Гейша - тънкото изкуство на прелъстяването - Част втора
30 Aug

Гейша - тънкото изкуство на прелъстяването - Част втора

Гейша - тънкото изкуство на прелъстяването - Част втора

Още интересни факти за гейшите, впускаме Ви в ново приключение.

Интересни факти:
1.
Когато сервира чай или друго питие, гейшата съвсем леко повдига ръкава на кимоното, за да оголи китката. Подобно действие се счита за еротично, за акт на съблазън, тъй като идеята е останалото да бъде игра на въображението, в японската култура това се смята за привлекателно, от колкото директната показност и пошлост.
2.
На гейшата ѝ отнема минимум два часа, за да бъде идеално готова, за да може всичко да бъде изпипано до най-фината подробност, като има специален човек, който да ѝ бъде в помощ с обличането на кимоното.
3.
Грешното всеобщо мислене в Запада е, че гейшата извличо сексуално удоволствие от професията си, докато това съвсем не е така. Нейната задача е, както споменахме, да развлича и да бъде отличен събеседник с клиентите си, а дали ще предложи подобен вид услуги зависи единствено от нея.

4. Гейшата също така трябва да умее да държи на алкохол.
5.
Ако гейшата се омъжи, задължително трябва да се оттегли от работата си, за да се отдаде изцяло в любовен план на избраната половинка, в противен случай е неестествено и трябва да прекрати дейността си. 
6.
Макар и да се гледа нечисто и неморално, интересна и много особена постъпка от работата им е частта "мидзуаге". Гейшата в етапа на "майко" продават своята девственост на възможно най-висока цена, за да бъде по-известна и търсена.
7.
За да запазят сложната фризура и да не развалят коковете си, гейшите спят на дървена "възглавница". Коковете са правени веднъж седмично, поради сложността им и дългото отнемане за осъществяването им.

Гейшата в наши дни

С навлизането на по-модерния начин на живот и леснодостъпните удоволствия, макар и не толкова търсена, професията гейша все още се практикува в Киото, където живеят в окии, докато някои предпочитат в собствените си жилища. Полага им се правото на основно и средно образование, дори и на висше, учат се да свирят, пеят и танцуват. За разлика от 20-те и 30-те години на XX в., в съвременната Япония заплащането е по-скъпо, поради по-малкият им брой, причина за която е тежката икономическа криза по време и след войната.

Коментари

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах

Няма връзка с Интернет.

Моля, свържете се към мобилна мрежа, за да използвате портала.

Презареди ⤾