Потопете се в света на азиатската култура с „Anime Festival 2023“!
06 Mar

Потопете се в света на азиатската култура с „Anime Festival 2023“!

Потопете се в света на азиатската култура с „Anime Festival 2023“!

Докато с трепет очакваме 🌸 топлото време, просто не можем да не си помислим и за така любимите ни аниме събития, които се провеждат всяка година. За съжаление не всеки от нас има възможността да посещава ежегодно 🔥 „Aniventure Comic Con“ в град София. Но познайте какво! 🥁 Тази година българският национален аниме и манга клуб NAKAMA ще ни зарадва не само с „Comic Con“, който ще се проведе на 📅 8 и 9 юли 2023 г., а с още цели две събития! Но това не е всичко! Двете събития, озаглавени „Anime Festival 2023“, ще се проведат в Стара Загора и Бургас!

NAKAMA е първата официална младежка организация на национално ниво, която насърчава развитието на аниме културата и 🇯🇵🇧🇬 японско-българския културен обмен. До 2008 г. на територията на страната съществуват множество неофициални местни организации, които са подържани от стотици млади хора. НАКАМА обаче обединява всички тези ентусиасти в 💪 една организация! Дълги години ни радват с популярното си събитие „Aniventure“, което еволюира в мега събитието „Aniventure Comic Con“!

Ако имате свободно време на 📅 18 и 19 март 2023 година, то силно ви препоръчаме да се отбиете в Mall Galleria Stara Zagora в града на 🍃 липите, за да се потопите в така любимия ни аниме свят! Ако пък повече ви влече 🌊 морето, то заповядайте на 📅 25 и 26 март 2023 година в Mall Galleria Burgas, където да преживеете същото ✨ трепетно усещане! А ако сте истински върли фенове и за вас пътят е просто разстояние, то елате и на двете!

О, за малко да забравим - входът е 🆓 свободен!

Anime Festival 2023 Bulgaria Cosplay promo image

Anime Festival 2023“ няма да пропусне да ни пренесе в света на 👁️ Cosplay изкуството! Невероятни персонажи, умело изработени костюми и изкусно 🎭 актьорско майсторство - всичко това е част от преживяването. Ако искате да се запишете за участие и да покажете костюма си на сцена, то може да намерите повече информация във фейсбук страниците на старозагорското и бургаското събития. Но на къде без 🎶 музика и танци? Страхотни к-поп денс групи както всеки път ще разбият сцената с уникалните си 💃 хореографии. Да не забравяме и за страхотната зона с работилници, която ще ви очаква! Осмелете се и изработете сами уникални японски сувенири под напътствията на опитни лектори. Всички работилници са целодневни и са с вход свободен! 💘 Но това не е всичко - нашите приятели от NAKAMA са ви подготвили и специална 📗 Манга Читалня, в която всеки един от вас ще може да разгледа и прочете интересни заглавия, наслаждавайки се на уникалните илюстрации!

Anime Festival 2023 Bulgaria Japanese culture promo image

Помислим ли за ⛩ Япония няма как да не се сетим и за изкусно изработените им традиционни 👘 кимона, които с невероятни шарки запленяват всяко 👁️ око. По време на „Anime Festival 2023Harajukumae ще даде възможност на всички посетители да се пременят подобаващо! Подготвени с нужните специални умения в 🪢 сложната задача на обличането, с тяхна помощ ще се превърнете в гейша или самурай и ще имате възможност да си направите 📸 снимка за спомен.

🤔 А вие обмисляте ли да посетите някое (или двете) от събитията? ✍️ Драснете долу в коментарите! ⤵

Коментари

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах

Няма връзка с Интернет.

Моля, свържете се към мобилна мрежа, за да използвате портала.

Презареди ⤾