Преживейте същия трепет от „Kimetsu no Yaiba“ с тези 10 горещи предложения!
12 May

Преживейте същия трепет от „Kimetsu no Yaiba“ с тези 10 горещи предложения!

Преживейте същия трепет от „Kimetsu no Yaiba“ с тези 10 горещи предложения!

Кървавата мъгла на мрака се спуска. Демони поглъщат животи. Странният свят на Танджиро Камадо (Tanjiro Kamado) от Kimetsu no Yaiba“ не може да бъде по-малко страшен с тези 👹 кръвожадни същества, които избиват човечеството. Отмъщавайки за загубата на семейството си и за нерадостната съдба на сестра си, която се е превърнала в демон, той трябва да сложи край на тази катастрофална епоха на демоните.

Demon Slayer“ е красиво изработена аниме поредица, известна с ✨ първокласните си визуални ефекти, дело на студио Ufotable. Историята е посветена на мрачните приключения на Танджиро, който пътува, за да изкорени демоните. Анимето е изпълнено с екшън сцени, битки с мечове и свръхестествени елементи.

И след края на втори сезон, от Animes Portal решихме да ви предложим десет анимета, които ще ви поразят със същата привлекателност и ще ви доставят същите сензационни усещания!

Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Една от най-известните аниме поредици на всички времена, Fullmetal Alchemist: Brotherhood“ си спечели огромен брой фенове и положителни отзиви от начинаещите в анимето. Емоционалната история изследва тежки теми за семейството и някои въпроси за военната сила. Следвайки „Закона за равностойната размяна“, братята Елрик (Elric) се отправят на пътешествие в търсене на легендарния 💎 Философски камък, с надеждата да върнат телата си в първоначалните им форми.

Железният алхимик“ има забележителен сюжет, който се занимава със закона за алхимията, тъмната страна на човешката природа, а също така включва някои политически и морални въпроси. Докато се фокусира повече върху силната братска връзка между Едуард (Edward) и Алфонс (Alphonse), анимето успява да улови борбата на Танджиро да върне сестра си към човешката ѝ форма. И „Fullmetal Alchemist“, и „Demon Slayer“ са изпълнени с вълнуващо действие и приключения, а драматичните теми за семейството присъстват и в двете истории.

Tales of Zestiria the X

Tales of Zestiria the X

Tales of Zestiria the X“ се развива в красив свят, в който съжителстват хора и серафими. Главният герой, Сорей (Sorey), е млад мъж, който е очарован от Небесните записи, разказващи за съществуването на Серафимите. Докато 🔍 проучва за тях обаче, той и спътникът му Миклео (Mikleo) попадат в капана на исторически разкопки и се сблъскват с мистериозно момиче, което търси помощ, за да спаси света от мрака. Това е историята на човечеството, силно погълнато от злонамереност и човешки емоции.

Ако сте очаровани от изключителната визуализация на „Demon Slayer“, с нейната добра анимация и невероятни бойни сцени, то ще се почувствате по същия начин и с „Tales of Zestiria the X“, тъй като и двете са създадени от Ufotable. Поредиците са фокусирани върху приключенията и богатите взаимодействия между героите, които са еднакво забавни и сериозни. Анимето също включва убиване на чудовища, но за разлика от „Убиец на демони“, то е по-малко жестоко и 🩸 кърваво.

Dororo

Dororo

Действието се развива по време на периода Сенгоку и се фокусира върху живота на ронин на име Хякимару (Hyakkimaru) и млад сирак на име Дороро (Dororo). Ронинът се ражда 🧟‍♀ деформиран поради договор, сключен от баща му с 48 запечатани демона, за да увеличи богатството на народа и ги предпази от глад. Отнесено от реката, новороденото е намерено от д-р Джукай (Dr. Jukai), който поставя на детето протези. Скоро след това, млад крадец на име Дороро се присъединява към приключенията на ронина, за да се отърват от свръхестествените същества.

Dororo“ се занимава с лов на 👹 демони, подобно на приключенията на Танджиро. И двамата главни героя тръгват на пътешествие, за да си върнат нещо, а борбата им е заразителна, тъй като предизвиква болка и ви кара да се чувствате емоционално. И в двете заглавия царува тъмната атмосфера.

Owari no Seraph

Owari no Seraph

Историята се развива в постапокалиптичен свят, в който 🧛 вампирите властват над всичко. Тези жестоки същества държат под стража деца и ги третират като добитък. Братята Хякуя (Hyakuya) замислят заговор, за да избягат от мизерния си живот. Опитът им обаче завършва с трагедия. Тъй като други сираци са убити, Микаела (Mikaela) се жертва, за да може Юичиро (Yuichiro) да избяга. Последният се присъединява към „Компанията на лунните демони“, за да отмъсти на вампирите за 🔪 убийството на семейството си.

Подобно на пътешествието на Танджиро, историята на Юичиро се дължи на отмъщението. Силната семейна тематика присъства и в „Seraph of the End“. Докато „Kimetsu no Yaiba“ е посветен на пътуването на Танджиро към избиването на всички демони, сюжетът на „Owari no Seraph“ е съсредоточен върху изкореняването на вампирите.

Touken Ranbu

Touken Ranbu

Touken Ranbu“ разказва за красиви персонифицирани ⚔ мечове, които защитават японската история. Героите са кръстени на мечовете на реално съществували Шинсенгуми и на други известни исторически препратки. Тези хора имат за задача да защитават японската история от „Армията за ретроградно време“, която е способна да променя историята.

Това аниме, също изготвено от Ufotable, притежава същите вибрации като „Demon Slayer“ по отношение на мрачната обстановка. И двамата главни герои са опитни в боравенето с мечове и унищожават странни 👺 същества. Както можем да очакваме от студиото, „Touken Ranbu“ предлага впечатляващи визуални ефекти и безупречни екшън сцени, подобни на „Убиец на демони“.

Blue Exorcist

Blue Exorcist

Анимето е изпълнено с битки с демони и свръхестествени елементи. В центъра му е Рин Окумура (Rin Okumura), момче, което е син на демона 😈 Сатана. Той и брат му Юкио (Yukio) тръгват на пътешествие, за да станат екзорсисти, които да защитят човешкия свят и да отмъстят на демоничния си баща за 🩸 убийството на своя приемен баща - Широ (Shiro).

И в „Blue Exorcist“, и в „Kimetsu no Yaiba“ главните герои търсят 🗡 отмъщение. Танджиро и Рин владеят мечовете си, за да изкореняват демоните. Техните битки си струва да се видят, тъй като и двете поредици предлагат добра анимация. Главните герои проявяват изключителна сила и позитивен поглед по време на трудното си пътуване.

Peacemaker Kurogane

Peacemaker Kurogane

Действието на това аниме се развива в 🎌 Япония през XIX век, преди реставрацията Мейджи. Там откриваме 15-годишният Тетсуносуке Ичимура (Tetsunosuke Ichimura), който се присъединява към фракцията Шинсенгуми, за да отмъсти за убитото си семейство. С желанието си да придобие повече сила и умения в боравенето с мечове, той прави всичко възможно да се превърне в голяма помощ за полицейската организация.

Peacemaker Kurogane“ предлага същото вътрешно усещане, както в „Demon Slayer“, тъй като действието и на двете заглавия се развива в историческа Япония, имат тъмен подтекст и включват бой с мечове. Главните герои имат силна воля и следват един и същ път - да ✊ отмъстят за смъртта на семействата си.

Tokyo Ghoul

Tokyo Ghoul

Tokyo Ghoul“ е една от най-добре оценената свръхестествена хорър манга. Макар да се фокусира повече върху 😱 ужасите, психологическата част също е изключителна. В центъра на историята е гимназистът Кен Канеки (Ken Kaneki), който среща Ризе Камиширо (Rize Kamishiro), запален читател като него. Тя обаче е 👿 гул, който поглъща хора. Съдбата на Канеки се променя, когато той тръгва на пътешествие из Токио, за да открие повече за гуловете, хората и смесицата между двете раси.

Демоните не са непознати в историята на „Токийски таласъм“. Подобно на „Убиец на демони“, тя е изпълнена с причудливи същества и мрачни приключения. Макар да няма близка прилика със сюжета на последното аниме, тя предлага невероятни екшън сцени и интересно развитие на персонажите, които напомнят за борбата на Танджиро в ужасяващия демонски свят.

Claymore

Claymore

Историята се развива в света на „Йома“ (Yoma) - смъртоносни същества, които се 🍖 хранят с хора. Клеър (Clare) е главната героиня на историята, която се присъединява към организация, обучаваща воини да убиват Йома срещу заплащане. След това тя се среща с Раки (Raki) - младо момче, чието семейство е убито от тези чудовища. Тъй като няма къде другаде да отиде, той се присъединява към Клеър и заедно пътуват, за да избият всички Йома, на които попаднат.

Claymore“ и „Demon Slayer“ са мрачни фентъзи поредици, в които става дума за търсене на отмъщение. И двете анимета включват организации, които имат за цел да убиват чудовища и демони. Въпреки че са с различна обстановка (Claymore е с европейска атмосфера), главните им герои, Клеър и Танджиро, са издръжливи, а уменията им за боравене с ⚔ мечове са достойни за похвала.

Soul Eater

Soul Eater

Soul Eater“ е изпълнен с екшън и забавни задачи. Действието се развива в измисления свят Невада, където се намира „Академията за майстори на смъртоносни оръжия“. Училището служи като учебно заведение за хора със способността да се превръщат в оръжия и за техните притежатели, наречени Майстери (Meisters). В него се обучават Мака Албарн (Maka Albarn) и нейното оръжие, Soul Eater. Целта на учениците е да съберат душите на 😈 99 зли хора и 🧙‍♀ една вещица, които допълнително да засилят силата на оръжията им и да ги превърнат в смъртоносни коси.

Ако сте голям фен на шонен битките, то в „Soul Eater“ ще откриете същото напрежение, което сте изпитали в „Kimetsu no Yaiba“. Екшънът и в двете поредици е невероятен и динамично приятен. Макар „Soul Eater“ да излъчва стандартното шонен усещане и да има по-ярка атмосфера, в сравнение с „Убиец на демони“, историята на анимето все още улавя вълнението, което откриваме в приключенията на Танджиро в лова на демонични същества.

Имате ли още заглавия, които според вас са подобни на „Kimetsu no Yaiba“? Споделете с нас в коментарите. 👋 Доскоро, накама!

източник: manga.tokyo

Коментари

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах

Няма връзка с Интернет.

Моля, свържете се към мобилна мрежа, за да използвате портала.

Презареди ⤾