Косплеят, начин за изразяване на новата генерация - Божидар Замфиров
01 Oct

Косплеят, начин за изразяване на новата генерация - Божидар Замфиров

Косплеят, начин за изразяване на новата генерация - Божидар Замфиров

Представяме ви „Момчето с грим", което ще ви впечатли с образите си. 😍 Удивително въплъщение както в мъжки, така и в женски образи. Божидар ще бъде част от журито на Animes Gaming Night 2019г., което може да посетите на 2-ри ноември гр. София. Радваме се, че прие нашата покана за интервю и се надяваме да ви забавлява, както нас. 😁

Здравей! Представи се с няколко думи на читателите на Animes Portal!

Здравейте, аз съм Божидар Замфиров още известен като Bokocosplay или „Момчето с грима". И от сега да си кажа - минах си матурата едно време с 5,64, така че сега не обещавам да се старая интервюто да е напълно коректно граматически. 😂

Какво е косплеят за теб? А какво бе първото нещо, което те заинтригува в него?
Косплеят за мен е едно от изкуствата и начините за изразяване на новата генерация. Първото нещо, което ме заинтригува, беше събитие в Римини, на което незнайно как попаднах и там се запознах с косплея.Кое беше първото събитие, на което косплейва и кой герой си избра?
Първото ми събитие щеше да е Aniplay 2016г., но групата, с която щях да участвам се разпадна в последния момент. Затова официално беше на Animes Expo 2016, където бях Nightcrawler от Х-men.Как избираш героите си?
Тъй като си изградих нещо подобно на репутация покрай грима ми, гледам да правя проекти свързани с драстична промяна на това как изглеждам. По-точно промяна в лицето ми като цветове и форма. В последно време обаче се фокусирам върху готина идея за представяне на сцена и след това намирам подходящия герой.

Любимата част от изработката на костюма за теб е....?
Гримът 😀

Коя за теб е най-трудната част от косплейването?
Правилното представяне на героя на сцената, особено ако пресъздаваш персонаж с много по-различен от твоя характер.

Изброй ни топ 3 интересни/странни факта за теб.
Първо, танцувам народни танци от 12 години вече. Второ, следвам Молекулярна биология и вече съм второкурсник. И трето, веднъж на евент видях паднал beauty blender (спондж-тампон за нанасяне на грим ) на земята и го сложих обратно на масата без да предупредя. Надявам се никой не е получил инфекция заради мен, но и да е сигурно им е минало вече... 😂

Кои са най-добрите неща, които разбра за себе си след като започна да косплейваш?
Разбрах, че мога да оцелея два дни без сън и цял ден без ядене и не ми е кой знае какъв проблем. 🍕😴

Косплей или кросплей? Или и двете?
И двете, защо не?

Случвало ли се е да имаш Яой или Юри сцена?
Само едното знам какво е, следователно - не! 😂

Като започнем от обувките и стигнем до косата, кое отнема най-много време?
Ако говорим за самия ден на евента, до сега обличането на костюма или перуката не са ми отнемали повече време от грима. Ако говорим за по принцип, направата на каквото и горнище да нося отделя най-много време.

Костюмите понякога са доста скъпи. Как успяваш да спестиш за всеки един костюм?
Работа, спонсорство от името на майка ми и баща ми, стипендии и конкурси, които съм спечелил...

Имаш ли забавна/неудобна случка преди или по време на представления? Ако да, какво се случи?
Често се случва, но е много смешно като отида да прегърна някого на събитие и те не ме разпознаят в началото заради грима.

Кой е любимият ти собствен косплей до момента?
Ммм, ако беше малко по-добра простетиката, която имах на брадата, щеше да е този на Lord Farquaad от Shrek, но мисля, че засега е Two Face oт Batman-Animated series.Какво е чувството да си на сцена и да имаш фенове?
За чувството да съм на сцена мога да кажа, че е нещото, за което се трудя толкова дълго в продължение на месеци преди събитие. За чувството, че имам фенове, не знам дали мога да отговоря, тъй като не мисля, че имам такива, а и да имам - просто ще изпитам благодарност за оценката, която ми дават. 😊

Какво е хобито ти, освен косплейването?
Танцувам от както се помня, стрелям с лък, яздя коне, често играя настолни игри, както и компютърни. И сигурно има още неща, за които не се сещам, тъй като съм ги изоставил временно заради ученето.

В момента имаш ли си любим косплейър от България? А от чужбина?
Този въпрос е малко като подводен камък, защото и да напиша повече от едно име, пак няма да е достатъчно. Чувствам, че го дължа на всеки от тях, понеже всички са ми помагали по някакъв начин и това ме кара да ги уважавам не само, защото се възхищавам на проектите им. Но ако трябва да избера само един ще кажа David’s Cosplay, защото той е не само страшно отдаден, талантлив, креативен и забавен косплейър, а и защото другите няма да се разсърдят, че не съм им написал името. 😂 От чужбина любимият ми косплейър е Themed Injection, защото именно той ме вдъхнови да започна да правя каквото правя.

Кои са нещата, без които не би си и помислял да отидеш на събитие?
Ако трябва да изброя всичко ще отнеме целият живот на клавиатурата ми, та просто ще отговоря с - покъщнината ми. Не всичко ползвам за себе си, но ми доставя удоволствие да помагам на другите участници, дори когато не ми връщат безопасните игли накрая. 😊

Когато говорим за сценично участие кое предпочиташ – соловото представяне или груповите участия?
Нямам предпочитание, наистина зависи от идеята за сценка и другия човек.

Имал ли си костюми, които са неудобни или дори болезнени?
Имал съм и сигурно ще продължавам да имам, но това е част от сделката. 😀

Колко далеч в героя си готов да стигнеш докато косплейваш? В края на деня ти „ти“ ли си или си твоя „герой“?
За мен има два режима докато съм на събитие. Първият е да бъда героя ми, което се случва на сцената, фотокорнъра и понякога когато някое дете иска да се снима с мен и не искам да развалям илюзията. Вторият е мрънкащата и изтощена моя версия, която изглежда сякаш мрази всички.

Какъв е най-лошият съвет за косплейване, който някога си получавал?
По принцип питам за съвети хора, които разбират много повече от мен, така че не вярвам да съм получавал лош досега.

Какъв съвет би дал на новите косплейъри, които тепърва прохождат?
Да се концентрират малко повече в тяхното представяне на сцена, защото повечето забравят, колко важно е това и също няма да ги заболи ако пробват да носят грим не с цел да се разхубавят, а да заприличат повече на героя си. 😊

Кога и къде ще можем да видим следващия ти персонаж, в който ще се превъплътиш?
Най-скоро ще можете да ме видите отново на първите събития от 2020г.

Къде можем да те намерим онлайн?
Най-активен съм в Инстаграм: @BokoCosplay и във Facebook: Bokocosplay

И за награда за тези, които прочетоха интервюто, сега ще видите първата евър, супер излагаща, влудяващо кринджи моя снимка в косплей:

Коментари

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах

Няма връзка с Интернет.

Моля, свържете се към мобилна мрежа, за да използвате портала.

Презареди ⤾