Sony е близо до придобиването на Crunchyroll?
14 Nov

Sony е близо до придобиването на Crunchyroll?

Sony е близо до придобиването на Crunchyroll?

Информация от Nikkei разкрива, че Sony е на крачка от придобиването на популярната американска услуга за 📺 стриймване на аниме съдържание Crunchyroll.

Японската компания може да 💸 похарчи над 100 милиарда йени (около 956 милиона щатски долара) за сделката, което ще ѝ донесе 70 милиона потребители от целия свят. Sony, обаче не е боса в аниме индустрията, притежавайки свои собствени заглавия като Kimetsu no Yaiba, лицензирайки ги в различни стрийминг услуги. Студио Aniplex, което всъщност е собственост на японския гигант, стои зад създаването на популярното заглавие, като зад гърба си има богат каталог от филми и музика, основно разпространявани от чуждестранни компании.

Crunchyroll е основана през 2006 година в Сан Франциско. През 2018 г. става част от американския телекомуникационен гигант AT&T. В платформата има регистрирани 70 милиона безплатни и 3 милиона платени абонати.

Nikkei посочва, че Sony е получила ексклузивни права за 🤝 преговори с Crunchyroll, която може да осигури на японците достъп до над 1000 заглавия. Пандемията накара много хора по света да заложат на стрийминг услугите за забавления, така че 🔍 търсенето на този тип забавления расте. Netflix вече активно инвестира в анимация, а освен това на пазара навлиза и Disney, която стартира собствена стрийминг услуга.

А вие какво мислите за възможната сделка? Дали би облагодетелствала и феновете извън пределите на Япония?

Източник: nikkei.com

Коментари

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах

Няма връзка с Интернет.

Моля, свържете се към мобилна мрежа, за да използвате портала.

Презареди ⤾