10 аниме герои, които имат доста добри причини да са злодеи
05 Aug

10 аниме герои, които имат доста добри причини да са злодеи

10 аниме герои, които имат доста добри причини да са злодеи

Можете ли да си представите Наруто Узумаки (Naruto Uzumaki) като 😈 злодей? Ами Шото Тодороки (Shoto Todoroki) или Едуард Елрик (Edward Elric)? Тези аниме герои са готови на всичко, за да помогнат на другите и да помогнат на човечеството. Житейските им обстоятелства обаче лесно биха могли да ги отведат по пътя към 🔥 злото.

Повечето от тези наранени герои имат насилствено или депресивно минало, което лесно би ги отвело към мрачни времена. Наруто Узумаки винаги е бил избягван, защото в тялото му е затворен демон. Въпреки това доказва себе си и своето място като истинска нинджа и бъдещ хокаге, той лесно би могъл да направи това, което Гаара (Gaara) предприема - да започне да 💀 избива хората, които са се отнасяли към него като с чудовище. Едуард Елрик пък е готов да се забърка с възкресение на мъртъвци, но ако животът му бе поел по друг път, той може би щеше да продължи експериментите си за по-злокобни цели, като Орочимару (Orochimaru) например.

От Animes Portal решихме да ви покажем 10 героя, нито един от които не става злодей, но в алтернативна вселена лесно биха могли да се превърнат именно в такива.

👉 ВНИМАНИЕ, ОЧАКВАЙТЕ 🔥 СПОЙЛЕРИ! 👈

 

1. Шото Тодороки от „Boku no Hero Academia“ можеше да се научи да мрази всички герои на баща си

Shoto Todoroki My Hero Academia

Той е отгледан като професионален герой от човек, на когото просто не може да се възхищава. Енджи Тодороки (Enji Todoroki), също известен с героичното си име Endeavor, използва незаконни практики за възпроизвеждане, за да създаде 💪 суперсилите на Шото. Той продължава да отглежда младото момче в пълна изолация, докато малтретира децата и съпругата си. Шото израства с омраза към своя баща, посвещавайки се на това да стане герой според собствените си разбирания. Въпреки това, той лесно би могъл да стане толкова отвратен от концепцията за героизъм, която насилственият му баща толкова години му втълпява, че би преследвал злодейския живот.
Подобно на многото злодеи в „Boku no Hero Academia“, той можеше да реши, че е по-добре да се опитва да унищожи обществото, отколкото да го предпазва.

2. Килуа Золдик (Killua Zoldyck), който е отгледан от семейство убийци в „Hunter X Hunter

Killua Zoldyck Hunter X Hunter

Килуа идва от семейство 🔪 убийци, които тренират децата си да са силни бойци от изключителна ранна възраст. В допълнение към физическото преимущество, от децата се очаква да потискат своите емоции и дори да се измъчват взаимно за повече власт. Без сериозна намеса от външни сили, както и упоритата вътрешна борба от своя страна, Килуа лесно би могъл да се придържа към изкривените убеждения на своето семейство. Приятелството му с Гон (Gon) и грубото и необосновано отношение на семейството към сестра му, вдъхновяват младото момче да се вкара в правилния път.

3. Възпитанието на Наруто Узумаки лесно би го направило злодей в „Naruto“.

naruto uzumaki

В крайна сметка Наруто развива силно желание да помага на другите, но си е истинско чудо, че нещата се развиват по този начин. И двамата му родители умират в деня на неговото раждане, след като запечатват 🦊 Кюби, Деветоопашата лисица, в тялото му. Хората от Коноха се страхуват от нея, оставяйки Наруто да израсне като сирак и изолиран от обществото. Докато младото момче избира да посвети живота си на това да стане хогаке нинджа 🌿 на селото и да спечели тяхното доверие, не е никак трудно да си представим как можеше да израсне в негодувание... Или дори да търси отмъщение от обществото, което му обръща гръб още от пеленаче.

В самото аниме всъщност има множество сравнителни герои, които 👀 показват какво можеше да окаже бъдещето за Наруто. Един от тях е Гаара (Gaara), който е бил толкова изолиран от селото си заради опашатия си звяр, с който собствения му баща се опитва да го убие, че се превръща в кръвожаден и гибелен човек.

Междувременно, Обито Учиха (Obito Uchiha) има сходни черти като Наруто, но е манипулиран от Мадара (Madara) да вярва, че човечеството е толкова окаяно, че трябва напълно да бъде 🔥 унищожено. Идеята, че Наруто можеше да стане злодей всъщност е една от основните теми в анимето.

4. Хитоши Шинсо (Hitoshi Shinso) има потенциално зли способности в „Boku no Hero Academia

Hitoshi Shinso boku no hero academia

Суперсилата на Хитоши да промива 🧠 мозъци му позволява да контролира действията на други хора. Тези около него виждат силата му като злокобна и много злонамерени персонажи предполагат, че я използва, за да се доказва на момичета или да извършва грабежи. Шинсо иска да бъде герой, но какво щеше да стане, ако не беше толкова отдаден на тази величествена цел?

Ами ако вместо да се противопоставя на несправедливите хорски очаквания, той бе решил да се възползва от силата си за 😈 зло? Макар и да няма нищо злодейско в характера си, той лесно би могъл да се изкуши от възможностите на своята сила, особено ако Лигата на Злодеите се бе свързала с него преди по-героичен наставник да го беше направил.

5. Миги (Migi) можеше да повлияе на Шиничи Изуми (Shinichi Izumi) повече в „Kiseijuu: Sei no Kakuritsu

migi parasite maxim

Шиничи иска да защити човечеството от зловещата заплаха на контролиращи ума 🦠 паразити, които превземат телата на хората и се хранят с тяхната плът. Миги/Дясна/, паразитът, с който споделят тялото му, като цяло е готов да му помогне, защото това е от полза за собственото му оцеляване, но без да се интересува особено от защитата на хората. Когато на паразита се налага да се слее със сърцето на гимназиста, за да го спаси от сигурна смърт, част от него се слива със ❤ сърцето му. Това не само, че драстично подобрява 💪 физическите възможности на Шиничи, но и го променя емоционално - както и неговите все по-травмиращи срещи с други паразити.

Тези промени вероятно няма да го накарат да мине на страната на 🦠 паразитите, но би могла да го накара да спре да се грижи за опазването на хората, ако клетките на Миги и по-тъмните и тъжни части на собствения му ум бяха достатъчни, за да надделеят.

6. Едуард Елрик можеше да направи много по-лоши неща с алхимията в „Fullmetal Alchemist

Edward Elric fma

Всеки, който е способен да използва забранени техники, за да опита да възкреси 💀 мъртвите, е способен и на злодеяния. Целта на Елрик е да си върне ръката и крака и да се събере отново брат си с физическото му тяло. Така казано, той лесно би могъл да реши да продължи с опитите си да върне майка си обратно при живите, виждайки, че мъката и травмата от първия му опит може би са замъглили преценката му. Много аниме злодеи са мотивирани от желанието да изневерят на смъртта и Ед можеше спокойно да стане един от тях.

Нещо повече, организацията, която в крайна сметка му дават структурата, е военна. Докато случаят на Едуард предоставя набор от морални насоки, които да му попречат да използва 🧪 алхимията за вредни цели, това го и подтиква към потенциално травматични бойни ситуации... и то не веднъж. Той можеше да използва опита си, за да оправдае все по-опасните си експерименти, независимо от това кой би пострадал от тях.

7. Сацуки Кирюин (Satsuki Kiryuin) можеше да се съгласи си майка си в „Kill la Kill

Satsuki Kiryuin

В по-голямата част от Kill la Kill, Сацуки се представя като лоялен псалт на майка си Рагйо (Ragyo). Тя управлява в академия Хоноджи (Honnouji Academy) с железен ✊ юмрук и действа така, сякаш планира да помогне да майка си да използва академия, за да завладее света. В края на анимето обаче, тя разкрива, че всъщност е напълно против този план, предавайки майка си и започвайки да работи с Рюко Матой (Ryuko Matoi), за да я надвият.

Сацуки обаче можеше да ѝ остане вярна и да помогне планът да се осъществи. Можеше да прилича на третата си сестра Нуи (Nui) и да действа в съвършено съответствие с ужасяващите цели на майка си. Тя притежава силата да се противопостави, но можеше и да се отдаде на малодушие и да си остане просто една от слугите.

8. Кей Нагай (Kei Nagai) от „Ajin“ можеше да стане злодей след отвличането си

Kei Nagai

Нагай е представен като антигерой. Той не обича да признава, че всъщност крие състрадателна страна и предпочита да мисли за себе си като логичен, утилитарен човек. Той е и безсмъртен, което го прави лесна мишена за хората, които се надяват да го използват, за да разберат истинската природа на 👽 Аджин (свръхмощни получовеци, които са широко дискриминирани).

След като издържа на мъчения, които биха убили повечето хора, той лесно би могъл да увеличи своята логическа и утилитарна страна, като същевременно тотално разруши частта от себе си, която я е грижа за околните. Кей можеше да се посвети в търсене на отмъщение за онези, които са виновни за страданието му или на човечеството като цяло.

9. Чисе Хатори (Chise Hatori) е родена с опасни сили в „Mahoutsukai no Yome

Chise Hatori

Историята на Чисе лесно би минала за такава на злодей. Баща ѝ я изоставя, майка ѝ се опитва да я убие и след това се самоубива, оставяйки младото момиче сираче. Нейните сили, Sleigh Beggy, ѝ позволяват да абсорбира и използва огромни количества ✨ магия, но тялото ѝ се разкъсва по време на този процес. Силен 🧙 магьосник, който притежава малко човешки морал и емоции, я купува на търг за роби. Това, което следва, е една лечебна история, в която Чисе сваля гарда и започва да  се грижа за себе си и другите, но можеше лесно да залитне в обратната посока и да се научи да контролира силите си, за да може да търси отмъщение в свят, който я кара да страда.

Оказва се, че Чисе всъщност много си прилича с другия главен герой в анимето - злодея Джоузеф (Joseph). Докато Чисе от напълно безгрижна се посвещава на това да помага на другите, Джоузеф започва да се грижи толкова много за други хора, че прави прекалено много лични саможертви, съсипвайки живота си. Сега, той се стреми да отстрани проблема с неетични експерименти върху хора. Чисе като нищо можеше да се превърне в него, ако житейските ѝ обстоятелства бяха по-различни.

10. Юги Муто (Yugi Muto) има алтернативно убийствено его в „Yu-Gi-Oh!

Yugi Muto

В оригиналната едноименна манга, Ями Юги избива безброй хора. Всеки път, когато някой започне да тормози Юги, което е често, неговото тъмно Аз ще отмести главата си и ще ги предизвика на мъчителна игра. В един от случаите той кара виновника да откачи от собствения си пулс, а в друг случай 🔥 подпалва своята жертва. Въпреки че никое от тези събития не вижда бял свят в аниме 📽 адаптацията, те все пак остават част от историята на Ями. Ами ако Юги бе оценил опитите на сянката му да го предпазва и бе започнал активно да участва в отмъстителните игри?

Освен това, когато Ями си спомня за предишната си идентичност като древноегипетски фараон, това лесно би могло да засили неговата гладна за власт природа и да го накара да се почувства дори още по-сигурен в действията си, вредейки на другите - чувство, което лесно би могло да бъде прехвърлено на самия Юги.

Коментари

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах

Няма връзка с Интернет.

Моля, свържете се към мобилна мрежа, за да използвате портала.

Презареди ⤾