Кой e Рейо или 👑 „Краля на душите“ и каква роля играе в „Bleach“?
22 Oct

Кой e Рейо или 👑 „Краля на душите“ и каква роля играе в „Bleach“?

Кой e Рейо или 👑 „Краля на душите“ и каква роля играе в „Bleach“?

Рейо (Reio) остава мистериозна фигура в аниме и манга адаптациите на „Bleach“, като самоличността, силите и връзката му с „Обществото на душите“ (Soul Society) представляват истинска загадка. В анимето, холоуите и изгубените души, наричани още 👻 духове, се изпращат в „Soul Society“ от шинигамита, които поддържат баланса в човешкия свят. Те преминават през Дангай - 🛤️ проходът между двата свяат. Но този 🌌 поток от души не е просто съвпадение или друго независимо действие.

Обществото на душите е под контрола на „Крал на душите“ - божествено същество, което се стреми да поддържа естествения баланс между различните фракции. Действията му привличат вниманието на шинигамитата, които използват силата му, за да създадат 🌎 трите свята.

Днес ще ви запознаем с всичко най-важно за тази енигматична личност и неговата значимост във вселената на „Bleach“. Но внимавайте! Ако все още не сте гледали всички сезони, то може да очаквате 🔥 спойлери!

Но защо е запечатан? 🤨

При пристигането на Ичиго Куросаки (Ichigo Kurosaki) в Рейоку, ние сме свидетели на неговото пробуждане. 😬 В далечината, забелязваме човешка фигура, лишена от ръце и крака, затворена в 💎 кристал. Това е нещо нетипично за някого, който е назоваван като 🤴 крал.

Приближавайки се, разбираме, че този човек има празно изражение и 👁️👁️ очи с четири ириса. „Кралят на душите“, известен и като Рейо, е признат за всемогъща форма на живот, разполагаща с невероятни способности и огромни резерви от духовна енергия. Легендата разказва за древни времена, когато съществувал само един свят, където хората и духовете съживявали заедно. Но тогава се появили холоуите, които безмилостно поглъщали душите. ☠️

В отговор на този проблем, Рейо се явил и започнал да унищожава всички холоуи, с цел да защити света - същото като това, което правят куиншитата в анимето. ⚔️ Интересен факт е, че пясъчните дюни в Хуеко Мундо (Hueco Mundo) са резултат от множеството му жертви. Но това масово изтребление е довело до дестабилизация на ситуацията.

В този момент, неговият лов бива прекъснат от първите шинигамита, които по-късно стават предците на петте благороднически семейства - Клановете Шихоин (Shihoin), Кучики (Kuchiki), Шиба (Shiba), Цунаяширо (Tsunayashiro) и Касумиоджи (Kasumioji). 😎 Не се знае точно дали те са успели да го вразумят с думи или са го победили в битка, но от историята научаваме, че той позволява да бъде заловен и благодарение на неговите сили биват създадени трите свята - Човешкият, Хуеко Мундо и Обществото на душите. 🧐

Дали той е видял нещо в бъдещето или е преценил, че така ще може да се постигне истински мир и баланс между световете, остава въпрос, на който авторът на историята, Тите Кубо (Tite Kubo), не дава отговор. 😶 Въпреки че кралят на душите никога не е показвал съпротива, лидерите на тези кланове решават да вземат части от тялото му и да ги разпръскат по целия 🌐 свят. Те се страхуват от огромната му сила и възможността някой ден той да се събуди и да им се противопостави. Така Рейо бива запечатан полумъртъв в кристален затвор, който се помещава в Кралския дворец.

Колко всъщност е силен? 💪

Кралят на душите може да бъде определен като най-могъщото 🦠 същество, бродело някога във вселената на „Bleach“. Забележете, че той се нарича „същество“, въпреки че очевидно има човекоподобен облик. Това е така, защото никой не знае точно какъв е неговият 👽 произход. В началото на историята разбираме, че Кралят на душите е хибрид, притежаващ уменията и силите на всички живи същества. 💫

От друга страна, Юграм Хашвалт (Jugram Haschwalth) разкрива, че яростта на Рейо е насочена само към шинигамитата. 😲 В този момент обаче Кубо-сенсей не ни предоставя доказателства дали това е неговата истинска същност или това е мисия, повлияна от 🧠 разума на Яхве. Освен това, последният се нарича „син на Рейо“ няколко пъти и се обръща към него като към 👨‍🦳 баща. Този горд призив предоставя малка подсказка, че Кралят на душите всъщност е куинши. За съжаление, няма конкретно потвърждение. 😓

Преди да бъде запечатан от Айзен (Aizen), той е описан като „това нещо“, което ни помага да си направим представа за това как Рейо е възприет от героите в поредицата. Въпреки това е ясно, че шинигами не гледат благосклонно на него.

Въпреки това, със своята сила „Окен“, той има способността да създава и модифицира шинигамита, известни още като „Кралската гвардия“, които служат като защитници на кралския палат и висшите семейства. Тази сила изобщо не се вписва в арсенала на куиншитата, което отново ни хвърля в неизвестното. 😵 Нещата обаче не спират до тук. 🖐️ Напротив, започват да стават още по-странни. 😅

Той разполага със силата „Всемогъщия“ (A - The Almighty) - способност, която му позволява да вижда или променя бъдещето. Това умение е в основата на всичко и точно с него са създадени различните светове в анимето. 🌠 С този дар, Рейо притежава средства да влияе на вселената по всякакъв начин, било то директно или не. Тази сила се оказва наследена и от Яхве, което ни дава ключ към разгадаването на причините за предприетите от шинигамитата допълнителни мерки за озаптяването му. Кралят на душите е толкова могъщ, че държи едновременно съществуването на трите свята, както потвърждава Урахара, като отбелязва, че без него всичко ще се рухне. 😱

Каква роля играят различните части от тялото му? ✊

В „Bleach“, всяка част от тялото на Рейо служи за конкретна цел. Освен това, всяка от тези 🖐️ части притежава собствена идентичност, Тук вече може да се спекулира, че всички те произлизат първоначално от него, следователно имат някаква обща връзка.

Чрез неговата намеса са представени необясними събития като изцелението на Укитаке Джуушироу (Ukitake Jushiro), силите на Ичиго и други. За късмет на читателите в последната арка на историята успяваме 👀 да видим някои от тези части. Въпреки това остава ❓ под въпрос колко други части са разпръснати из Сейретей и другите светове, как куиншитата са се сдобили с тези части, които са изобразени в анимето. 

Сърцето на Рейо е представено от Джерард Валкирия (Gerard Valkyrie) - висок, мускулен мъж, уверен в огромната си сила. Той е предан на Яхве като член на Шуцштафел (Schutzstaffel) с кодовото име „Чудото“ (M - The Miracle). В битка, той се възползва от 🛡️щит и ⚔️ меч, като използва наметалото си като 🧱 стена, за да се предпази.

Той разполага с Хайлиг Боген (Heilig Bogen) - 🏹 свещен лък, с който стреля Хайлих Пфайл (Heilig Pfeil), свещена стрела към противниците си. Джерард може да разгъва крила от гърба си и да увеличи силите си чрез способността ✨ „Чудото“, която го прави гигант с 💪 невероятна сила и мощ. Освен това, той притежава изключителна регенеративна способност, която му позволява да се възкресява, дори след като бъде 💀 убит.

Дясната ръка на Краля на душите се нарича 🖐️ Мимихаги. Това е организъм без пол, който напомня на свит юмрук с едно голямо 👁️ око на опакото си. Тя е почитана като бог в Източния Руконгай на Обществото на душите и е известна с изцерителните си способности. Тя излекува Укитаке Джуушироу от белодробните му заболявания.

Способността му да спира растежа, развитието и прогреса са от съществено значение. Мимихаги използва тази сила, за да лекува своите последователи, при условие че те предложат част от своето тяло в замяна. Когато се активира, „Камикаке“ ѝ позволява да поеме контрол над цялото тяло на домакина. Тя също така разполага с „Всемогъщия“, предпазвайки я от това да бъде 👀 забелязана от очите на Яхве.

Лявата ръка на Краля на душите се нарича Пернида Парнкджас. Тя представлява голяма ръка със сива кожа и две светещи очи. Обвита в дълго бяло наметало, което покрива голяма част от тялото ѝ, тя също е част от стернритерите в Шуцштафел с кодово име „C - The Compulsory“.

Пернида притежава удивителни способности. Може да създава множество свещени лъкове и стрели, а със силата си „Принудително“ може да компресира всичко, до което нервите ѝ се докоснат.

Освен това, разполага със силата на еволюционното развитие, контролирайки прогресията, еволюцията и растежа, като може да се променя в зависимост от съперника, с когото воюва. Тя разполага и с впечатляваща способност за регенерация и може да възпроизвежда способностите на другите.

Със силите си, Пернида далеч надминава обикновените шинигами и се явява като достоен ✊ противник дори срещу ранг „капитан“.

Коментари

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах

Няма връзка с Интернет.

Моля, свържете се към мобилна мрежа, за да използвате портала.

Презареди ⤾