Soukou no Strain

奏光のストレイン

Английско заглавие:
Strain: Strategic Armored Infantry
Премиера:
02/11/2006г.
Тип:
ТВ сериал
Епизоди:
13
Статус на излъчване:
Завършенo
Продължителност:
24 мин. на епизод
Аудитория:
R+ (Умерена голота)
Студио:
Studio Fantasia
Озвучаване:
Японско
Държава:
Япония
Жанрове:
Sci-Fi, Drama, Mecha, Ecchi, Military, Space
Продуценти:
Happinet Pictures

В далечното бъдеще човечеството е разделено на две - Съюзът и Дийг. Те воюват един срещу друг толкова дълго, че никой не си спомня кога е започнала войната. Гръбнакът на армията на Съюза е системата за борба с оръжия Стрейн (Strain), докато Дийг използват безпилотната версия Тумору (Tumoru).

Сара Уирек (Sara Werec), дъщеря на уважавано семейство, е 16-годишно момиче, което посещава Глабелския изследователски институт за космическа бронирана пехота, където се обучава да стане пълноправен пилот на Стрейн.

Когато била на 11, брат ѝ, Ралф Уирек (Ralph Werec), е изпратен на фронтовата линия на 130 светлинни години, за да изпълни специална мисия. Разстоянието отнема 400 години обективно време, за да се стигне дори с най-бързия съюзен космически кораб. Въпреки това, в съответствие с теорията на относителността, това съответства на само две субективни години (времето, преживяно от тези в космическия кораб).

Смъртта на родителите им като малки успява да ги сближи още повече като брат и сестра. Най-голямото желание на Сара е да се събере отново с него. За да направи това, тя трябва да отиде на бойното поле, където и той се намира.

Един ден планетата на Сара внезапно е нападната от силите на Дийг. За нейна изненада, брат ѝ Ралф се оказва един от нападателите, които успешно отвличат мистериозно момиче, спящо в капсула.

За да разкрие истината, Сара влиза в Стрейн и започва да преследва брат си. Тогава обаче, тя е атакувана от Ралф и Мимик (копие на мозъка на пилотиращия, който е от съществено значение за контрола над Стейн) се поврежда.

Трейлър

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах

Няма връзка с Интернет.

Моля, свържете се към мобилна мрежа, за да използвате портала.

Презареди ⤾