Lighter - Това, което ни прави група е любовта към танците
14 Jun

Lighter - Това, което ни прави група е любовта към танците

Lighter - Това, което ни прави група е любовта към танците

Представяме ви изпепеляващата 💥 к-поп денс група Lighter. 😍  Те ще Ви разкажат малко повече за себе си, техните забавни моменти, мечтите  и любовта им към танците! 🎧

Здравейте! Представете се на читателите на Animes Portal.
Йо, ние сме групата 🔥 Lighter (или още Мангър) и много се радваме, че имаме възможност да се представим не само чрез танци на сцена, но и да разкажем малко за себе си.

Как се събрахте и сформирахте Lighter? Бяхте ли приятели преди нея?
Първоначално групата бе сформирана като Nevermind още началото на 2016 година, с която да изпълним кавър на Jessi - Ssenunni за състезанието Go to Korea, но за съжаление не приеха тогавашния състав на групата. Продължиха със следващия си и дебютно събитие - Animes Expo 2016 година, с кавър на BTS - FIRE, от чийто проект идва и идеята за сегашното ни име. 💓 На английски „lighter“ означава запалка, а тогавашният състав е намерил именно запалка на събитието, от която също се вдъхновяват за името.
Наскоро, групата ни получи прякора Мангър. Няма някакъв дълбок смисъл, просто един път автоматичната подсказка поправи Лайтър на Мангър, което значи безстойностна монета. 😅


Кои са членовете на групата?
Съставът на Lighter доста се измени с времето, но винаги сме били около 7 човека. Точно сега, отново сме 7 и ще започнем с нашия лидер - 🥇 Биби. Въпреки, че не е от началото на групата, след като влиза в нея за втория проект, Topp Dogg - The Beat, я провъзгласяват за наш лидер.
След доста проекти започват да се присъединяват нови хора, като същевременно напускат някои от старите попълнения, затова следващия най-старши чен е 🥈 Ния (която е и единствената над 18).
След нея е 💃 Кали. Тя е най-женствената от всички ни и се налага да ѝ обръщаме внимание, тъй като правим основно мъжки кавъри.
След това се присъедини другата 💣 Кали (или Калши, въпреки че не обича да я наричат така). Тя е тайното ни оръжие.
По-късно присъединихме 👼 Дари и Аци, те са най-малките в групата.
Най-новият в състава е 🏅 Боги. В началото бяхме просто 6, а ни трябваше 7-ми и решихме, че е определено е „наш човек“.Кои са любимите ви k-pop групи?
Всички си имаме различни любимци, но разбира се, се разбиваме на BTS, NCT, LOONA, Ateez, BlackPink, 24K, AOA и други.


Как избирате песен и репетирате за нея?
Просто се случва - излиза някоя песен и на всички моментално ни харесва! 😍 Ако искаме да направим нещо „old school“ започваме да даваме предложения и изведнъж се стига до тази една песен, на която всички полудяваме и сме единодушни „Да, точно това е песента!“. След това се разпределяме и започваме репетициите. Е, винаги има по някой недоволен, но лесно постигаме разбирателство.


Какъв е процесът при научаването на стъпките и колко време ви отнема, за да подготвите напълно една хореография?
🕺 Начинът, по който учим песни е -  хореографът на групата (Биби) изважда танца и ни го показва. Научаваме го целия за две репетиции, а останалите са за изчистване на танца. Към края отделяме специално една репетиция за детайлите - как да изглежда, че пеем, физиономии и просто танца да се усеща, че ни идва отвътре на сцената!


От къде идва вдъхновението ви да танцувате?
Всички в групата са искали да се занимават с 💗 танци от малки. Това, че голяма част от к-поп културата е най-общо казано танци, ни пасва много добре. Начинът, по който всеки се е запалил в тази сфера, е различен за всеки. 👉 В края на краищата това, което ни прави група, е точно любовта към танците. Lighter обаче не танцуваме само к-поп. Тъй като сме част от едно голямо семейство, наречено Wrong Family, се занимаваме и с много хип-хоп. Те ни учат на техни хореографии и ни разказват неща за стилове и движения, които определено ни помагат да подобряваме и нашите изпълнения.


Какво бихте дали като съвет на тези, които тепърва имат идеята да сформират своя K-POP денс група?
🙏 Забавлявайте се много, не го приемайте като „бизнес“ или някакъв вид задължение.


От всички денс кавъри, които сте правили досега, кой е любимият ви и защо?
Всички сме на мнението, че NCT U-BOSS, с който участвахме на Go To Korea 2018, е най-добрият. Най-вероятно е така, защото това събитие е най-голямото за к-поп в България и има награди, които много ни мотивираха. Постарахме се и вложихме наистина много усилия, но естествено и много се забавлявахме!
Освен това в изпълнението включихме и лично наша хореография! Беше забавно да пробваме нещо ново на сцена, което не е само к-поп.

Имали ли сте забавни/неочаквани случки преди излизане на сцена?
Преди изпълнението ни за Go To Korea ни трябваше маса и столове за сцената, които нямахме. Наложи се 2 минути преди да излезем на сцената да тичаме из залата, за да намерим. Разбира се, на сцена постоянно се случва да ни падат шапки, да ни се развързват обувките и прочее. 😀

На кои събития сте участвали досега?
На Aniplay, Aniventure (Comic Con), AnimeS Expo, Go To Korea и доста други малки благотворителни концерти и флашмобове.Какви други планове или дейности могат да очакват феновете от вас?
Следете канала ни за к-поп и хип-хоп изпълнения. Официален Instagram профил.
Много Ви благодарим за интервюто! ❤️

Коментари

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах

Няма връзка с Интернет.

Моля, свържете се към мобилна мрежа, за да използвате портала.

Презареди ⤾