Bleach

Премиера:
5/10/2004г.
Тип:
ТВ сериал
Епизоди:
366
Статус на излъчване:
Завършенo
Продължителност:
24 мин. на епизод
Аудитория:
PG-13 (Тийн 13 или по-големи)
Студио:
Studio Pierrot
Озвучаване:
Японско
Държава:
Япония
Жанрове:
Action, Shounen, Super Power, Supernatural, Comedy
Продуценти:
TV Tokyo, Aniplex, Dentsu, TV Tokyo Music, Studio Kelmadick, Shueisha

Ичиго Куросаки (Ichigo Kurosaki) никога не е искал да вижда призраци - той е роден с тази способност. Привидно е един обикновен 15-годишен гимназист, но от малък таи дарбата да вижда скитащите се души на починалите хора. Срещата му с Рукия Кучики (Rukia Kuchiki), обаче, променя живота му завинаги. Тя е шинигами (на англ. „soul reaper“ или букв. „жътвар на души“) и член на мистериозното Общество на душите, или „раят“, както ние го наричаме. Ролята на шинигамитата е да изпращат душите на умрелите хора в Обществото на душите, както и да убиват злите демони, наречени „холоу“ – душевни създания, чиито сърца са били погубени.

Когато семейството на Ичиго е нападнато от холоу, Рукия се отзовава на помощ, но злото душевно създание успява да я надвие. В последен опит да се спасят, тежко ранената Кучики споделя част от силите си с Куросаки, който обаче без да иска ѝ ги взима всичките, след което мигновено успява да победи холоуа. Докато бавно възвръща силите си, Рукия напътства Ичиго в задълженията му като шинигами, съдействайки му в спасяването на невинните от злите холоуи и помагайки на душите на загиналите да намерят покой.

Сега, когато е вече пълноправно шинигами, Ичиго бързо научава, че задгробният живот хич не е това, което си е представял. Дори и така нареченият „рай“ е изпълнен с предателства, корупция и неправда.

Трейлър

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах

Няма връзка с Интернет.

Моля, свържете се към мобилна мрежа, за да използвате портала.

Презареди ⤾