Tengen Toppa Gurren Lagann

天元突破グレンラガン

Премиера:
01/04/2007г.
Тип:
ТВ сериал
Епизоди:
27
Статус на излъчване:
Завършенo
Продължителност:
24 мин. на епизод
Аудитория:
PG-13 (Тийн 13 или по-големи)
Студио:
Gainax
Озвучаване:
Японско
Държава:
Япония
Жанрове:
Action, Sci-Fi, Adventure, Mecha, Comedy
Продуценти:
TV Tokyo, Aniplex, Dentsu, Konami, Half H.P Studio, Bandai

В далечното бъдеще хората изграждат своите домове и отглеждат домашни животни в подземни пещери, наречени ями. Този начин на живот се запазва в продължение на стотици години, но въпреки това хората все още са безсилни срещу земетресенията и пещерняците, които понякога опустошават селата им. Жееха (Jeeha) е едно от тези села...

Един ден, докато копае тунели, за да разшири Жееха, Симон (Simon), намера малък мистериозен предмет. Междувременно Камина (Kamina) - бъдещото "брат" на Симон - настоява, че има още друг свят над селото и се опитва да пробие тавана, за да напусне пещерата. В крайна сметка се проваля, докато внезапно земетресение не срива тавана, а гигантски робот - Ганмен (Ganmen) - пропада в пещерния под!

Камина сега е сигурна, че има свят над тяхното малко село. Окуражен, той започва да се бори безразсъдно срещу робота, докато не среща друг човек, който е пристигнал от непознатата земя. Тя е красивата Йоко (Youko), която идва от съседно село с пушка в ръка. Оказва се, че тя всъщност преследва робота, но изстрелите ѝ явно просто го дразнят. Отчаяно опитвайки се да избяга от атаките на робота, Симон води Камина и Йоко до това, което преди малко е намерил: Загадъчен робот с глава за тяло.

И така започва тяхното епично приключение...

Трейлър

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах

Няма връзка с Интернет.

Моля, свържете се към мобилна мрежа, за да използвате портала.

Презареди ⤾