Кой ли е грехът в Nanatsu no Taizai, стоящ над всички останали?
15 May

Кой ли е грехът в Nanatsu no Taizai, стоящ над всички останали?

Кой ли е грехът в Nanatsu no Taizai, стоящ над всички останали?

Чудили ли сте се кой от всички седем смъртни гряха от Седемте Смъртни Гряха е един от най-интересните и уникални личности сред тях? Е, ние сме тук, за да отговорим на този въпрос! Това е не кой друг, а Есканор (Escanor).

В момента, в който той се появи в историята, всичко се обърна с краката нагоре. 🤯 Никой не подозираше, че мангата & анимето могат да се развият по такъв епичен начин! Накаба Сузуки (Nakaba Suzuki) скри шапката на всички фенове със своята творба. Спокойно можем да кажем, че определено привлече очите на всички към Nanatsu no Taizai и вдигна шум до небесата. Прощавайте, не небесата, а до 🌞 СЛЪНЦЕТО!

Есканор е грехът на гордостта. Той знае, че е по-силен от всички, сияейки над останалите раси с чистотата на своята уникална брадва и пиперливото си чувство за хумор. Неговият символ е 🦁 лъвът, което само по себе си е подсказка що за човек е той.

Първото му появяване на екран е в епизод 4 от арката Признаци на Световна Война (Signs of Holy War), като епизодът е озаглавен Формата на Любовта (The Shape Of Love). В мангата това са главите от 107 до 109. Горд, без филтър, честен, откровен са само част от качествата му. Когато обаче се изправя срещу 👹 демоните виждаме защо той е непобедим.

Само с един замах успява да разполови демона Галанд (Galand), като дори го кара да хукне да бяга, за да спаси живота си. Представете си какъв човек трябва да си за да изплашиш демон! 💪 Да, това е той - Единственият (Тhe One), Господарят на Слънцето (Master Of The Sun), Есканор.

Уникалното за този персонаж е, че той има специфична разрушителна сила, която действа само през деня, докато през нощта Есканор се превръща в безпомощен, хилав чичка. 😃 Освен физически промени, характерът му също се променя, когато времето се смени. Докато през деня той е уверен, силен и надут културист с брадва, то през нощта става един кротичък, страхлив чичко - толкова слаб, че дори започва да киха от прохладната нощ. Есканор има основна роля в битките срещу враговете на The Seven Deadly Sin. Той внася топлина и увереност в останалите грехове като ги сплотява и води напред в битка. Дори Мелиодас (Meliodas) е дълбоко признателен към него в битката му срещу демоните и Краля на Демоните (The Demon King). Ако ви е любопитно как става това, отивайте да четете мангата, няма да ви спойлвам в статията. Там ще разберете много за неговата сила и коя е жената, пленила сърцето му.💓

Никой друг няма неговата харизма и рядко виждаме герой да е представен толкова добре в която и да е серия. Развитието му по време на историята е впечатляващо! 😲 Уникалното при него е нещо, което всички можем да придобием - той не таи омраза или гняв към никого. Както самият той казва, когато се изправя срещу Естеросса (Estarossa): „Защо да мразя някой, който е по-слаб от мен?“ Той ги съжалява, защото дълбоко в себе знае, че тези негативни чувства само ще му пречат. Неговата гордост не му пречи да признае когато някой е силен, но не го прави иронично. 🙏 По време на битка той ще признае, когато някой е силен и ще му покаже, че дори тази негова сила е несравнима с тази на слънцето.

Ако харесате подобни статии и искате да навлезем надълбоко с тази тема, оставете коментар или реагирайте по-някакъв начин. Станете част от дискусията и помогнете да развием сайта. 😎
Благодаря за отделеното време отаку фендъм. До скоро, накама! 

Коментари

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах

Няма връзка с Интернет.

Моля, свържете се към мобилна мрежа, за да използвате портала.

Презареди ⤾