Кой и какво е Кайдо от One Piece?
19 Mar

Кой и какво е Кайдо от One Piece?

Кой и какво е Кайдо от One Piece?

Имат ли шанс Сламените шапки и компания срещу Кайдо (Kaido) и неговия екипаж?

Кайдо е последният бос, който Сламените шаки и накама трябва да победят ако искат да освободят страната Уано. Под Уано, феновете на One Piece имат предвид изключително добре структурирана арка, която продължава в момента, а именно – Уано.

Това е голяма страна, базирана на Япония както е била в средновековието, а може би дори и преди това. Нейният владетел в момента е тиранин на име Курозуми Орочи (Kurozumi Orochi), а Кайдо управлява страната от сянката на своя остров, близо до Уано - Онигашима. Но какво прави Кайдо толкова опасен и всемогъщ? Защо той е един от четирите Йонко или още известни като четиримата императори на морето? Имат ли шанс Сламените шапки и компания срещу него и неговия екипаж? Предстои да разберем!

Първо виждаме Кайдо как се хвърля от Sky Island, намиращ се на 10 хиляди метра над островите, разположени върху синьото море. Това е тест, с който да провери дали може да оцелее. Той е сигурен, че няма кой да го победи и е невъзможно да умре! Кайдо си търси противник, някой достоен и смел пират, който да го предизвика. Това разбираме от желанието му да започне нова война, по-голяма и по-страшна от тази на Бялата брада. По неговите думи можем да разберем желанията му. Когато пада върху острова и оцелява, тогава той казва следното:

„Побързай, Жокер! Чакам да започнем последната битка! Не ми пука дори този свят да бъде разрушен! Нека започнем най-великата война светът някога е виждал!“

Като император, Кайдо разполага с огромен екипаж, славещ се с брутална репутация в светa на One Piece. Той е още известен под названието “Най-силното същество“ ; „Кайдо – крал на всички зверове“. Това са епитети, които допълнително плашат всеки, който ги е чул и карат дори пиратите да настръхват от страх! По-късно в историята разбираме защо това е така. Босът може да се превръща в огнедишащ дракон и е способен да прави атаки, които карат цели планини да изчезват под силните му огньове. Не знаем нито какъв плод е изял, нито неговото име. Съществуват теории, че Кайдо е оръжие, създадено от Световното Правителство или че е последен от раса гиганти, която вече не съществува... а може би е някакъв вид они (демон)? Всичко това са спекулации, но истината скоро ще излезе и ще узнаем неговия произход. Много теории съществуват за това какво всъщност е Кайдо, но по-важният въпрос е - възможно ли е Кайдо да бъде победен? Та той само с един удар успява да нокаутира Луфи (Luffy), което само по себе си показва, че разполага с нечовешка и грандиозна по размери сила. За сега само можем да гадаем как този звяр ще бъде повален от нашите скъпи пирати Луфи, Лоу (Lao) и Кид (Kid), но съм сигурен, че Ода-сенсей (Oda-sensei) ни е подготвил умопобъркващ финал.

Ако харесате подобни статии и искате да навлезем надълбоко с тази тема, оставете коментар или реагирайте по-някакъв начин. Станете част от дискусията и помогнете да развием сайта.

Благодаря за отделеното време отаку фендъм. До скоро, накама!

Коментари

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах

Няма връзка с Интернет.

Моля, свържете се към мобилна мрежа, за да използвате портала.

Презареди ⤾