Седем анимета в стила на Shingeki no Kyojin
09 Feb

Седем анимета в стила на Shingeki no Kyojin

Седем анимета в стила на Shingeki no Kyojin

Нищо не може да е по-вълнуващо от това да гледаш как човекоядни титани се разпадат пред екрана ти. Да не говорим и за последната отчаяна надежда на човечеството да оцелее. Искате още от този епичен екшън и история, предоставени ни от „Shingeki no Kyojin“?

Ами добре тогава, хванете се здраво докато ви поведем в тази селекция от още анимета от типа Attack on Titan - анимето, което ще ви накара да се вълнувате и тръпнете в очакване.


Кратко резюме на Shingeki no Kyojin:

За тези от вас, които не са запознати с анимето, ще разкажем максимално сбито какво сте изпуснали досега.

В един съдбоносен ден, човечеството получава мрачно напомняне, че не са сами и са изключително уязвими. Хората са принудени да живеят в постоянен страх от титаните и са се обградили с гигантски стени. Сега, докато тези зверове се разхождат необезпокоявани навън и поглъщат всеки човек, с който се сблъскат, другите се крият в безопасното си убежище. Или не е чак толкова безопасно? След като колосален титан се опитва да унищожи стените е време човечеството да нанесе удар на титаните. Така започва и тази безмилостна борба за живот!


Привлякохме ли любопитството ви? Или вече знаете за какво говорим и искате да запълните времето си, докато с нетърпение очаквате втора част от трети сезон на култовото аниме? Ами не се колебайте особено, а погледнете списъка ни с анимета, на които можете да хвърлите по едно око:

1. Mirai Nikki

От гледна точка на шокиращия екшън и изкривяващите ума непредвидими ситуации, Mirai Nikki е едно от най-успешните анимета в жанра. Това е история за ненормална игра за оцеляване, в която на дванадесет играча им е дадена уникалната способност да виждат в бъдещето - всичко това в бъдещите им дневници. Но уловката се крие в това, че те трябва да се избият взаимно, за да може накрая да остане един победите, който ще бъде провъзгласен за Бог на пространството и времето.

Много по-сложно е, отколкото може би ви звучи, но
единственият начин да разберете смисъла на този откачен трилър е като го
гледате и оставите на анимето да се разгърне пред очите ви.


2. Sword Art Online

Това е фантазия, но притежава цялото достойнство на реалността. Така Sword Art Online съчетава отлично сюжет и действие.

SAO е човъркаща мозъка приказка за онлайн игра с допълнителна реалност, в която настъпва истински хаос. Десет хиляди онлайн играча се оказват уловени в играта, без да могат да се изключат от нея. Единственият начин да намерят изход от капана на смъртоносната игра, е като стигнат до стотното ѝ ниво. Зад тази привидно лесна задача обаче се крие и уловка - приключване в играта значи и смърт в истинския свят.


3. Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Ще се отправим в друг свят, в който науката и мистерията се съчетават в свят на алхимици, където в сянката на обществото стои злонамерена сила.

Основите на еквивалентната размяна започват да се ронят, когато братята Елрик разбиват тайната на забранената алхимия. Целта им е да върнат майка си обратно от отвъдния свят. Едуард Елрик губи част от крайниците си, докато Алфонс Елрик губи цялото си тяло. Сега, те трябва да се отправят на пътешествие, за да намерят прочутия философски камък, който да върне нещата такива, каквито някога са били. Без да подозират обаче, философският камък крие свои собствени тъмни тайни.


4. Tengen Toppa Gurren Lagann

Говорейки за хора, които се крият от нещо загадъчно и опасно, Tengen Toppa Gurren Lagann започва точно в тази пост-апокалиптична обстановка. Но когато двама смели копачи се стремят да открият повърхността и да се освободят, всички по света ще станат свидетели на гигантска промяна.

С дупка пробила небесата, Саймън Копача и неговите приятели се впускат в едно пътуване, което ще ви покаже най-епичното приключение, което сте виждали досега.


5. Deadman Wonderland

Това аниме притежава същата степен на екшън и реализъм като Shingeki no Kyojin. Готови ли сте? Нека всички да се качим на спиращото дъха приключение към Deadman Wonderland.

Deadman Wonderland може да изглежда като обикновен тематичен парк със затворници, но зад привидно невинната и забавна фасада се крие ужасяваща тайна. В парка обаче се наблюдават доста аномалии, често свързани с кървавите манипулатори Deadmen. Това определено не са добри новини за Ганта Игараши (Ganta Igarashi), който е изпратен в затвора на Deadman Wonderland, след като е несправедливо осъден за масовото убийство на целия му клас.


6. Fate/Zero

Искате още екшън, а? Тогава Fate/Zero може би ще е перфектното аниме за вас! В края на краищата, това аниме ни показва война за Светия Граал - война, изпълнена с екшън битки на няколко магьосника и героични души.

Дали някога ще приключи? Дали този конфликт ще доведе до нови обрати? Нека всички последваме Кирицугу Емия (Kiritsugu Emiya) (убиецът на магове), Сабер (Saber), Кирей Котомине (Kirei Kotomine) и другите участници докато се борят за Светия Граал. Дали всички ще намерят правилния път с настоящите си изпитания и скърби?

Гледайте как се развива историята. В анимето се крие повече от това, което първоначално бихте видели.


7. Elfen Lied

Всичко в Elfen Lied е лудост и хаос! В този случай става дума за още една заплаха за човешката раса - Диклони!

Тъмната история започва в експериментално съоръжение за специалната порода хора, наречени Диклони. Тези създания притежават невидими ръце, които вибрират на атомно ниво и могат да манипулират неща и дори да ги разполовяват отдалече. Но когато един от експериментите успява да се измъкне, на света ще се наложи да се изправи срещу гнева на Луси (Lucy).

Дали планът на Луси за тотално унищожение на човечеството ще се реализира? Какво по дяволите наистина са Диклоните? Каква е историята зад тяхната тайнствена сила? Кой е истинският враг? Гледайте и съвсем скоро ще видите яростта и векторите на младото момиче!

Източник: reelrundown.com

Коментари

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах

Няма връзка с Интернет.

Моля, свържете се към мобилна мрежа, за да използвате портала.

Презареди ⤾