Игрален филм на Tokyo Ghoul - Какво да очакваме?
17 Jun

Игрален филм на Tokyo Ghoul - Какво да очакваме?

Игрален филм на Tokyo Ghoul - Какво да очакваме?

СДЪВКВА С КИНЕМАТОГРАФИЯ, НО НЕ ЗАХАПВА ОСОБЕНО.

Не оставяйте скорошните провали „Ghost in the Shell“ на Paramount и „Death Note“ на Netflix да ви заблудят. Дори в Япония, филмовите адаптации на любимите аниме и манги не винаги достигат желаните цели. Може и да имат по-висока средна оценка от тези на запад, но това не означава, че нямат справедлив дял от общите неуспехи.

Журито все още е навън да осъжда филмовата версия на "Fullmetal Alchemist", но много таят надеждата, че „Tokyo Ghoul“ ще има много по-голям шанс да се окаже попадение. Все пак, щом адаптациите на „Kaiji“, „Gintama“ и дори „JoJo’s Bizarre Adventure“ тръгнаха добре, защо не и Канеки да не се справи?

За жалост обаче, според ревю на IGN, ситуацията не стои точно така.

Филмовата адаптация на „Tokyo Ghoul“ може да отбележи много от списъка с изисквания - следва оригиналната история, има тонове кръв, изяждат се хора, вари се кафе и кагуне с огромната си мощ. Поглеждайки само основното, филмът съчетава компетентността на уводната история на Tokyo Ghoul, но само до там. Неуспешно се опитва да разкаже историята на все повече намаляващата популация Канеки, а някои от най-големите сцени са провалени заради странни режисьорски решения и неправилна композиция.

Макар и добре изигран от Масатака Кубота (Masataka Kubota), Канеки се чувства като най-слабата част от филма, главно заради естеството на характера му. Адаптацията пропуска вътрешния диалог на Канеки, който ефективно елиминира голяма част от неговата вътрешна борба по време на трансформацията си, изследването на това какво значи да си човек и в крайна сметка съществената част от неговото израстване. Вместо това, вътрешната му тревога е досадно преразказана с много писъци и крясъци.

Адаптацията се справя добре в това правилно да разкаже повърхностно историята на Tokyo Ghoul, като е със сигурност една от най-добрите аниме адаптации досега. Кръвта е разочароващо по-малко от оригинала, но развитието на самата история е добре заснето. Въпреки това, непостоянната посока и кинематография правят някои от най-големите моменти на Tokyo Ghoul дразнещи за гледане. Също така, филмът не успява да завладее интересната вътрешна борба на Канеки с неговата хуманност, оставяйки тази адаптация като достойна, но повърхностна интерпретация на мангата.

Можете да видите трейлъра на адаптацията за Tokyo Ghoul по-долу.

Източник: watchmojo.com

Коментари

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах

Няма връзка с Интернет.

Моля, свържете се към мобилна мрежа, за да използвате портала.

Презареди ⤾