Кликнете "Wow" за "Rewow"
15 Jan

Кликнете "Wow" за "Rewow"

Кликнете "Wow" за "Rewow"

На хоризонта се задава една нова и обещаваща к-поп денс група. Запознайте се с Rewow, които ще Ви потопят в света на приказките и ще ги опознаете по-отблизо. 👑 Не забравяйте да ги подкрепите, като ги последвате в социалните мрежи. Желаем им успех с танците и да постигат целите си с лекота.

1. Здравейте! Представете се на читателите на Animes Portal.
Rewow
е едно малко 🏰 царство, управлявано от царица и принцеса. 👸 👸 Царицата е абсолютна вещица, но не защото плаши хората, а защото е веща в занаята си. Принцесата е красива, както подобава на една такава особа и има способността хората да я обичат. Тежка е царската корона, както е видно от герба на кралството. В него живее сплотен и весел народец, който е за чудо и приказ. Красиви, талантливи, полиглоти, най-вече в азиатските езици, едно от най-грамотните царства, но уви, не могат да пеят... Е, с малки изключения. Това дава повод на народа за неспирни иронични забележки и много смях в местния вестник наречен Instagram, но за народа ще ви разкажем по-късно. Изобщо Rewow e WoW, та дрънка.

2. Как се събрахте и сформирахте Rewow? Бяхте ли приятели, през социалните мрежи или имаше кастинг?

Всеки ни намира по собствен начин и точно в това е уникалното. Обявихме, че създаваме нова група и хората сами се появиха в залата. Изобщо не се познавахме, но напоследък принципът е „от уста на уста”, от приятел, на приятел, на приятел... Истината е, че предпочитаме сами да си обучаваме танцьорите, а не да скачат от група в група.

3. Кои са членове на групата?

Цялото кралско войнство се състои от Цвети, Вики, Тони, Ани, Виви, Теди, Ради, Сашко, Радост, Стела, Гуен, Яна, Сара, Никол и още няколко момичета, които се подготвят. Всеки е полезен на групата по своя си начин. Имаме огромен съпорт от страна на залата, в която работим. Яна, наречена още Чи, е лидерът и двигателят на групата. Тя сваля хореографиите и участва във всички лудости, които създаваме по време на репетиции, после е голямата Ани, която менажира, хореографира и ни извинява пред родители 😄 , ако много сгазим лука. В основният състав са около 10 - 12 души в момента. Имаме едно единствено момче, чудно е как издържа лудостите ни. 😂
Иначе, при нас няма начинаещи и напреднали. Установихме, че нещата се получават, когато в даден проект към основната група вкараме един до двама начинаещи. Така се обменя много по-бързо опит и всеки има шанс да влезе в основната, когато е готов за това. На този етап имаме няколко човека, които се готвят за този скок. 😍

4. Кой или какво ви вдъхновява да танцувате?
Първоначалната мотивация на всички идва от к-попа или просто от любовта към танца, но това много бързо се допълва от приятелствата, които създаваме помежду си. 💗

5. Кои са любимите ви изпълнители от K-POP сцената?

Stray kids, EXO, Got7, BTS, NCT и хайде да не излезе, че отново подценяваме женските групи – Weki Meki. Но, да, предпочитаме да работим по-силови неща.

6. Как избирате песен и репетирате за нея? Какъв е процесът при научаването на стъпките и колко време ви отнема, за да подготвите напълно една хореография?

Всеки има право да предложи музиката, след това гласуваме. Песента с най-много лайкове печели. Разпределяме ролите според темперамента и уменията на танцьорите. Ако нещо е трудно, хореографката ни помага, но ако танцът изисква по-сложни неща, като брейк или някакъв попинг да речем, тогава каним възможно най-добрите специалисти в съответната област и те в рамките на един-два уъркшопа ни запознават с основните неща. Като време е трудно да кажем, зависи от сложността на танца.

7. От всички денс кавъри, които сте правили до момента, кой е любимият ви и защо?

Zombie (ACE) Въпреки, че два пъти се наложи смяна на танцьори, този танц ни даде много опит и нови умения.

8. Имали ли сте трудни моменти и как сте успявали да се справите с тях, за да стигнете до тук?
Непрекъснато имаме трудни моменти, но те по-скоро ни обединяват, отколкото да ни пречат. 😊

9. Какви забавни случки сте имали по време на тренировки?

Трудно е да се опише конкретна случка. Ние наричаме времето в зала „репетиция”, за нас това не е спорт и искаме да се разграничим от него. Това, което правим е изкуство и то предполага малко творчески хаос. Често сме шумни, необуздани и наистина пеем фалшиво. 😅 Всяка среща на групата се превръща в забавно приключение, но това не означава, че не работим сериозно.

10. Имате ли време за „тиймбилдинг“ извън танците?

По-скоро наистина си организираме такива, като ползваме провинциалните участия за целта. Но ние, така или иначе постоянно сме заедно по събития и партита. Да не забравяме и чата, който доста ни помага за сплотяване на екипа. Нарекли сме го „Дивото зове”. 👀 Всички в групата сме приятели, няма деление на групички, въпреки че сме много хора. Просто е страхотно! 😍

11. Имали ли сте гафове на сцената?
О, да, но са били технически, като проблем с музика или осветление. Опитваме се да отиграем в зала хипотетично, какво може да се случи, но винаги има изненади. Засега сме ги отигравали неусетно на сцена, но никога не се знае...

12. Получавали ли сте награди и ако да на кои събития и коя година?
Групата ни е само на година и половина, но вече имаме награда за дебют от Национален танцов фестивал „Ритъмът в сърцето ми - 2018” и Трето място от “Dolna Malina Open fest – 2018”.

13. Какъв съвет бихте дали на тези, които тепърва искат да сформират своя K-POP денс група?

Да поставят на първо място забавлението и удоволствието от танца, а не амбициите си.

14. Какви други планове или дейности могат да очакват феновете от вас?

Ние сме с около 30% обновен екип, така че могат да очакват нови лица. Друга линия е това, че голямата Ани работи в посока на създаване на повече поле за изява на к-поп групите в България, така че се надяваме тази година да участваме в международен фестивал на изкуствата „Музите” в Созопол и да се срещнем с морските си фенове. Очаква се да поеме и част от организацията на фестивала в Долна Малина, който миналата година по нейна идея отвори врати за к-поп. Разбира се, вече подготвяме специален репертоар за Aniplay, AnimeS Expo, GTK и ANIVENTURE COMIC CON.

15. Къде могат да ви намерят феновете?

Facebook | Instagram | Web site
Email: rewow.group@gmail.com

Коментари

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах

Няма връзка с Интернет.

Моля, свържете се към мобилна мрежа, за да използвате портала.

Презареди ⤾