Най-голямото културно събитие в България - Aniventure Comic Con
14 Sep

Най-голямото културно събитие в България - Aniventure Comic Con

Най-голямото културно събитие в България - Aniventure Comic Con

Някои от вас може да го знаят, други не толкова. Затова от Animes Portal решихме, че е крайно време да си поговорим за Aniventure Comic Con - най-голямото културно събитие в страната, което събира хиляди хора на едно място. 💗 Провежда се ежегодно през месец септември, като съчетава в себе си гейминг и различни елементи от азиатската култура като добре познатия ни косплей, корейски танци, анимета и манга. Събитието е разделено на няколко зони, което дава идеалната възможност всеки да открие любимото си занимание или да навлезе в нова интересна тематика.

Aniventure е идеалното място за среща със стари приятели и намирането на нови такива. Освен като зрители обаче, вие можете да се включите в събитието, вземайки участие в гейминг турнири, състезателни или любителски косплей състезания, k-pop шоу, арт работилнички, конкурси, мейд кафе и други. Едно е сигурно - забавлението ще е на 🔥 MAX!

Както вече споменахме, ще станете свидетели на редица състезания с награди за любители на всякакви области. 🎮 Макар геймингът и нарастващите световни гостуващи актьори със свои собствени панели да са доста популярни на събитието, косплей шоуто си остава акцент на Aniventure. Вижте как талантливи крафтъри със завидни актьорски умения се превъплъщават в любими ваши аниме персонажи, комикс герои, аватари от игри и открояващи се герои от филми. Със своите костюми, за които са отделили огромно количество от личното си време, те се качват на сцената, давайки най-доброто от себе си, за да спечелят журито и публиката. А за най-открояващите се има разбира се награди! 🎁

Да си косплейър обаче не означава, че трябва задължително да се записвате за състезанията! Винаги можете да се превъплътите в любимия си персонаж и просто да се разкарвате с приятели. Показвали сме ви много интервюта с косплейъри, които от сърце заявяват, че макар и да има много трудности при изработката, то крайният продукт определено си заслужава. 😍 Няма нищо страшно, просто трябва да сте отдадени и решени, че ще се справите!

Колкото и да сме върли фенове на аниметата, гейминг 🏆 турнирите са ръка за ръка с Comic con! Включете се в състезания със страхотни заглавия като League of Legends, Counter Strike и FIFA. Или пък просто бъдете един от зрителите и гледайте как го правят про-тата. Ако пък ви е ударила носталгията, винаги може да поиграете на различни 🕹 игри от старото време или да се включите в турнирите по бордови игри. А за по-креативните от вас ще има различни работилнички, които са идеалната възможност да откриете следващото си хоби!

За по-любознателните, от Comic Con са подготвили много лекции и демонстрации, интересни презентации и интервюта с международни гости. 💎 За колекционерите пък събитието ще е златна мина за находки с многобройните щандове, пълни с различни сувенири, тениски, чаши, томболи, ръчно изработени артикули и каквото друго ви дойде на ум.

Всички много добре знаем, че в последните години адски много нашумя 🎧 корейският поп (кей поп)! Ставаме свидетели на истински 💣 бум от новосформирани групи, които дават всичко от себе си, за да докажат името си! В K-pop шоуто ще можете да видите смелчаците, които са решени да покорят сърцата ви с почти изпълнени до съвършенство танци на любимите ви корейски идоли. Как да не затанцува човек с тях! От Animes Portal вече ви срещнахме с една малка част от групите, които ни разказаха по-подробно за преживяванията им и какво всъщност означава да си в корейска денс кавър група.

Вече може да получите и възможността да се срещнете с български влогъри, които със своите панели и игри ще ви гарантират забавни моменти и интересни игри с награди! За наша радост, тази година Aniventure Comic Con, съвместно с Vbox7, 🎥 заснеха 3 кратки епизода, с които може да се потопите в магията на събитието. Ако сме изпуснали нещо интересно - те със сигурност ще го допълнят. Приятно гледане! 💖Коментари

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах

Няма връзка с Интернет.

Моля, свържете се към мобилна мрежа, за да използвате портала.

Презареди ⤾