката между crunchyroll и webtoon обаче.

Не съм сигурен, че това отива на добре? Не съм голям фен на Sony.

Интересно, да им е честито на японците 😁

Страхотна статия, продължавай да пишеш! 👍

интересно благодаря за информацията дано sony не вземат преймущество на crunchyroll защото на повечето анимета който са създадени от там ще се промени анимацията като примерно The God of higschool,Jujutsu Kaisen,Iruma-kun from Demon School и др, но ми разбрахте смисалът благодаря още един път 8D

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах