Край на мангата Demon Slayer (Kimetsu no Yaiba)
03 May

Край на мангата Demon Slayer (Kimetsu no Yaiba)

Край на мангата Demon Slayer (Kimetsu no Yaiba)

На 29-ти април YonkouProductions @YonkouProd в Twitter написа нещо много интересно. Всички, които четат мангата и знаят за развитието ѝ, са наясно много добре, че историята е към своя край. 😢 Анабел Еспада (Anabel Espada) от Нормъл Едиториъл (Normal Editorial) потвърждава във видео, че Kimetsu no Yaiba е към своя финал и ще видим последната глава този месец. Изявлението идва от изненадващ източник, тъй като Нормъл Едиториъл е испански издател на серията, а обикновено Шуейша (Shueisha) информира издателите за края или почивка за някоя серия преди публикуването ѝ.

Ако обаче следите единствено анимето, то тази новина сигурно ще ви изненада. Анимето е наистина превъзходно! 🔥 Всичко в японската анимация, от звука до картината, е изпипано до съвършенство. Защо тогава ще искат да го спират? Това ще означава ли, че ще има максимум още един или два сезона? Никой не знае. Наскоро циркулираха новини, че ще има филм на екшън поредицата, но официално потвърждение за това каква част от историята ще обхване няма. Това би могло да ни наведе на мисълта, че можем да очакваме само още един сезон. Успехът на първи сезон стигна до небесата! 🌤 С всеки изминал епизод все повече и повече набираше популярност, известни личности говореха за анимето в социалните мрежи, придобивайки нови и нови фенове. 💗 Защо тогава историята ще приключи толкова скоро? В мангата историята не се проточва и Койохару Готоге (Koyoharu Gotōge) решава да я приключи малко след глава 200.

От една страна е добре, защото тази спиръща дъха история ще остане в историята като заглавие, сериозно разстърсило аниме индустрията и дори да привлякло нови фенове към аниметата. Други титани от същия калибър са One Piece, Naruto, Dragon Ball, Bleach, Death Note, FMA, HunterXHunter. 🏆 През 2019 г. Demon Slayer (Kimetsu no Yaiba) успя да надмине One Piece по продажби на манга, който беше лидер в продажби от този сектор. Всяка статистика, която излиза за продадени такубани и тиражни бройки, One Piece превъзхожда останалите заглавия с десетки милиони. Demon Slayer успя да счупи дори и този рекорд, побеждавайки най-известната манга в свят за съвсем кратко време. 🔝 Това перфектно описва до какви висоти стигна поредицата. Успя да покаже аниме индустрията в една добра светлина и да помогне за привличането на нови фенове.

Авторката ѝ обаче не иска творбата ѝ да има безсмислено продължение и разтягане на локуми, защото ако го направи, анимето ще настигне развитието на историята, а това сериозно ще повлияе по-скоро негативно, отколкото положително. В отаку средите сме ставали свидетели на подобни развития. Naruto, Bleach и One Piece са очевидни примери. 😬 Гатоге не иска да разваля историята и сюжетната линия за пари или по-голяма популярност, макар да има тази възможност. Като автор, всеки има право да направи този избор и ние като читатели и зрители трябва да уважаваме това решение. От друга страна, обаче, ще бъде жалко за аниме феновете да няма повече нови епизоди, а манга читателите няма да тръпнат в очакване на следващата глава, за да разберем новото приключение на Tанджуро. В мангата много от целите вече са изпълнени.

СПОЙЛЕРИ: ❌

Канджуро става наистина силен в последните битки и показва талант, който малко хора притежават. Други важни герои умират от страната на ловците, както умират и всички останали генерали на Музан. Незуо се излекува и става човек, а Музан е победен и умира.

КРАЙ НА СПОЙЛЕРИТЕ

Затова авторката не вижда смисъл да продължава историята, които да гарантират филъри в аниме адаптацията.

Ако харесате подобни статии и искате да навлезем надълбоко с тази тема, оставете коментар или реагирайте по-някакъв начин. Станете част от дискусията и помогнете да развием сайта. 😉

Благодаря за отделеното време отаку фендъм. До скоро, накама!

Коментари

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах

Няма връзка с Интернет.

Моля, свържете се към мобилна мрежа, за да използвате портала.

Презареди ⤾