17 Jan

5 интригуващи факта за Каубой Бибоп (Cowboy Bebop)

5 интригуващи факта за Каубой Бибоп (Cowboy Bebop)

От излизането си през 📅 1998 г., Каубой Бибоп (Cowboy Bebop) се превръща в абсолютна класика и продължава да привлича нови фенове с неповторимия си 🎶 саундтрак, уникална концепция за 🔎 бъдещето, завладяващи и добре представени герои и чаровен 🗣 английски дублаж, който повечето от феновете предпочитат пред японския.

📣 В тази статия решихме да ви представим 5 факта, които може би не знаете за спиращия дъха Cowboy Bebop!

 

🔥 ВНИМАНИЕ, СПОЙЛЕРИ! 🔥

5. Бибопът (the Bebop) е рибарска лодка

The Bebop

Бибопът е корабът, с който нашите любими главни герои пътуват през ☀ Слънчевата система. Той е перфектното превозно средство за приключенския стил на екипажа и много бързо се превръща в техен дом.

Не много хора обаче знаят, че любимият ни космически кораб всъщност е 🛥 рибарска лодка. Преди да бъде притежание на ловците на глави, футористично превозно средство е служело за хващане на 🐟 риба в окените на Ганимед (Ganymede). След известни модификации, като по-големи двигатели и по-добра комуникационна система, Джет (Jet) го превръща в това, което го познаваме днес.

4. Бибоп (Bebop) не е просто име

Bebop не е просто мелодично звучащото име на кораба на Джет и името на поредицата. Бибоп всъщност е разновидност на джаз музиката, известна със силната си импровизация, както и внезапни и чести ключови промени. Стилът пасва повече от перфектно с тона на историята, с резките промени между красивите преследвания на престъпници, непринудените комедийни моменти и сериозните сцени, които ни вглъбяват в историята и правят света и героите в него толкова близки до нас.

3. Проблеми с излизането на анимето в Япония

По време на оригиналното си 📺 телевизионно излъчване, Cowboy Bebop е цензуриран наполовина. Поради наличието на насилие, голота, 🩸 кръв и други, в Япония решават, че заглавието е прекалено рисково да бъде излъчвано пред широката публика. 📣 Само 13 от 22 епизода са излъчени на телевизионния екран.

2. Именуването на епизодите

Някои от вас може да са забелязали, че епизодите в анимето всъщност са кръстени на музикални сесии. Tози нестандартен начин наименованието им идва отново от 🎵 музикално влияние - частите се разглеждат като музикални сесии, което задава интересна перспектива за зрителя. Имената на епизодите идват от имена на групи или музикални жанрове. Загатнати изпълните са The Stray Cats, Rolling Stones, Queen, Miles David и други. 

🔥 Предстои главен спойлер за историята! 🔥

1. Ти определяш края!

Bang!

Много хора остават объркани и не знаят дали Спайк (Spike) е 💀 мъртъв след сблъсака му с Вишъс (Vicious) в края на финалния епизод, след като се свлича ранен на земята. В интревю, директорът на анимето, Уатанабе (Watanabe), казва Никога официално не съм казвал, че е мъртъв. На този етап и аз самият 🤷‍♂️ не знам дали е или не е. Оставям на зрителя да реши това сам за себе си. Смятам, че хората, които гледат това и си мислят, че Спайк е заспал са може би прави. Просто спи. За него самия най-вероятно  все още е жив, все пак е любимият му герой. Може да се разгледа и от философски ъгъл - има редица обяснения и теории защо е оцелял и дали би имало смисъл това да е така. Някои смятат, че именно смъртта му би била идеалния завършек на историята. Истинският отговор на въпроса, обаче, можеш да дадеш единствено ти!

Коментари

Публикувай своето мнение...

Браво, супер статия!^^ Това е едно и от моите най-любими заглавия, то си е направо като задължително.
Сега като се замисля, относно дублажа... не знам дали хората наистина предпочитат английския (дублажът наистина е от малкото качествени) или просто трудно го откриват с оригиналния. Едно време никъде не можеше да се открие с японски и може би просто всички са свикнали, хахах xD

Оха страхотна статия, браво! Мотивирах се да го изгледам, историята около анимето е доста интригуваща. Благодаря за интересните факти ✌

Дааа, трябва да го rewatch-на! 😆 Браво за статията 🔝 Супер е!!

Много интересно! Браво на Sasaki за старанието. Препоръчвам да се гледа ако не сте, ако пък сте го гледали - гледайте го пак! 😝 🔥 🔥 🔥

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах