Мангата Jujutsu Kaisen приключва до 2023, казва авторът Геге Акутами в интервю!
26 Aug

Мангата Jujutsu Kaisen приключва до 2023, казва авторът Геге Акутами в интервю!

Мангата Jujutsu Kaisen приключва до 2023, казва авторът Геге Акутами в интервю!

Една от най-великите поредици от Weekly Shonen Jump е към своя край! ✍️ Авторът на „Jujutsu Kaisen“ сподели какво предстои да се случи с историята и как ще се развие мангата занапред.

Краят на нашумялата история настъпва по-бързо, отколкото много фенове може би са 😲 очаквали. В интервю с Мандо Кобаяши (Mando Kobayashi) авторът ѝ Геге Акутами (Gege Akutami) заявява, че възнамерява да завърши историята за по-малко от 2 години, което означава, че последната глава трябва да излезе 📅 през 2023 г. Акутами обсъжда плановете си за поредицата от дълго време. В интервю през 2020 г. дори заявява, че вече е планирал финала. Вече е начертал основните сюжетни точки на историята, макар да признава, че „пътят между тях остава свободен“.

📣 Бележка от автора: Макар в статията да се използва мъжки пол, авторът на мангата запазва в анонимност дали е мъж или жена, макар в Интернет пространството да витаят слухове и твърдения, че всъщност е от женски пол. За улеснение на читателите, все пак ще използваме мъжки род като основен род. При официална позиция от мангаката ще ревизираме публикацията при нужда.

В интервюто от февруари 2021 г. Геге актуализира напредъка си, казвайки, че е приключил повече от половината от планираната манга поредица. Той смята, че към този момент е готов на около 60-70%. Правейки тези изявления, Акутами иска да изтъкне, че вероятно ще приключи през 2023 г., което е сигурен знак, че не е на 100% уверен в собствената си оценка. Той също така сравни напредъка си с пътеката към върха на 🗻 планината Фуджи, като заяви, че се намира около 6 или 7 станция от деветте контролни пункта, които водят към върха.

Цялостният финал все още върви по план, но единственият останал въпрос е:  Как ще се справи с приключването на арките на отделните герои? Той вече е взел решение за завършеците на Юджи Итадори (Yuji Itadori) и Мегуми Фушигуро (Megumi Fushigurio), но все още не е сигурен какво да направи с основния антагонист - Краля на проклятията, Сукуна (Sukuna).

Историята на Сатору Годжо (Gojō Satoru) и Сугуру Гето (Suguru Geto) е планирана от самото начало.

🔥 По-подробни спойлери от интервюто се съдържат в края на тази новина. 🔥

Фактор ли са здравословните проблеми на мангаката?

Главният проблем е, че здравето на Акутами се е 😷 влошило през 2021 г. В началото на годината авторът на „Jujutsu Kaisen“си взе кратка почивка от неуточнено внезапно заболяване. През март същата година бе обявена втора едноседмична почивка. След това през юни бе обявена още една по-дълга. В ⏲ миналото мангаката не е вземал почивки и това бил първият път, когато публично се споменаваха някакви негови здравословни проблеми. Бе разкрито, че авторът е бил помолен от редакцията на Weekly Shonen Jump да постави на пауза поредицата. Той обаче не е искал да забавя седмичното издаване, за да може краят на „Jujutsu Kaisen“ да бъде 🖌 нарисуван възможно най-скоро.

Том 25 ли ще е завършека на поредицата?

Акутами не е споменал броя на 📗 томовете или главите, които смята да бъдат публикувани. VIZ Media публикува „интервю“, в което казва, че ще са приблизително 21 тома / 200 глави, но в последствие се оказа, че това е първоаприлска шега. Въпреки това, можем да преценим приблизителния край, въз основа на скорошния напредък. Към брой 12 на Weekly Shonen Jump, 2021 г. (22 февруари 2021 г.) той е само на няколко глави от следващата голяма сюжетна арка, като последната е 139 глава. На 25 януари 2021 г. Геге най-накрая завършва дългогодишната сюжетна арка „Shibuya Incident“ с глава 136, която е издадена като част от том 16 (глави от 134 до 142). След том 2 всяка книга неизменно съдържа 9 глави.

Ако приемем, че Акутами достигне до края в рамките на две години, то това са по-малко от 100 глави, по всичко личи, че мангата ще приключи с том 25, стига междувременно да не промени мнението си и да я удължи. 🤞

Как краят на Jujutsu Kaisen се отразява на едноименното аниме?

Популярността на аниме адаптацията, анимирана от студио MAPPA, неимоверно се изкачи в класациите както в 🇯🇵 Япония, така и в чужбина. Сериалът спечели наградата на Crunchyroll за аниме на годината, затова въпросът за втори сезон не бе дали ще го видим, а кога ще го видим? 🤔

След края на 24-ти епизод, излъчен на 26 март 2021 г., първи сезон намери своя край в 63-та глава на том 8.

Очаква се арката (Shibuya Incident) в предстоящия сезон да е доста дълга, затова ще бъде продължена и в трети сезон, а филмът „Jujutsu Kaisen 0 Movie“ играе ролята на предистория. Така сюжетната арка ще бъде финализирана с общо 26 епизода. Вероятно това не е най-добрият вариант, тъй като ретроспекцията и предисторията се свързват с цялостната арка, но тепърва предстои да видим какво ще се случи.

Въз основа на адаптираното количество история, можем да 🤓 предположим, че „Jujutsu Kaisen“ ще получи най-много пет или шест сезона.

Последиците от инцидента в Шибуя

Авторът споделя, че събитията от „Инцидентът Шибуя“ са толкова сериозни, че няма абсолютно никакъв начин героите да се върнат към ежедневието си. Освен това обяснява защо Сукуна не е 🩸 убил определен главен герой, но това навлиза в територията на големите 🔥 спойлери. Страданията на този герой, включително загубата на 👁️ око, са имали за цел да доведат Юджи до отчаяние. Дали този герой е жив или мъртъв сега, предстои да разберем.

Мангаката също така обясни, че първоначално е планирано само едната си ръка да изгуби, но в крайна сметка поема по друг път и го 🔪 убива. Излишно е да казваме, че този герой няма да се завърне.

Вероятно продължение на мангата?

Благодарение на аниме сериала, популярността на „Jujutsu Kaisen“ рязко се повиши, като продажбите ѝ скочиха с няколкостотин процента за няколко месеца. До 4 октомври 2021 г. тиражът на комикса достига 55 милиона продадени копия. Премиерата на анимето през октомври 2020 г. доведе до увеличаване на тиража на книжното издание с цели 📈 650%!

Ако заглавието остане популярно до момента, в който Акутами достигне първоначално планирания край, е напълно възможно да измисли начин да продължи историята. От друга страна, Акутами може да избере да тръгне по пътя на мангата „Kimetsu no Yaiba“ и да приключи по такъв начин, че продължението да е малко вероятно.

Но светът в историята е много по-отворен в сравнение с „Demon Slayer“, който разчиташе на съществуването на злодея, за да поддържа правдоподобна приемственост. Затова без значение какво авторът е намислил, можем само да се надяваме, че краят на тази грабваща вниманието история няма да приключи толкова скоро.

Коментари

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах

Няма връзка с Интернет.

Моля, свържете се към мобилна мрежа, за да използвате портала.

Презареди ⤾