19 Mar

Кой и какво е Кайдо от One Piece?

Кой и какво е Кайдо от One Piece?

Имат ли шанс Сламените шапки и компания срещу Кайдо (Kaido) и неговия екипаж?

Кайдо е последният бос, който Сламените шаки и накама трябва да победят ако искат да освободят страната Уано. Под Уано, феновете на One Piece имат предвид изключително добре структурирана арка, която продължава в момента, а именно – Уано.

Това е голяма страна, базирана на Япония както е била в средновековието, а може би дори и преди това. Нейният владетел в момента е тиранин на име Курозуми Орочи (Kurozumi Orochi), а Кайдо управлява страната от сянката на своя остров, близо до Уано - Онигашима. Но какво прави Кайдо толкова опасен и всемогъщ? Защо той е един от четирите Йонко или още известни като четиримата императори на морето? Имат ли шанс Сламените шапки и компания срещу него и неговия екипаж? Предстои да разберем!

Първо виждаме Кайдо как се хвърля от Sky Island, намиращ се на 10 хиляди метра над островите, разположени върху синьото море. Това е тест, с който да провери дали може да оцелее. Той е сигурен, че няма кой да го победи и е невъзможно да умре! Кайдо си търси противник, някой достоен и смел пират, който да го предизвика. Това разбираме от желанието му да започне нова война, по-голяма и по-страшна от тази на Бялата брада. По неговите думи можем да разберем желанията му. Когато пада върху острова и оцелява, тогава той казва следното:

„Побързай, Жокер! Чакам да започнем последната битка! Не ми пука дори този свят да бъде разрушен! Нека започнем най-великата война светът някога е виждал!“

Като император, Кайдо разполага с огромен екипаж, славещ се с брутална репутация в светa на One Piece. Той е още известен под названието “Най-силното същество“ ; „Кайдо – крал на всички зверове“. Това са епитети, които допълнително плашат всеки, който ги е чул и карат дори пиратите да настръхват от страх! По-късно в историята разбираме защо това е така. Босът може да се превръща в огнедишащ дракон и е способен да прави атаки, които карат цели планини да изчезват под силните му огньове. Не знаем нито какъв плод е изял, нито неговото име. Съществуват теории, че Кайдо е оръжие, създадено от Световното Правителство или че е последен от раса гиганти, която вече не съществува... а може би е някакъв вид они (демон)? Всичко това са спекулации, но истината скоро ще излезе и ще узнаем неговия произход. Много теории съществуват за това какво всъщност е Кайдо, но по-важният въпрос е - възможно ли е Кайдо да бъде победен? Та той само с един удар успява да нокаутира Луфи (Luffy), което само по себе си показва, че разполага с нечовешка и грандиозна по размери сила. За сега само можем да гадаем как този звяр ще бъде повален от нашите скъпи пирати Луфи, Лоу (Lao) и Кид (Kid), но съм сигурен, че Ода-сенсей (Oda-sensei) ни е подготвил умопобъркващ финал.

Ако харесате подобни статии и искате да навлезем надълбоко с тази тема, оставете коментар или реагирайте по-някакъв начин. Станете част от дискусията и помогнете да развием сайта.

Благодаря за отделеното време отаку фендъм. До скоро, накама!

Коментари

Публикувай своето мнение...

Интересно според мен луфи ще отключи пета предавка или нов вид 4-та предавка. Но "Той е сигурен, че няма кой да го победи и е невъзможно да умре!" мисля че не е вярно, аз съм фен и съм гледал всички епизоди до сега (948) и съм го гледал 4 пъти ( гледал съм 4 пъти от 1-ви до 900 епизод ) той се е опитал да се самоубие доста пъти и иска да умре но неможе ( поне така мисля аз ). Е все преди си мислех когато видях бялата брада че е най-силния в света защо му викаха "Най-силния човек в света" а сега има вече "Най-силното същесвто в света" със сигурност луфи и съюзниците му ще се затруднят много да го победят. А и какво ли станало с пиратите които бяха се събрали под небесният остров? Дали апоо и другите са оцелели, само за сега знаем (от анимето ) че Кид е оцелял, но Кайдо го е вкарал в затвора Удон.

Беше доста интересно чак ми прииска още малко, нищо че щеше да е спойл хахах. Интригуващ персонаж и доста силен. Благодаря за хубавата статия и положени усилия, ще чакаме и други 💜 💜 💜

Според мен Кайдо и Луфи си приличат по това,че и двамата са развиюи своите дяволски плодове Луфи своят плод на гумата,а Кадо своят плод на дракона. Ако забележите,когато Луфи обърне четвърта предавка се появява димен шал или нещо от тоя род. В рибочовешкият остров крал Нептун и децата му имат същите шалове,но техните са малко по различни от на Кайдо и Луфи.

Не съм запозната с анимето, но изключително интересно и увличащо обяснение за един така силен и непобедим злодей от култовото аниме Оne Рiese. Много ми харесва и с нетърпение чакам за следващия злодей... или герой!😁

Не следя One Piece, но ми беше много интересно да се за запозная с този герой Кайдо. 😍

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах