Dragon Ball Z: Kakarot - заслужава ли вашето внимание?
27 Jan

Dragon Ball Z: Kakarot - заслужава ли вашето внимание?

Dragon Ball Z: Kakarot - заслужава ли вашето внимание?

Dragon Ball е един от най-популярните ентъртеймънт франчайзи изобщо за всички времена 🔥 и видео игри с това име съществуват доста. Още от ранната зора на гейминга за платформи като Sega Mega Drive, Genesis и други са излизали Dragon Ball игри разглеждащи историята и битките на Goku.

В началото на 2020 г. излезе Dragon Ball Z: Kakarot, която за пореден път ни разказва за историята на Dragon Ball, специално от гледната точка на Goku a.k.a Kakarot. Както казах и в специалното ми видео с първи впечатления от DBZ: Kakarot, това дали тази игра си заслужава или не вашето внимание зависи не само от качествата на играта, но и от лесно достъпните други Dragon Ball игри за PS4 в момента. Като за начало DBZ: Kakarot е Single Player игра, в която няма нито Co-Op Multiplayer нито PVP Multiplayer. От самото начало играете директно с Goku, като приключенията започват малко преди срещата му с Raditz. Играта включва всичките централни сага истории със супер яките им 👊 бос битки, за които може да се сетите. Изследването на света в DBZ: Kakarot също е доста забавно, като може да движите Goku доста бързо по картата, да скачате на високо, да летите с облачето и да събирате различни орбове, материали, продукти и рецепти за готвене. Практически извън битките има наистина доста неща за правене. Ловенето на риба също е доста забавно. 🐟

Dragon Ball Z: Kakarot - ловене на риба геймплей

Самите битки в играта се водят по начин, който сте виждали в много други аниме игри. Този стил се казва - Anime Arena Fighters. Героят ви лети в 3D среда навсякъде из екрана. Може да стреляте Ki Бластове, да използвате нормални удари, които увеличават силата ви и да използвате блок, както и други дефанзивни маневри. След като имате достатъчно сила може да използвате и някои от емблематичните специални движения на Goku, като Kamehameha например. Има и различни трансформации, а уменията се учат чрез специално Skill Tree. След като напреднете в историята може да играете и с други герои от добрите, но както вече казах - всичко е в Single Player режим. Визията и ефектите на играта са също на страхотно ниво. 😉

Dragon Ball Z: Kakarot - Anime Arena Fighters

Всичко това наистина звучи чудесно за един DBZ фен, но ето централния въпрос, който е добре да си зададете - има ли нещо специално в Kakarot, което го няма в други сравнително скорошни DB игри? 🤔 Отговорът е... ами по-скоро не... Ще го обясня по този начин. Dragon Ball: Xenoverse 2 в момента струва само 40лв. в PSN, освен това играта има и редица безплатни екстри за сваляне. Там, освен, че може да играете отново всичките централни саги в историята, имате и Co-Op мулти, както и PVP. Може да си правите и свой собствен герой. Да, историята не е толкова стандартна, колкото в Kakarot и сагите ги играете прескачайки в различни времеви периоди, но разнообразието от съдържание и видове игра в Xenoverse 2 е наистина сериозно.

Dragon Ball Xenoverse 2

Dragon Ball FighterZ пък ви дава възможност да играете с цели 38 героя в отборна 3v3 битка под формата на 2D Fighting игра с асисти, дашове във въздуха и много комплексен геймплей. Там също има Goku герои в промишлени количества.

Dragon Ball FighterZ

Спрямо цялата тази разнообразна и бих казал наситена сцена с Dragon Ball игри, бих препоръчал Dragon Ball Z: Kakarot само на хора, които:

  • Харесват историята на DB и главните добри герои;
  • Не са играли друга подобна Dragon Ball игра и Xenoverse 2 им се струва прекалено трудна и хаотична;
  • Искат да изиграят играта за 1-2 седмици и след това да преминат към друга игра.

Ако вие сте в някоя от тези категории може да си вземете и разцъкате Dragon Ball Z: Kakarot за PS4, XB1 или РС!

Dragon Ball Z

Коментари

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах

Няма връзка с Интернет.

Моля, свържете се към мобилна мрежа, за да използвате портала.

Презареди ⤾