Aoi Bungaku

青い文学シリーズ

Серията се състои от адаптации на шест модерни класики от японската литература – Ningen Shikkaku и Hashire, Melos! на Осаму Дазай (Osamu Dazai), Sakura no Mori no Mankai no Shita на Анго Сакагучи (Ango Sakaguchi), Kokoro на Нацуме Сосеки (Natsume Soseki), както и Jigoku Hen и Kumo no Ito на Рюноске Акутагава (Ryuunosuke Akutagawa).

No Longer Human (Ningen Shikkaku)
Ученик от гимназията се губи и отчуждава. Безмиостен и паднал духом, той попада в цикъл на самонараняване, депресия и наркотици, които от години вхорчават живота му. Всяка една от четирите глави, в които е разказана историята, ще се занимава с различна точка от живота му, оставяйки го в последната глава сам - празна и куха карикатура на предишното си аз.

In the Forest, Under Cherries in Full Bloom (Sakura no Mori no Mankai no Shita)
Любовна история от дванадесети век между жена и планински бандит, който я отвлича.

Kokoro
Приказка за живота на млад мъж през 1914 година, по време на епохата на Мейжи (Meiji). Ще ни ракаже за прехода от японското Мейжи общество към модерната ера, изследвайки приятелството между млад мъж и по-възрастен, който нарича Сенсей. Историята продължава темата за изолацията, развита в предишните творби на Сосеки, тук в контекста на преплетените ивици егоизъм и вина.

Run, Melos! (Hashire, Melos!)
Обновена и преразказана класичка гръцка история за Дамон (Damon) и Фидиас (Phidias). Най-важната част в "Run, Melos!" е непоколебимото приятелство. Макар и изправен пред трудности, главният герой Мелос (Melos) прави всичко възможно, за да спаси живота на приятеля си и в крайна сметка неговите усилия биват възнаградени.

The Spider's Thread (Kumo no Ito)
Шансовете на Сидхарта Гаутама Буда (Buddha Shakyamuni) да заблежи коравосърдечен престъпник, страдащ в Ада. Но този престъпник върши един единствен акт на доброта, решавайки да не настъпи паяк в гората. Прочувстван от този безкористен акт, Буда решава да спусне сребриста нишка на паяк от Рая и да я спусне в Ада. Но остава за престъпника задачата да се възползва от възможността си да се измъкне... ако може.

Hell Screen (Jigoku Hen)
На известен художник е дадена задачата от велик господар да създаде поредица от картини, изобразяващи сцени от "Будисткия Ад" (Buddhist Hell). Художникът не може да рисува сцени, които самият той не е видял с очите си, подтиквайки го да измъчвайки слугите на Лорда да пресъздадат представените образи на Ада. Неговите творчески усилия оскверняват домакинството, свеждайки историята до лудост и разрушение.

Трейлър

За да изгледате всички 12 епизода от анимето, моля влезте в профила си!

ВходилиРегистрация
  • Добави в ...

Коментари

Моля запознайте се с „Общи условия, Лични данни и Бисквитки“ за да използвате този уебсайт.

Научете повече Разбрах

Няма връзка с Интернет.

Моля, свържете се към мобилна мрежа, за да използвате портала.

Презареди ⤾