Научи какво 😱 плаши майсторът на хорър мангата Джунджи Ито!
29 Oct

Научи какво 😱 плаши майсторът на хорър мангата Джунджи Ито!

Научи какво 😱 плаши майсторът на хорър мангата Джунджи Ито!

Събития като Comic-Con в Сан Диего предоставят уникална възможност за феновете и създателите на 📗 манга да се срещнат и споделят общ интерес към тази форма на 🖌 изкуство, макар това да не е основна атракция. Присъствието на известни създатели като Макото Юкимура (автор на „Vinland Saga“) и майстора на хоръра Джунджи Ито на събитието обогатява 🤩 преживяването на посетителите и допринася за популяризирането на техните творби. 📈 Макар това да не е първа поява на Ито в Северна Америка, те все пак остават рядкост, отбелязвайки първата си визита в залите на SDCC. В духа на 🍂 есенния октомври и наближаващия 👻 Вси Светии, днес ще се съсредоточим върху неговото участие на събитието.

Изложбата с 😱 над 100 манга страници и цветни илюстрации на хорър виртуоза предостави възможност на феновете да се насладят на таланта и стила му във визуален и художествен аспект. 😍 Това е отличен начин да се покаже уважение към творчеството на Джунджи Ито и да се сподели неговата работа с по-широка аудитория. А внимание със сигурност липсва - през цялото време се извива опашка от желаещи да видят емблематични сцени от популярните издания на Uzumaki“,Gyo“ и „Ito, Soichi: Junji Ito Story Collection“.

На събитието Ито-сенсей бе 🏆 награден с наградата „Inkpot“ на SDCC2023. По време на своя панел Ито рисува Суичи и отговаря на всякакви въпроси, които фенове от публиката му задават.

Кой е най-страшният филм на ужасите?
Когато бях в шести клас видях трейлър за „The Exorcist“ – беше наистина шокиращо преживяване. 😲 Когато бях в гимназията, най-накрая изгледах целия филм. Беше забавно и страшно едновременно – наистина ме взриви! 🤯

Какво е вашето вдъхновение за Black Paradox?
Гледах телевизионен документален филм за историята на космически инциденти, като например когато ракетите 💥 експлодират при изстрелване. Мислех, че е страшно, но вместо космическа надпревара, става въпрос за надпревара към 👻 отвъдното.

Какво е бъдещето на мангата на ужасите?
Ако знаех отговора, щях да го направя сам. (смее се) 😅 Бих искал да създам нов тип хорър, за който никой още не се е сетил. В „Узумаки“ си помислих как в мангата спиралите да са на бузата на героя е доста забавно. Помислих си, какво ще стане, ако опъна спиралата по-плътно? Как това ще се отрази на начина, по който 👀 виждате спиралата?

Любима мангака на ужасите?
Норой Мичиру (Noroi Michiru) и Танабе Гу (Tanabe Gou). Адаптацията на „Isekai no Shikisai“ от Гу и „Kao Biru / Mayonaka No Bus Ramen“ от Мичуру.

Кое е Вашето собствено произведение, което Ви развълнува със своя сюжет, когато идеята Ви дойде?
Layers of Fears“. Ито-сенсей допълнително разяснява, че харесва абсурдната и безсмислена идея за заглавието. Той споделя, че идеята му 💡 хрумнала, когато видял мида по време на семейно пътуване. 

Ще създадете ли свой Patreon акаунт?
Мисля, че все още не заслужавам да си направя регистрация там.

Бихте ли споделили своите любими манга художници?
Разбира се. Чинацу Курахана (Chinatsu Kurahana), Шигенори Соеджима (Shigenori Soejima), Хаджиме Исаяма (Hajime Isayama) и Тацуки Фуджимото (Tatsuki Fujimoto).

За финал Ито-сенсей споделя и какво го 😨 плаши! От популярно видео на VIZ Media може да разберем какви са кошмарите на популярния мангака! 😆

Клоуни? 🤡
- Да!

Антични кукли? 🎎
- Да.  

Зъболекари? 🦷  
- Да. 

Космосът? 🪐🌌
- Ах, да!

Гълъби? 🕊️
 - Да.

Коментари

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах

Няма връзка с Интернет.

Моля, свържете се към мобилна мрежа, за да използвате портала.

Презареди ⤾