Искаш ли да знаеш повече за титаните от Shingeki no Kyojin?
05 Jul

Искаш ли да знаеш повече за титаните от Shingeki no Kyojin?

Искаш ли да знаеш повече за титаните от Shingeki no Kyojin?

Гмуркаме се в страшно увлекателния свят, създаден от Хаджиме Исаяма (Hajime Isayama), в опит да разберем всичко, което знаем до този момент за титаните от превъзходната му мангаShingeki no Kyojin (Attack on Titan).

🔥 Внимание, статията съдържа спойлери! 🔥

The Pure Titans (Обикновени титани) – високи от 3 до 15 метра, тези титани са още познати като безмозъчни титани поради държанието, което те демонстрират. Това са най-често срещаните титани като характерното за тях е, че във всеки удобен момент се опитват да поглъщат хора.

Знаем, че на титаните не им трябва да ядат хора. Те използват форма на фотосинтеза, като по този начин превръщат слънчевата светлина в енергия. Единствено сме виждали титани да показват умора, когато не са били достатъчно време на плаж. Какво си мислите? И титаните ходят на плаж да събират сили, за да могат по-късно да излязат навън и да се забавляват, тъпчейки се с малко хора. Освен това, титаните знаят, че яденето на хора всъщност не ги засища. Ако титан си напълни стомаха, той просто ще повърне изяденото и ще хукне да яде още хора. Нещо подобно като кучетата. Причината, поради която ядат хора е, защото те вярват, че по този начин ще се превърнат отново в хора, стига да попаднат на шифтър.

Шифтър е човек, който може да се превръща в някакъв вид Титан, различен от обикновените. Например Ямир (Ymir), която била обикновен титан близо 60 години, успява да се превърне обратно в човек, след като поглъща Челюстния титан (Jaw Titan) Марсел (Marcel). Тогава Ямир си възвръща човешкия облик и става носителка на този титан. Знае се, че всички елдини могат да бъдат превърнати в безмозъчни титани ако бъдат инжектирани с гръбначна течност на титан. Хора от други етноси не могат да постигнат тези резултати. Като повечето титани, обикновените такива имат регенериращи свойства, възстановявайки се от всякакви смъртоносни рани. Единственият начин да умрат е като им се среже тила на шията - така се прекъсва централната нервна система и нервните връзки, оставяйки го напълно обездвижен.

The Wall titans (Стенни титани) – Това са титани, които наподобяват Колосалния титан по външност и размери. Техните сили представляват способността им да втвърдяват телата си. Легендата гласи, че именно те са помогнали за изграждането на високите здрави стени, като били буквално вграждани в тях.

The Abnormal Titans (Ненормални/Необичайни/Анормални титани) – Различното при тях е, че понякога имат несъразмерни пропорции на тялото. Освен всичко друго, което обикновените титани могат, необичайните демонстрират форми на интелигентност и дори говор. В историята в „Атаката на титаните“ ставаме свидетели на такива титани, които говорят с хората. Вместо да нападнат веднага първия срещнат човек, тези същества ще игнорират всички и ще се концентрират към стратегически позиции в битка. По вероятно е да нападнат там, където има повече хора. Те могат да тичат и да скачат, като това ги прави много по-непредвидими като противници в битка срещу легионите.

Титанът 120 метра – Притежател е Род Рейсс (Rod Reiss). Този титан е гигантска заплаха за човечеството. Категоризиран е като необичаен титан, но заслужава отделна графа чисто и просто заради размерите си. Това е най-големият титан, който сме виждали в новелата досега. С неговите размери той е 2 пъти по-голям от Колосалния титан. Докато се движи, той освобождава толкова много пара, че когато се доближи до дървета, те се подпалват. Както видяхме в анимето, този титан е толкова голям и с такива непропорционални размери, че дори не може да ходи прав.

Титани Шифтъри – Това са Титан Основател/Първият титан (The founding titan), Атакуващ титан (The attack titan), Женският титан (The female titan), Челюстен титан (Тhe jaw titan), Бронираният титан (The armored titan), Титанът количка (The cart titan), Дивият титан (The beast tian) и Титанът с боен чук (The war hammer titan).

Всеки един от тях си има свой собствен вид и способности. За да може един притежател на такъв титан да отключи и да използва пълният му потенциал, той трябва да има кралска кръв. Този вид титани са интелигентни и всеки има уникални способности, но и не само. Пример за това е прехвърлянето на спомени от притежател на притежател. Шифтър може да получи спомените от предишен притежател на титан, ала само един с кралска кръв може да отключи спомените на титана векове назад, стигайки дори до неговото създаване. Шифтърите могат и да притежават способности на отделните титани наведнъж. За Ерен например знаем, че има силите освен на Атакуващия титан, така и на Основателния/първия титан.

Ако харесате подобни статии и искате да навлезем надълбоко с тази тема, оставете коментар или реагирайте по-някакъв начин. Станете част от дискусията и помогнете да развием сайта. Благодаря за отделеното време отаку фендъм. До скоро, накама!

Коментари

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах

Няма връзка с Интернет.

Моля, свържете се към мобилна мрежа, за да използвате портала.

Презареди ⤾