Какво прави All For One от My Hero Academia по-опасен от всички останали?
01 Apr

Какво прави All For One от My Hero Academia по-опасен от всички останали?

Какво прави All For One от My Hero Academia по-опасен от всички останали?

Историята на „My Hero Academia“ доказва с всичко, че най-страшната сила на човек не е уникалната му дарба или куърк (quirk), а нещо много по-опасно.

Boku no Hero Academia“ се основава на едноименната манга поредица на Кохей Хорикоши (Kouhei Hirokoshi), а анимето е продуцирано от Studio Bones - студио, което се ползва с много висока оценка сред всички аниме студия. Освен с това заглавие, Bones са известни и с работата си по заглавия като „Full Metal Alchemist: Brotherhood“ и „Mob Psycho 100“, така че може да сте сигурни, че сериалът е в сигурни ръце.

🙄 Един от героите, All for One, е известен с това, че разполага с твърде много дарби, но това, което наистина го прави опасен, са неговите умения за социално манипулиране. 😈 Големият злодей е натрупал колекция от стотици куъркове, които му предоставят огромна сила, но най-голямата заплаха е 😟 много по-ужасяваща от всяка негова способност.

All For One, My Hero Academia

Когато уникалните ✨ дарби се появяват за първи път в света на My Hero Academia, All for One направо 🥳 удря джакпота. Със способността да взима чужди дарби и да ги прехвърля както на себе си, така и на други, той разполага с огромен спектър от възможни ефекти. Може би не трябва да ни изненадва фактът, че има много хора, които не са доволни от способностите си, с които са били дарени. 🎃 Това е най-забележимо сред онези, чийто физически облик се е променя на външен вид, така наречените „хетероморфни или „мутантни“ куъркове, тъй като новата им форма е възможно да им даде неприятен външен вид или дори да им навреди.

Способността на All For One, или Всички за един, му дава мощна разменна монета, която да бъде използвана при преговори и той се справя майсторски точно като противоположния куърк на брат му, One For All, или Един за всички, който трупа власт през десетилетията. 💪 Докато All For One трупа „власт“ в по-буквален и енергиен смисъл, усилията на One For All били изразходвани за изграждане на политическа и социална власт. 🕸 С предложението за чудотворно изцеление за тези, които не харесват своите дарби и предложението за нови способности за тези, които нямат куъркове, за Всички за един не се оказва особено трудно да спечели лоялността на огромен брой хора. 🌎 Именно AFO се изкачва по пътя си към върха, благодарение на тези свои последователи.

Boku no Hero Academia, All for One

За тези, които отказват да станат на негова страна, АFO си има своя лоялна 💂🏼 армия, която може да използва, за да принуди останалите да се подчинят. И макар да е бил принуден да остане в сенките, в продължение на десетилетия, той все още разполага със силата, показана ни в глава 340 от едноименната мангата и нещастието около Юга Аояма (Yuga Aoyama). В случай, че ви е интересно и искате да разберете една от многото интересни развръзки в MHA, можете да започнете от горе посочената глава. Няма да ви спойлваме. 🥸 В безопастност сте. 😉

Lady Nagant, Boku no Hero Academia

В случая с лейди Нагант (Lady Nagant), All for One знае, че не може да ѝ се довери напълно, 🧐 за да остане лоялна към него, както и че не може да бъде лесно сплашена. 🤔 Ето защо той добавя тази злобна дарба към нейните способности. Може да разберете повече в глава 315. Всички за един, обаче, няма абсолютно никаква нужда от подобни крайни мерки за повечето от поддръжниците си. 🦷 Той ясно показа на Аояма и семейството му, че всичко, което се разглежда като предателство, ще бъде посрещнато с тежки последици, наложени от другите му последователи. 🥵 Понякога дори не е нужно да ги подтиква към действия, тъй като те като 🐕 дресирано кученце ще нанасят удари срещу всеки, който му се противопостави.

MHA, Lady Nagat manga scene

По същество, това е същата тактика, използвана от организираните престъпни групи в реалния живот, където е също толкова 🔥 ефективна. Нито AFO, нито неговите последователи трябва да правят нещо, за да навредят на Аояма. Те просто трябва да се уверят, че знае каква сила притежават и че бягството е безсмислено. 😬 Това познаване на тактиките на организираната престъпност и начина, по който хората мислят, е също толкова важно, колкото и огромния му набор от дарби.

MHA, Ofa and Ofa brothers scene

Докато много злодеи бързо прибягват до насилие, умението на All for One да манипулира хората и да натрупва социално-политическа власт му дава много повече инструменти за работа, знаейки как най-добре да ги използва, за да получи това, което иска. ✊ Дори в свят без куъркове, Всички за един притежава сила, с която неговите противници трябва да се съобразяват.

⚡️ В света на „My Hero Academia“ изобщо не е изненадващо, че е проблемна личност от десетилетия.

Коментари

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах

Няма връзка с Интернет.

Моля, свържете се към мобилна мрежа, за да използвате портала.

Презареди ⤾